5 beneficii ale înotului pentru starea de sănătate

5 beneficii ale înotului pentru starea de sănătate

Pe langa obisnuita vacanta de la mare, sunt multi cei care preferea sa-si petreaca zilele toride de vara la piscina. Dar știai că, pe lângă faptul că ne răcorim, înotul ne oferă câteva beneficii majore pentru sănătate?

În timpul verii, majoritatea oamenilor petrec mult timp la piscină în zilele fierbinți și umede. Dar știai că, pe lângă faptul că ne răcorim, înotul ne oferă câteva beneficii majore pentru sănătate?

Este adevărat! Iată cinci dintre cele mai importante beneficii ale înotului.

1. Înotul oferă inimii un antrenament sănătos

Deoarece înotul este un exercițiu aerob, acesta oferă toate beneficiile altor exerciții pentru sănătatea inimii. De exemplu, când faci lungimi de bazin în piscină, inima ta creşte în dimensiuni, ceea ce o întărește și o ajută să ofere corpului tău un flux sanguin mai bun. Exercițiul reduce, de asemenea, tensiunea arterială, crește nivelul de colesterol bun și ajută la menținerea flexibilităţii celulelor care acoperă arterele.

2. Înotul scade riscul de diabet

Exercițiile aerobe și reducerea riscului de diabet sunt legate. De fapt, dacă un bărbat arde 500 de calorii pe săptămână în exerciții aerobe, își va reduce riscul de diabet cu 6%. Înotul doar de trei ori pe săptămână timp de 30 de minute te va ajuta să reduci riscul de diabet cu mai mult de 10%. Femeile care fac mișcare viguros au cu 16% mai puține șanse de a dezvolta boala decât cele care sunt inactive. Și nu dispera dacă ai deja diabet de tip 1! Participând la un exercițiu aerob precum înotul, îţi poți crește sensibilitatea la insulină.

3. Înotul scade stresul și anxietatea

Când înotăm, creierul eliberează endorfine – hormonul fericirii. Toate aceste endorfine creează o senzație de ușurință și relaxare. Dar să nu credeți că toată această minunată stare este doar o stare temporară a minții. Când înoți în mod obișnuit pentru perioade prelungite, creierul tău va suferi o neurogeneză a hipocampului, un proces care generează noi celule ale creierului în zone care au devenit atrofiate din cauza perioadelor lungi de stres. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care acest exercițiu aerob este unul dintre cele mai bune pentru a lupta cu depresia, anxietatea și stresul!

4. Înotul ajută la pierderea în greutate

Cine nu vrea să scape de câteva kilograme atunci când vine sezonul costumelor de baie? Veștile bune? Piscina te poate ajuta să atingi obiectivul. Chiar dacă nu ai kilograme în plus, înotul te va ajuta să îţi menții greutatea și îţi va permite să te răsfeți cu acel hamburger delicios la următoarea petrecere la piscină!

Numărul de calorii pe care le arzi în timp ce înoți va depinde de greutatea ta și de intensitatea înotului, dar iată câteva îndrumări generale pentru fiecare zece minute de înot:

Spate: 80 de calorii
Bras: 60 de calorii
Fluture: 150 de calorii
Freestyle: 100 de calorii

5. Înotul întărește mușchii și oasele

Deoarece înoți împotriva forței masive a apei folosind un interval de mișcare în continuă schimbare, exercițiul îţi va ajuta corpul să rămână flexibil și liber. De asemenea, funcționează pentru a-ţi îmbunătăți tonusul muscular și forța. Și dacă îţi faci griji cu privire la pierderea osoasă, înotul ajută la îmbunătățirea rezistenței osoase, în special pentru femeile aflate în postmenopauză.

Plonjază în piscină pentru o viață mai sănătoasă și mai fericită!

Piscina înseamnă mai mult decât înfrumusețarea curții, găzduirea petrecerilor la piscină și oferirea unui loc liniștitor pentru relaxare după muncă. Poți folosi piscina ca centru de wellness personal pentru a te menține în formă, pentru a-ţi îmbunătăți sănătatea fizică și mentală și pentru a-ţi crește șansele de a avea o viață mai lungă! Intră pe piscinepremium.ro şi alege modelul de piscină care ţi se potriveşte!

Lasă un comentariu