Află cum te ajută un consultant fiscal să ai succes în afacerea ta

consultant fiscal

Îți dorești să deschizi o afacere? Sau, ai înființat-o, dar nu știi exact ce acte, ce documente, ce taxe ai de plătit? Ți se pare totul foarte complicat și îți este din ce în ce mai greu să faci față tuturor acestor lucruri? Atunci, nu mai este nevoie să îți bați capul cu toate aceste aspecte, pentru că ai la îndemână servicii oferite de oameni profesioniști care te pot ajuta, cu tot acest proces.

Cea mai bună soluție, în ambele cazuri este să apelezi la serviciile de consultanță fiscală. Astfel, vei reuși să economisești timp, precum și alte resurse importante, dar mai presus de orice, vei evita eventualele probleme fiscale.

Evoluția uimitoare a mediului de afaceri a impus dezvoltarea serviciilor absolut necesare pentru asigurarea succesului investițiilor pe care le fac oamenii de afaceri, pentru a avea succes în business dar și o calitate ridicată a propriei vieți și a familiilor lor.

Printre aceste servicii, se numără și cele de consultanță fiscală, fără de care, ție ca proprietar de business, îți va fi dificil să te descurci, în special în etapa de planificare a afacerii tale sau a investiției pe care o plănuiești.

Serviciile de consultanță fiscală, îți asigură gestionarea eficientă a taxelor și impozitelor inevitabile afacerii tale, indiferent de dimensiunea acesteia.

Cine este consultantul fiscal și cu ce te poate ajuta?

Un consultant fiscal este persoana care cunoaște legislația taxelor și impozitelor. Este persoana care îți oferă sfaturi utile, te ajută să rezolvi eventualele probleme și solicită revizuirea declarațiilor fiscale, când este cazul.

Un consultant fiscal profesionist analizează cu atenție toate implicațiile unei afaceri, a unei investiții și te susține cu informații valoroase despre următoarele lucruri:

 • Detalii despre TVA. Îți explică de ce această taxă este diferită în funcție de tranzacțiile pe care le efectuezi și care este cea mai bună soluție pentru afacerea ta;
 • Îți enumeră documentele necesare a fi depuse, cele pe care trebuie să le obții, dar și impozitele pe care le vei datora;
 • Îți oferă detalii despre declararea impozitului pe venit și pe profit, dar și despre impozitarea directă și indirectă.

Când ai nevoie de un consultant fiscal?

 • Dacă ești o firmă, o companie sau un investitor, mai precis o persoană juridică, indiferent că ești român sau străin și vrei să faci afaceri în România, dar nu cunoști legislație, atunci, cea mai simplă soluție este să apelezi la consultanța fiscală.
 • În cazul în care ai o firmă și îți dorești o recalculare a taxelor și impozitelor care au fost deja achitate;
 • Dacă ești o companie plătitoare de TVA și trebuie să depui solicitări de rambursare a TVA-ului;
 • În cazul în care vrei să beneficiezi de serviciul de expertiză fiscală;
 • Dacă ești o companie care dorește să fie reprezentă în fața autorităților de inspecție fiscală.

Ce îți oferă un consultant fiscal?

 • Oferă consultanță privind regimul taxelor și impozitelor;
 • Întocmește declarațiile fiscale;
 • Te va reprezenta în fața autorităților fiscale;
 • Elaborează scheme fiscale pentru afaceri;
 • Gândește o strategie fiscală care va determina impozite mai mici respectând reglementările legale în vigoare, precum și maximizarea profitului;
 • Studiază facilitățile fiscale astfel încât afacerea ta să beneficieze de ele;
 • Identifică și corectează potențialele erori ivite în raportările către autoritățile fiscale;
 • Obține revizuiri a calculului și plăților taxelor, impozitelor sau contribuțiilor;

Deține controlul afacerii tale cu ajutorul consultanței fiscale oferite de gstax.ro

     Informația relevantă, sfaturile primite de la profesioniști și deciziile informate măresc șansele succesului afacerii/investiției tale.

Prin urmare, specialiștii de la gstax.ro, te  ajuta să deții controlul afacerii tale prin acordarea serviciilor de consultanță fiscală, revizie fiscală, servicii de asistență referitoare la inspecția fiscală, asistență privind pregătirea documentației de prețuri de transfer, training pe teme fiscale, dar și alte servicii care îți vor fi de un real ajutor în business-ul tău.

Sursă foto: freepik

Lasă un comentariu