7 sfaturi pentru inchirieri auto fara stres

Calatoriile pot fi stresante sau placute, ca multe aspecte alte vietii zilnice. Apelarea la o firma de inchirieri auto potrivite poate elimina acest stres. Daca trebuie sa pleci intr-o calatorie, ai nevoie de o masina si te-ai hotarat sa apelezi la o companie de inchirieri auto, poti reduce la minim stresul prin a te informa inainte de a alege masina pe care doresti sa o inchiriezi, astfel incat sa ti se potriveasca, exista o groaza de informatii pe internet despre inchirierile de masini iar mai jos va prezentam 7 sfaturi pentru inchirierea unei masini potrivite.

S-a terminat perioada cand trebuia sa alegi o masina iar singurele criterii de alegere erau marimea si daca aceasta este sport sau nu. Acum ai de ales intre masini decapotabile, sedanuri, 4×4, break, microbuz 8+1 locuri, dube, diesel, benzina, cutie viteze manuala, cutie viteze automata si asa mai departe,  fiecare venind cu diverse optiuni ce tin de sigurant in trafic sau de confort-ul pasagerilor.

Trebuie sa raspunzi la intrebarea: ce nevoi ai?

O masina premium este de preferat, dar daca nu esti dispus sa cheltui prea mult pe inchirierea unei masini, atunci trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte.

  1. Gandeste-te la marimea masinii de care ai nevoie. De cat spatiu ai nevoie? Daca vei calatori singur, este posibil sa vrei o masina mai mica. Daca vei fi insotit de mai multe persoane si veti avea si bagaje, atunci poti lua in considerare un minivan sau un alt tip de masina mare. De asemenea, poti prefera o masina tip SUV din cauza faptului ca ai o vizibilitate mai buna. Dar trebuie sa te gandesti ca o masina mai mare implica costuri mai mari atat la inchiriere cat si consumul de combustibil utilizat pe parcursul inchirierii.
  2. Alege 3-5 masini pe care ti le-ai dori, pentru a-ti reduce optiunile. Apoi gandeste-te la personalitatea si varsta pasagerilor care vor fi cu tine in masina. Gandeste-te la locul unde calatoresti, perioada din an, vremea si perioada din zi (ziua sau noaptea):
  • Daca ai copii mici, trebuie sa ai in vedere ca vei mai avea nevoie si de scaune speciale pentru acestia, iar companiile de inchirieri masini de obicei ofera si acest serviciu.
  • Daca in intinerariul tau vei avea drumuri deluroase sau montane, poate iti doresti un 4×4.
  1. Daca ai animale, trebuie sa afli daca sunt restrictii impuse de compania de inchirieri auto referitor la calatoria acestora.
  2. Confortul este important. Intra in masina sa vezi daca este loc la picioare, daca este spatiu pentru pasageri si bagaje. Daca ai multe bagaje, atunci poate ai nevoie de o masina cu un portbagaj mai mare. De asemenea, daca este vara sau calatoresti intr-un loc calduros este foarte important sa aiba un sistem de climatizare foarte bun.
  3. Trebuie sa te gandesti daca iti doresti o masina care are cutie automata sau manuala.
  4. Daca ai un itinerar necunoscut tie, atunci ai putea sa ai in vedere daca masina are sistem de navigatie GPS sau nu, pentru a evita sa te ratacesti.
  5. Daca te duci intr-o zona montana iarna poate ai nevoie si de lanturi pentru zapada sau suport de schiuri. De asemenea, daca ai multe bagaje si portbagajul nu este suficient de mare, sunt masini care au posibilitatea de a adauga portbagaj suplimentar.

Atunci cand alegi masina, aceasta trebuie sa fie echipata cu anvelope corespunzatoare anotimpului, sa verifici asigurarea, rovinieta, revizia periodica, ITP-ul  si conditiile de returnare ale masinii, in general companiile de inchirieri auto asigura aceste servicii dar o verificare in plus te va scuti de neplaceri.

Urmand lista prezentata de noi, iti va fi mult mai usor pe viitor sa iti alegi masina potrivita nevoilor tale pentru a nu regreta ulterior alegerea facuta

Lasă un comentariu