Alegerea cadoului de Craciun – Cum să-i surprinzi plăcut pe cei dragi

Alegerea cadoului de Craciun

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape iar alegerea culorilor potrivite de Crăciun se dovedește a fi o adevărată provocare pentru mulți dintre noi. Dacă analizăm şi statisticile care arată că 70% dintre darurile primite în această perioadă rămân ascunse undeva în rafturile dulapurilor, fie sunt date mai departe sau returnate, putem spune că această sarcină este cu adevărat dificilă. Cum să alegi daruri care surprind plăcut? Aceasta este întrebarea la care vom încerca să găsim răspuns în rândurile următoare.

Evită clișeele

Multe dintre ofertele propuse în această perioadă pot fi considerate clişee. Trebuie să recunoaştem că obiectivele tematice – căni, pulovere, tricouri, şosete – tematice decorate cu reni, brazi împodobiţi, oameni de zăpadă sunt interesante, drăguţe, colorate, însă abundența lor le transformă în clișee. Cu siguranță, este frumos să oferi astfel de cadouri, însă la un moment dat ajung sa fie “prea mult”. Dacă te găseşti în situaţia în care obiectele de sezon au devenit plictisitoare, nu ezita să te orientezi către ceva original. Există numeroase articole ce pot fi transformate în cadouri incendiare. Un odorizant de cameră cu parfum de scorţişoară, o lumânare cu aromă de flori de mandarin pot fi daruri potrivite pentru mamă, soacră, soră sau cumnată. Copii sunt fericiţi când primesc jucării, este clar, însă în acest an poți opta pentru alt tip de cadouri, pentru cele care îi îndeamnă la joacă, la mișcare sau activități recreative. Un bilet la cinema, la teatru de păpuşi sau o pereche de patine de gheață pot fi câteva dintre darurile care vor aduce zâmbete pe fețele celor mici. Domnii se vor bucura fără îndoială de un pahar de coniac învechit ori de un vin bine maturat. Dacă acompaniezi aceste licori cu pahare personalizate, cu siguranţă, vei câştiga aprecieri pozitive.

Mizează pe daruri practice

Darurile practice sunt întotdeauna valoroase. Astfel de obiecte își găsesc întrebuinţări în locuință, în geanta personală sau în dressing şi oferă celor ce le primesc prilej de a le înlocui pe cele uzate. O faţă de masă roșie, un prosop cu steluţe sau un fular tricotat, sunt câteva dintre obiectele ce vor fi apreciate de femei, indiferent de vârstă şi îndeletniciri. Sunt acele obiecte care îşi găsesc funcţionalitate oricând. În cazul copiilor, poți miza pe creioane colorate, accesorii pentru pictură sau sketchbookuri, acestea sunt lucruri care îşi găsesc utilitatea fie că vorbim de copii şcolari sau de liceeni. Pentru domnii speciali din viaţă, amici, prieteni, frați, soți, colegi te poți orienta către acele daruri care le produc plăcere. Dacă domnul este un fumător pasionat, o brichetă de colecție poate fi darul ideal, în cazul în care are obiceiul de a vapa, poți alege lichide cu nicotina. Cu astfel de cadouri nu ai cum să dai greş. La fel de uşor te poţi orienta către portofele din piele, curele, mănuşi sau fulare călduroase. Sunt obiecte practice ce fac viața mai ușoară, deci nu ai cum să dai greş cu acestea.

Alege daruri care ajută la explorarea pasiunilor

Cadourile neașteptate pot fi geniale! Dacă ai o prietenă ce doreşte să facă mişcare, dar îi lipsește inițiativa, poţi alege să îi dăruieşti un abonament la sală. Unui domn pasionat de drumeţii îi poţi face cadou un kit cu accesorii care să-l încurajeze să exploreze aceasta pasiune. Dacă ai un prichindel ce cochetează cu dansul un abonament la cursuri de dans reprezintă cadoul ideal. În cazul în care adolescenta din casa pare interesată de muzică, o chitară şi câteva cursuri preplătite sunt daruri ce vor fi apreciate.

După cum poți observa, există numeroase idei, de la jucăriile clasice, obiectele practice, la brichete şi cursuri care îi îndeamnă pe cei dragi să îşi exploreze pasiunile. Pentru a avea certitudinea că darurile tale îşi vor atinge scopul, trebuie să fii atentă la micile detalii care fac diferenţa.

Lasă un comentariu