5 sfaturi pentru un ten uniform fără machiaj

ten uniform fără machiaj

Machiajul este un instrument puternic, fiind cel mai bun prieten al unei femei. Ne luminează ziua, stimulează ego-ul și ne face să ne simțim încrezătoare. Ne face tenul să arate mai bine, ascunde imperfecțiunile și, de multe ori, creează efectul unui fals lifting facial. Uneori însă, în anumite circumstanțe, precum mersul la sală sau piscină, este nevoie să renunțăm la machiaj.

În loc să găsim modalități de a efectua un machiaj discret, putem încerca să îmbunătățim calitatea pielii. Ține cont de sfaturile de mai jos pentru a obține un ten uniform și pentru a arăta bine în mod natural, fără machiaj.

Exfoliază-ți pielea pentru eliminarea celulelor moarte și a impurităților

Atunci când tenul nu mai are strălucirea de altădată, cel mai probabil este încărcat cu celule moarte ale pielii și impurități externe, precum praf sau grăsime. Pentru o piele sanatoasă se recomandă exfolierea de maxim doua ori pe saptămână. În funcție de tipul de piele, poți alege să exfoliezi tenul o dată sau de mai multe ori pe săptămână. Pentru a nu distruge sau răni epiderma nu exagera. Include în rutină produse prietenoase și aplica-le corect. Nu freca pielea ci tamponează-o ușor, o astfel de abordare va ajuta la igienizarea optimă lăsând tenul cu aspect sănătos.

Alege produse care pot curăța stratul superior al pielii, dar care pot pătrunde în interiorul porilor, pentru o îngrijire eficientă. Dacă tenul tău este unul predispus la acnee și puncte negre, alege tonere și demachiante cu acid salicilic pentru a elimina bacteriile ce favorizează apariția acneei.

Nu ezita să aplici cât mai multă cremă hidratantă

După curățarea și exfolierea tenului, este necesar să păstrezi pielea hidratată, utilizând o cremă bogată în nutrienți hrănitori și apă acest lucru va fi ușor de îndeplinit. Noile straturi ale pielii trebuie să fie hidratate și îngrijite corespunzător, pentru a evita formarea unui ten descuamat, uscat și aspru.

O piele hidratată arată mai sănătoasă și va avea o luminozitate aparte Atunci când pielea ta este uscată, sistemul va încerca supra-compensarea hidratării, producând mai mult ulei și sebum. Acest lucru duce la agravarea afecțiunilor tenului.

Fă-ți un obicei din a aplica o crema calendula, imediat după curățarea și exfolierea feței. Crema cu gălbenele este cunoscută pentru proprietățile sale numeroase. Ajută la uniformizarea tenului, îi oferă luminozitate, reduce petele roșii, ajută la diminuarea aspectului de piele obosită, îți oferă hidratare de durată. În plus, este potrivită pentru toate tipurile de piele.

Folosește seruri pentru regenerarea celulelor pielii

Așa cum organismul are nevoie de alimente sănătoase pentru a se menține în formă optimă, tenul are nevoie de nutrienți pentru a-și păstra uniformitatea. În acest caz, serurile sunt echivalente cu alimentele pentru piele furnizând nutrienții necesari, direct în porii dermei. Serurile conțin mari concentrații de ingrediente care stimulează pielea oferindu-i răsfățul meritat.

De exemplu, serurile ce conțin acid hialuronic oferă un efect hidratant pentru ten. Sunt bogate în antioxidanți, compuși ce pătrund în straturile profunde ale dermei. Aceștia sunt eficienți în procesul de refacere celulară, susțin sănătatea tenului și oferă efect de întinerire. Utilizate în mod constant, ajută la reducerea ridurilor fine și a petelor ce apar odată cu înaintarea în vârstă.

Răsfață-te cu măști de față nutritive

Măștile de față sunt, de asemenea, bogate în nutrienți, vitamine și minerale. Toate acestea sunt benefice pentru piele, ajutând la hidratarea în profunzime și obținerea unui ten uniform. Folosește măști puternic hidratante și pentru eliminarea impurităților sau infuzarea pielii, cel puțin de câteva ori pe săptămână, în funcție de nevoile tenului.

Lăsând pielea să absoarbă masca, tenul se va bucura de toate proprietățile regăsite în ingredientele utilizate în măștile de față. Vei obține astfel un aspect strălucitor, de durată.

Adoptă un stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos, activ, alături de hidratarea corespunzătoare a corpului te vor ajuta să îți menții tenul uniform, fără să fie nevoie să apelezi la machiaj. Consumă cât mai multe fructe și legume bogate în nutrienți, evită produsele de patiserie, dulciurile din comerț, alimentele procesate și grase.

Mâncarea de tip fast-food este o modalitate sigură care transformă pielea într-una obosită și bătrână. De aici și tendința obsesivă de a încărca tenul cu produse de machiaj. Deși poate fi dificil uneori, oferă-i corpului și tenului o șansă la alimentația sănătoasă.

Machiajul va fi întotdeauna o modalitate artistică de a ne exprima și de a ne spori încrederea în propria personalitate. Însă putem arăta bine și fără el. Fii încrezătoare că rutina adoptată te va ajuta să arăți impecabil. Acordă-ți zilnic câteva minute, respectă cu rigurozitate un ritual sănătos, care îți va menține tenul uniform, strălucitor.

Lasă un comentariu