7 motive pentru care afacerea ta are nevoie de SEO

adsem crestere organica servicii seo

Promovarea plătită aduce rezultate în continuare, însă satisfacția este întotdeauna mai mare atunci când lead-urile vin natural, din organic. SEO este esențial pentru vizibilitate și oferă o valoare reală afacerii tale.

Specialiștii AdSem.ro sunt alături de afacerea ta cu servicii integrate de marketing digital: de la optimizare SEO magazine online până la servicii de promovare plătită. Iată 7 motive pentru care și compania ta are nevoie de servicii SEO pentru a-ți duce afacerea la nivelul următor.

De ce să alegi servicii SEO?

Nu am zis niciodată că un serviciu ar fi mai bun decât celălalt. Fiindcă nu este așa, serviciile de marketing digital vin unul în completarea celuilalt. Iar dacă în prezent ai campanii de Google Ads și Facebook Ads active, este excelent! Cu toate acestea, ar trebui să iei în considerare și posibilitatea de a crește afacerea ta în mod organic. Prin serviciul de optimizare SEO!

Cu siguranță ai auzit de SEO și, mai mult decât atât, ai auzit că un serviciu de optimizare site îmbunătățește căutarea generală, dar și vizibilitatea unei afaceri. Dar ce altă valoare reală oferă serviciul SEO și de ce este el atât de important pentru creșterea unui business?

Următoarele 7 motive ar trebui să îți ofere claritatea de care ai nevoie. Indiferent de industrie sau de dimensiunea afacerii, SEO te va ajuta să crești și vei înțelege de ce compania ta are nevoie de servicii SEO pentru a ajunge la nivelul următor!

#1 Strategia SEO generează rezultate pe termen mediu și lung

adsem servicii seo - google search consoleSursă foto Google Search Console

Începem în forță, poate cu cel mai important motiv pentru care SEO este absolut necesar oricărui tip de business, în special benefic pentru afacerea ta! Strategia SEO este gândită să ofere rezultate durabile, chiar dacă acestea nu apar în câteva zile și ești nevoit să ai răbdare pentru a sesiza diferența dintre mersul afacerii tale înainte de implementarea serviciului și după ce acesta a luat amploare.

SEO are un impact vizibil în primele luni de la implementare, iar multe dintre aceste acțiuni ajung să genereze rezultate durabile, care se văd în timp și rămân cu businessul tău pe mai departe. Spre deosebire de promovarea plătită, unde este necesar să direcționezi constant bugetul, pentru SEO singurele costuri pe care le plătești sunt cele pentru implementarea strategiei, urmând ca acestea să îți ofere rezultatele mult dorite.

Cu cât timpul, efortul și bugetul pentru SEO sunt mai mari, cu atât un website este mai bun și are șanse din ce în ce mai mari să devină un concurent de temut pe nișa sa. Bineînțeles că este nevoie să fii la curent și să urmărești îndeaproape tendințele și schimbările din piață, însă pentru toate aceste aspecte din spatele succesului intervenim noi, echipa ta de specialiști în marketing digital – AdSem.ro – să îți oferim îndrumarea de care are nevoie afacerea ta pentru a beneficia de rezultatele dorite.

#2 Rezultatele SEO sunt cuantificabile

Adsem rezultate servicii seo

Sursă foto Google Analytics

Să nu cazi în capcana „doar promovarea plătită aduce rezultate măsurabile”! De-a lungul anilor am auzit multe variante care se învârteau în jurul acestei idei preconcepute. Nimic mai fals de atât! Un sâmbure de adevăr există, însă nu este legat de faptul că eforturile SEO nu pot fi măsurate.

Rentabilitatea investiției (ROI-ul, în termeni de specialitate) este, într-adevăr, mai ușor de calculat și observat în cazul promovării plătite, dar în cazul SEO, toate acțiunile pot fi cu ușurință măsurate prin intermediul unei analize adecvate. Deci, fii fără griji! Alege să lucrezi cu noi și vei vedea că singurele „griji” pe care le vei avea din punctul de vedere al eforturilor de business, vor fi să te gândești în ce direcție să îți extinzi afacerea.

Cum datele nu mint niciodată, la AdSem.ro punem preț pe analiza datelor și înțelegerea modalității în care funcționează afacerea ta. De aceea, îți vom expune cât mai clar istoricul afacerii tale: unde se află businessul tău pe piața de competitori și încotro se poate îndrepta cu ajutorul unor servicii SEO.

#3 Cu servicii SEO bine realizate descoperi noi oportunități de dezvoltare

Un serviciu SEO de înaltă calitate va găsi întotdeauna un mijloc de a descoperi și de a profita de noi oportunități pentru afacerea ta. Și nu ne referim doar la modalitatea de a crește vizibilitatea afacerii tale, noi ne dorim pentru partenerii noștri ca în nișa lor să strălucească și să devină top of mind pentru consumatori!

Noi credem că mai presus de orice promisiune pe care i-o poți face unui partener, important este să te conectezi real cu businessul lui și să îi înțelegi cu adevărat afacerea. Să știi unde este acum, unde a fost acum un an și cum poate să evolueze.

Pasiunea și înțelegerea reprezintă singurele modalități prin care poți construi și promova un brand. Cu cât afacerea ta este mai bine înțeleasă, cu atât noi ne vom ocupa mai bine de serviciul de optimizare SEO pentru tine și vom identifica oportunitățile pe care afacerea ta le are pentru a prospera într-un mediu competitiv.

#4 SEO creează încredere și credibilitate

Scopul oricărui serviciu SEO implementat este acela de a stabili o bază solidă pentru un website și să ofere o experiență a utilizatorului cât mai curată și eficientă, care să fie ușor de descoperit în căutare.

Pentru câștigarea autorității unei afaceri în cadrul motorului de căutare Google, următoarele elemente joacă un rol extrem de important:

  • Backlink-uri de calitate
  • Comportamentul pozitiv al utilizatorului
  • Semnalele de învățare automată
  • Elemente și conținut optimizate pentru fiecare pagină

Dacă reușești să întrunești toate elementele de mai sus, vei beneficia de rezultatele dorite pe care un serviciu SEO ți le poate oferi.

Autoritatea se câștigă în timp, iar stabilirea unei afaceri ca autoritate necesită efort constant și angajament – atât din partea ta, ca proprietar de afacere, cât și din partea echipei de marketing.

#5 Un bun serviciu SEO înseamnă, de asemenea, o experiență mai bună pentru utilizator

Dincolo de ceea ce are businessul tău de oferit – fie că este vorba despre un serviciu sau fie un produs de calitate – este important să oferi o experiență cât mai bună utilizatorului, pentru ca oamenii să se întoarcă cu drag pe site-ul tău.

Oricine își dorește clasamente organice mai bune și vizibilitate maximă, însă provocarea rezidă în experiența de utilizare a website-ului. Puțini își dau seama că experiența optimă pentru utilizator este o parte importantă a succesului.

Chiar dacă ai impresia că nu este așa, clienții știu ce vor. Iar dacă nu pot găsi cu ușurință ceea ce caută, va exista o problemă reală. Și performanța website-ului tău va avea de suferit. Un exemplu clar pentru construirea unei experiențe favorabile pentru utilizatori este modul în care Google a devenit din ce în ce mai mult un motor de răspuns care oferă datele căutate.

Iar în acest context, intenția oricărei afaceri este să ofere utilizatorilor informațiile pe care le caută în cât mai puține click-uri, rapid și ușor. Un serviciu SEO de calitate include o experiență pozitivă a utilizatorului, valorificând-o pentru a funcționa în favoarea unui brand.

#6 Serviciul de optimizare SEO este accesibil raportat la rezultatele pe care le generează

Sigur, ca orice alt serviciu și SEO costă. Nimic nu este cu adevărat gratis astăzi, nu-i așa? Totuși, un serviciu SEO va presupune că tu, ca beneficiar, vei investi doar în implementarea campaniilor SEO, nu și în optimizarea lor așa cum este în cazul campaniilor PPC unde trebuie să aloci constant buget pentru a te asigura că lucrurile continuă să funcționeze.

Privește lucrurile în felul următor: direcționarea bugetului de promovare în servicii SEO reprezintă o investiție în afacerea ta și nu un alt cost de marketing. O bună implementare SEO va genera și susține rezultate pe termen lung.

#7 Strategia SEO are un impact semnificativ asupra procesului de achiziție

Tu la rândul tău, dincolo de a fi proprietarul unei afaceri, ești și consumator de alte produse și servicii. Și, ca orice consumator, îți faci temele de acasă înainte să intenționezi măcar să cumperi. Toți clienții își fac research-ul de acasă. Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje pe care le oferă internetul și un serviciu SEO deopotrivă din perspectiva unui consumator.

Folosirea tacticilor SEO pentru a direcționa consumatorul înspre produsele și serviciile oferite de afacerea ta reprezintă o bună modalitate de a crește și de a obține clienți noi prin intermediul soluției pe care o oferi pentru problema identificată de aceștia.

Afacerile trebuie să fie vizibile tocmai în locurile în care oamenii au nevoie de ele pentru a forma o legătură reală. Un serviciu SEO îmbunătățește această vizibilitate și permite clienților potențiali să găsească răspunsurile în cadrul afacerilor care le oferă răspunsul solicitat.

Deci? Încă te gândești dacă SEO este pentru tine?

Implementarea unui serviciu SEO puternic și de calitate va fi întotdeauna benefică pentru creșterea și dezvoltarea afacerii tale, indiferent de domeniu. Strategia SEO este esențială pentru prezența online a afacerii tale, mai ales în condițiile în care piața competitivă este în continuă expansiune. Alege servicii SEO de calitate! Alege să lucrezi cu AdSem.ro!

Lasă un comentariu