5 motive pentru care să te apuci de cursuri de Pilates cu instructor chiar de azi

Cauți un nou mod de a te menține în formă și vitalitate în 2022? Dacă da, atunci metoda Pilates poate fi tipul de antrenament perfect pentru tine. Cursurile de Pilates pot fi o modalitate excelentă de a-ți sculpta și tonifia corpul, precum și de a-ți îmbunătăți sănătatea inimii, postura, flexibilitatea și memoria.

Dacă ești interesat de începerea unor cursuri Pilates, recomandarea noastră ar fi să începi să îți cauți un instructor de Pilates calificat. Beneficiile metodei Pilates depășesc bariera unor simple antrenamente de tonifiere, întrucât tehnica Pilates poate fi aplicată într-un mod complex.

Mai multe despre metoda Pilates și cursurile cu instructori vom discuta în cele ce urmează, fiindcă ne-am propus ca alături de partenerul nostru, Venusao Studio, să facem o trecere în revistă a celor mai importante 5 motive pentru care aceste cursuri de Pilates pot fi excelente pentru tonifierea corpului tău.

Ce presupune metoda Pilates de antrenament?

Ce presupune metoda Pilates de antrenament?

Folosindu-te atat de mintea cat și de corpul tău, practica Pilates s-a impus ca un antrenament eficient pentru întreg ansamblul. În timp ce faci acest antrenament complex, trebuie să fii conștient de modul în care sincronizezi respirația cu mișcarea, să observi cu atenție reacția musculară, să ajuți dezvoltarea echilibrului prin concentrare si centrare, să fii prezent permanent în spațiul practicii tale. Progresul la care ar trebui să te aștepți de la antrenamentele de Pilates, diferă destul de mult de formele de mișcare cu care poate ești familiarizat. De regulă, începi cursuri de Pilates pentru a te relaxa și a te bucura de controlul propriului corp, nu neapărat pentru a slăbi. Dupa cateva sesiuni de acomodare, clasele de Pilates te pot ajuta chiar și în această privință, scopul programului, în sine, fiind de echilibrare musculară, de definire și de tonifiere a zonei mediene a corpului cât și de dobândire a unui contur armonios. Cursurile de Pilates se concentrează pe antrenamente fizice în care un instructor îi ghidează pe cursanți prin indicarea diverselor posturi ce necesită controlul asupra mai multor părți ale corpului simultan, proces ce incurajeaza flexibilitatea, postura și echilibrul.

Scurt istoric al metodei Pilates. Cum a început totul?

Scurt istoric al metodei Pilates. Cum a început totul?

Ca formă de curs, aceste antrenamente de Pilates au apărut sub îndrumarea lui Joseph Pilates, care a creat exercițiile comprehensive ca răspuns la propriile nevoi, de refacere în urma practicării mai multor sporturi inclusiv dans și antrenamente sportive. El credea că sănătatea fizică este legată de bunăstarea mentală, ceea ce l-a ajutat să creeze metode de creare a rezistenței fizice cât și de tonifiere mentală, necesare pentru un răspuns optim individual. Mai mult decât atât, Pilates și-a numit metoda Contrology (însemnând știința controlului) pentru că el credea că metoda lui folosește mintea pentru a controla mușchii. Astăzi, în continuare instructorii mizează pe legătura dintre minte și corp și pe controlul respirației și al mușchilor cu ajutorul minții, un sincron perfect pentru realizatea antrenamentelor.

Tonifiere, coordonare și mobilitate – toate cu un instructor de Pilates

Tonifiere, coordonare și mobilitate – toate cu un instructor de Pilates

Dacă întrebi instructorii de Pilates, aceste exerciții de fitness (la saltea sau pe Reformer ) se concentrează pe corp, respirație și minte. Iar frumusețea acestui sport este că poate fi adaptat pentru orice tip de condiție fizică.

Altfel spus, experienta Pilates oferă și un program blând de antrenamente, dar poate fi adaptată și pentru o condiție fizică mai atletică cu exerciții mai alerte și provocatoare. Prin urmare, indiferent dacă ești începător sau avansat, aceste cursuri de Pilates pot reprezenta o bună modalitate de a face mișcare și de a te tonifia într-un mod relaxant.

Dacă ești începător, poți începe cu exerciții de bază și apoi, o dată ce le-ai stăpânit, poți avansa spre mișcări mai avansate. Este o idee bună atunci când abia începi cursurile de Pilates să ai un instructor personal și să optezi pentru ședințe private, nu de grup. În acest fel instructorul se poate asigura că faci exercițiile în perfectă siguranță iar tu deprinzi tehnicile corecte pe care le poti retine pentru antrenamentele ulterioare.

Care sunt cele mai importante 5 beneficii pe care le oferă cursurile de Pilates cu instructor?

5 beneficii pe care le oferă cursurile de Pilates cu instructor

Un program de fitness prin cursuri de Pilates poate să îmbine excelent exercițiile de tonifiere, mobilitate și flexibilitate, astfel încât să te bucuri de un antrenament al intregului corp într-o singură oră de curs. La Venusao Studio poți opta pentru cursuri de Pilates la saltea sau pentru clasele de Pilates pe aparate, cum ar fi Pilates Reformer sau Tower Pilates.

Diferența o face condiția ta fizică și ce nivel ai din punctul de vedere al rezistentei fizice. Din acest motiv, Venusao Studio îți oferă posibilitatea să testezi gratuit prima ședință la oricare dintre cursurile oferite de instructori, tocmai pentru a vedea ce tip de antrenament ți se potrivește.

Înainte, totuși, de a vedea dacă ședințele de Pilates sunt potrivite pentru tine, să vedem cele mai importante 5 beneficii ale metodei pilates!

#1. Practica Pilates îți antrenează toată musculatura

Alegerea unor cursuri de Pilates te va angaja într-un exercițiu full-body care îți va lucra intens toți mușchii corpului. Așa că, indiferent că alegi Pilates pe aparatele Reformer sau Tower, sau Pilates pe saltea, sesiunile de Pilates te vor ajuta să îți dezvolți musculatura din întregul corp.

#2. Vei dispune de mai multă energie după un curs de Pilates

Pilates este modalitatea excelentă de a-ți face sângele să circule, de a respira mai eficient și de a te simți energizat. După un curs de Pilates, vei pleca cu o stare de bine, pe măsură ce endorfinele se degajă și mintea se bucură.

#3. Cursuri de Pilates pentru aprofundarea legăturii dintre minte și trup

În timpul unor cursuri de Pilates, te miști cu atenție și intenție deplină. Îți liniștești mintea și te concentrezi pe respirație, alinierea coloanei vertebrale, te axezi pe mișcări precise, control și coordonarea corpului. Experienta Pilates se referă la eliberarea tensiunii prin sincronizarea minții și a trupului.

#4. Cursuri pilates pentru postură și mobilitate

Poziția defectuoasă poate provoca dezechilibre la nivelul spatelui, capului, umerilor, gâtului și articulațiilor șoldurilor provocând dureri în întregul corp. O postură bună este obținută printr-un antrenament eficient, care include mușchii spatelui, abdomenului și coapselor.

Prin intermediul unor cursuri de Pilates le poți permite umerilor și gâtului să se relaxeze și să elibereze stresul și presiunea. Toate aceste elemente lucrează împreună pentru o postură și un echilibru îmbunătățite și sănătoase.

#5. Cursurile de Pilates te ajută să-ți menții silueta perfectă!

Pierderea în greutate și menținerea unei greutăți sănătoase este o formulă eficientă prin care să arăți și să te simți bine. Este important ca pe măsură ce pierdem în greutate să lucrăm la tonifiere și la remodelarea corpului. Un corp suplu este plăcut privirii în timp ce un corp suplu cu musculatura tonifiată și alungită este un corp minunat.

Cursurile de Pilates te ajută să crești tonusul muscular al corpului tău și să menții o greutate sănătoasă. Angajamentul față de o practică regulată de cursuri de Pilates te va ajuta să dezvolți un fizic puternic și definit.

Te așteptăm la cursurile de Pilates sub îndrumarea unui instructor. Vino la Venusao Studio și ai parte de o ședință demo gratuită!

cursurile de Pilates sub îndrumarea unui instructor

Venusao Studio propune un sistem interesant prin care fiecare cursant își poate alege antrenamentele pentru tonifiere sau relaxare în funcție de preferințele personale. Studioul este în zona de Nord a Bucureștiului și are program de luni până sâmbătă, așa încât poți alege când și de câte ori vrei să mergi!

Partea cea mai interesantă este dată de ședința demo gratuită de care fiecare cursant nou poate beneficia! Prima dată, vei putea participa la orice ședință oferită de Venusao, în mod gratuit, pentru a descoperi tipul de antrenament potrivit pentru tine. Așa că indiferent dacă este Yoga Art, Pilates pe saltea, TRX Pilates, Boxing Yoga, Pilates Fit, clase de Pilates Tower, sau antrenamente private la Reformer, la Venusao Studio vei descoperi cel puțin câte un tip de antrenament și experiență pentru fiecare persoană în parte.

Lasă un comentariu