4 motive pentru care să echipezi toată casa cu becuri LED

4 motive pentru care să echipezi toată casa cu becuri LED

Dacă nu ai trecut încă la becuri LED în toată locuința, acum este momentul. Motivele pentru care să faci această schimbare sunt variate și foarte convingătoare. Pentru început, niște becuri LED durează mult mai mult decât becurile cu incandescență și oferă aceeași cantitate de lumină folosind mult mai puțină energie. Acest lucru minunat pentru mediu te poate economisi de o mulțime de bani la factura de energie electrică pe termen lung.

Dacă ești o persoană orientată spre smart living și tot ce ține de tehnologie te frapează atunci integrarea unor becuri LED vor deschide calea către o mulțime de funcții interesante și care merită cu siguranță încercate! Ne referim aici inclusiv la becurile LED care își schimbă culorile și becurile LED care se sincronizează cu sistemul de securitate al casei tale sau cu asistentul vocal. Cât de fascinante sunt toate aceste lucruri?

Să aruncăm o privire mai atentă asupra câtorva dintre cele mai importante motive pentru care și tu ar trebui să treci la iluminarea cu becuri LED în toată casa! Sunt unele mai atractive decât celelalte, dar haide să le parcurgem împreună, iar la final să te decizi care ți s-a părut cel mai atractiv motiv pentru care să echipezi toată casa cu becurile LED!

1. Becuri LED – ușor de înlocuit și de utilizat în multe aplicații

Iluminatul cu LED are o gamă largă de utilizări, de la corpul de iluminat de uz casnic până la clădirile industriale mari, chiar și pentru iluminatul de infrastructură. De fapt, această tehnologie devine din ce în ce mai frecventă, încât a fost integrată până și în parcările de garaje și chiar parcuri.

În jurul casei, poți utiliza becuri LED ca alternativă la becurile incandescente tradiționale fără a înlocui niciunul dintre corpurile de iluminat. Unul dintre avantajele iluminării cu astfel de becuri este că le poți găsi disponibile în aproape orice putere comparabilă cu becurile cu incandescență, dar la doar o fracțiune din energie pentru a ilumina același spațiu.

În timp ce puterea unui bec standard cu incandescență este utilizată pentru a măsura consumul de energie al becului, becurile LED sunt măsurate prin lumeni, ceea ce reprezintă o indicație mai directă a cantității de lumină produsă de bec.

Iluminarea cu becuri LED este disponibilă la diferite temperaturi de culoare, care denotă aspectul luminii, de la alb cald cu nuanța ușor galbenă, până la lumina zilei, care este mai strălucitoare și excelentă pentru iluminarea anumitor sarcini.

Cât despre schimbarea becurilor cu LED, nici nu trebuie să îți faci griji! Se înșurubează și deșurubează atât de ușor, că schimbarea lor îți va părea o joacă de copii! Trebuie doar să ai grijă ca sursa de lumină să fie oprită înainte de a manevra becurile LED.

2. Cauți o opțiune ecologică pentru casa ta? Alege becuri LED pentru toată locuința!

Iluminarea cu LED este o alegere populară pentru proprietarii de case care respectă mediul, din câteva motive importante. Becurile consumă mai puțină energie (și durează mai mult)

Un beneficiu semnificativ al iluminării cu becuri LED este că becurile sunt ecologice. Niște becuri LED folosesc o fracțiune din energia pe care o folosesc alte becuri și durează semnificativ mai mult.

Spre exemplu, știai că niște becuri LED consumă cu 75% mai puțină energie decât un bec cu incandescență, dar durează de 25 de ori mai mult decât becurile tradiționale? Acest lucru nu numai că te ajută să reduceți amprenta generală de carbon, dar vei ajunge să cheltui și mai puțini bani pentru electricitate, cât și pentru schimbarea becurilor.

Un alt beneficiu major al iluminării cu becuri LED este că acestea nu folosesc mercur sau alte materiale potențial periculoase. Astfel, dacă alegi becuri LED pentru toată locuința, vei elimina riscul de expunere și îți va fi mai ușor să scapi de bec atunci când ați terminat cu el. În plus, niște becuri LED sunt 100% reciclabile, în timp ce becurile cu incandescență nu sunt și trebuie transportate într-un punct special pentru a fi reciclate datorită utilizării mercurului.

3. Beneficiezi de o durată de viață mai lungă cu becurile LED

Durata de viață mai lungă este un alt avantaj al iluminării cu LED. O dată ce începi să utilizezi un bec incandescent, acesta are aproximativ 2.000 de ore înainte de a se arde. Dacă alegi să folosești becurile cu LED, ele pot dura aproximativ 50.000 de ore sau mai mult, înainte de a fi nevoie să le înlocuiești.

Haide să facem un exercițiu de imaginație, să presupunem că nu vei opri becurile cu LED niciodată. Becul cu incandescență va dura doar 83 de zile înainte de a fi nevoie să fie înlocuit.

În schimb, un bec cu LED va dura cel puțin undeva la 2.083 de zile înainte de a fi nevoie să-l înlocuiești.

Acest lucru presupun peste cinci ani de utilizare non-stop! Chiar dacă folosești lumina doar douăsprezece ore pe zi, un singur bec LED poate dura peste unsprezece ani! Cu o utilizare zilnică regulată, niște becuri LED pot dura mai aproape de șaptesprezece ani fără a fi nevoie să fie înlocuite! Incredibil, nu-i așa? Intră chiar acum pe Electric14.ro și alege becuri LED la prețuri avantajoase!

4. Cu iluminare cu becuri LED ai parte de lumină instantaneu!

Printre beneficiile iluminării cu becuri LED se numără timpul de iluminare, care este foarte rapid! Becurile incandescente pot dura câteva clipe pentru a atinge luminozitatea maximă, dar luminile oferite de becuri LED ating luminozitatea de 100% instantaneu. Sunt, de asemenea, excelente pentru camere în care luminile se aprind și se sting frecvent.

Nici răspunsul rapid nu se schimbă în timp. Pornirea și oprirea altor tipuri de becuri, de multe ori pe parcursul unei zile, poate reduce considerabil durata lor de viață. Aceeași utilizare frecventă a unor becuri LED nu va avea niciun efect negativ asupra performanței sau durabilității generale. Un corp de iluminat cu becuri LED se va aprinde până la luminozitatea maximă și va continua să dureze mulți ani, indiferent cât de frecvent este pornit și oprit.

Deci? Când renunți la becurile normale și treci la cele cu LED în toată locuința? Cu siguranță, măcar unul dintre cele 4 motive expuse anterior a reușit să te convingă să vezi măcar despre ce este vorba. Iar când te hotărăști să faci trecerea de la tradițional la becuri LED, intră pe Electric14.ro și alege becuri LED la prețuri excepționale cu care să-ți echipezi toată casa!

Lasă un comentariu