4 lucruri la care să fii atent când alegi scaune de birou

4 lucruri la care să fii atent când alegi scaune de birou

Este scaunul de birou suficient de confortabil cât să îți asigure confort maxim pe parcursul celor 8 ore de munca? Fiindcă îți petreci o bună parte din zi la birou, alegerea scaunului potrivit pare să fie mai importantă decât te-ai putea aștepta. Ce-ar fi să alegi scaune de birou care să îți corecteze poziția corpului și să amelioreze durerile spatelui?

Sună bine, nu-i așa? Dar cum faci o alegere potrivită? Pe piață sunt o mulțime de opțiuni de scaune birou directoriale din piele si cu opțiuni nelimitate în materie de culoare și material. Totuși, ce ar trebui să știi mai exact atunci când alegi scaunele de birou?

Te invităm să descoperi 4 lucruri la care să fii atent înainte să cumperi un scaun de birou pentru acasă sau pentru locul de muncă. Rămâi alături de noi până la final și îți vom oferi câteva sugestii de scaune de birou ergonomice și elegante pe care le poți lua în calcul.

Confortul este esențial când alegi scaune de birou

Dacă jobul tău presupune un context office, atunci știi deja cât de important este să ai confort maxim atunci când lucrezi 8 ore pe zi. Un scaun birou confortabil nu numai că îți oferă suport adecvat pentru coloana vertebrală și șezut, dar poate contribui și la reducerea oboselii și disconfortului în timpul orelor lungi de lucru.

În continuare îți vom prezenta 4 dintre cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le cauți atunci când cumperi online sau fizic un scaun de birou cu structură fixă sau rotativ.

1. Scaunul de birou trebuie să aibă înălțime reglabilă

Unele birouri pot fi mai înalte sau mai joase decât altele, iar un scaun de birou reglabil în inaltime poate fi ajustat în consecință pentru a se potrivi perfect cu înălțimea biroului. Scaunele de birou reglabile permit o poziție ergonomică, fără a fi nevoie de gesturi sau posturi inconfortabile pentru a ajunge la suprafața biroului.

Sistemele pneumatice sunt proiectate să ofere o ajustare lină și ușoară a înălțimii, permițând utilizatorului să facă modificările necesare fără prea mult efort. Cu un scaun birou ergonomic cu înălțime reglabilă ai flexibilitatea de a ajusta înălțimea la nivelul potrivit care să îți asigure o poziție corectă a corpului.

În acest fel, vei reduce semnificativ tensiunile și disconfortul la nivelul spatelui, gâtului și al umerilor. Așadar, un scaun ergonomic promovează o postură corectă în care spatele este centrat pe spatar, iar picioarele ating podeaua într-un mod confortabil.

2. Alege un scaun de birou cu spătar reglabil

Dincolo de reglarea înălțimii, spătarele reglabile reprezintă o soluție practică și ergonomică pentru a asigura confortul și susținerea optimă a spatelui în timpul activităților zilnice. Acestea oferă utilizatorilor posibilitatea de a ajusta poziția spătarului în funcție de nevoile individuale și de sarcina specifică pe care o desfășoară.

În general, modelele de scaune birou directoriale propun o ajustare de 90 de grade față de punctul de lucru de la birou. Un scaun de birou directorial cu posibilitate de a regla spătarul permite deplasarea înainte și înapoi pentru o mai bună susținere pentru spate. Acest lucru este util în special pentru persoanele care lucrează la birou sau petrec mult timp într-o poziție statică.

Deplasarea spătarului înainte poate ajuta la menținerea unei posturi corecte și la reducerea tensiunii și oboselii musculare pentru spate și gât. De asemenea, un mecanism de blocare ar fi necesar pentru a fixa poziția spătarului, astfel încât acesta să nu se încline brusc sau să se miște în mod necontrolat.

3. Caută un scaun birou cu suport lombar

Scaunul de birou ar trebui să se potrivească cu conturul natural al coloanei vertebrale și să ofere un suport lombar adecvat. Pentru a te asigura că stai confortabil în spătar, spatele tău trebuie să fie susținut într-un mod care menține o ușoară arcuire tot timpul.

De aceea, înainte de a comanda online scaune de birou, este recomandat să testezi cât de confortabile sunt din acest punct de vedere. Un sprijin adecvat al zonei lombare este esențial pentru a minimiza încordarea și compresia discurilor lombare din coloana vertebrală.

4. Orientează-te spre cotiere confortabile când alegi scaune de birou

Un scaun de birou dotat cu cotiere reglabile oferă un suport esențial pentru gât și umeri. Cotierele poziționate la înălțimea potrivită permit umerilor să se relaxeze în mod natural, reducând tensiunea acumulată în această zonă.

Atunci când brațele sunt susținute corect de cotiere, se reduce efortul muscular și tensiunea în gât și umeri. Acest lucru duce la o senzație generală de confort și relaxare, permițându-ți să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor de zi cu zi și să previi oboseala. Un scaun de birou ergonomic cu cotiere reglabile poate îmbunătăți nu doar confortul tău, ci și eficiența ta în timpul orelor de birou.

Modele de scaune de birou confortabile

Atunci când alegi scaune de birou este important să te gândești la spațiul și la scopul scaunului. În cazul în care îți dorești un scaun de birou pentru lucrul zilnic, cea mai bună alegere ar fi varianta de scaun rotativ. În schimb, dacă ești în căutare de scaune de birou pentru săli de conferințe, probabil că scaunele statice sunt mult mai potrivite în acest context.

scaune de birou 1

 

Scaunele rotative au o structură din metal și sunt adesea capitonate în materiale diferite de la piele, material textil până la catifea. Acestea asigură funcțiile anterior menționate. Așadar, pentru lucrul de la birou un scaun directorial ergonomic cu posibilitate de ajustare pentru șezut, suport lombar și spătar reglabil reprezintă alegerea optimă.

scaune de birou 2

 

Diferit, în cazul ședințelor sau a întâlnirilor de echipă, probabil că ar fi mai bine să alegi scaune de birou statice, pe care să le poți așeza de jur împrejurul mesei de conferință și care să nu permită rotația celui care stă așezat.

În ofertele online Elvila.ro vei găsi modele de scaune de birou cu aspect modern, elegant și cu funcții optime pentru cele 8 ore petrecute la birou. Indiferent că îți dorești un scaun textil sau din piele, găsești varianta potrivită online. Prețurile scaunelor sunt accesibile, astfel că un scaun birou costă puțin peste 150 lei, însă în funcție de caracteristicile pe care le dorești poate ajunge și la 600-700 lei.

Comandă scaune de birou cu livrare rapidă pe Elvila.ro!

Nevoile sunt variate, așa că te încurajăm să explorezi oferta online de scaune de birou pe Elvila.ro și să îți alegi modelul preferat! Comandă online scaunul de birou în diverse modele, culori pentru un confort deosebit și vei beneficia de o livrare rapidă în orice colț al țării!

Lasă un comentariu