Alegerea mobilierului medical: sfaturi pentru amenajarea salii de asteptare

Fie ca esti in plin proces de infiintare a unui cabinet medical, fie ca vrei sa faci o schimbare, trebuie sa ai in vedere faptul ca infrastructura fizica a spatiului este de o importanta deosebita pentru experienta pacientului.

Mobilierul pentru sala de asteptare, de exemplu, atent ales si bine intretinut, genereaza senzatia de comoditate si siguranta, creeaza confort psihic pacientului.

Desigur, nu putem spune ca acest aspect primeaza in evaluarea de catre pacient a actului medical, dar cu siguranta contribuie la experienta pozitiva a acestuia si, impreuna cu o interactiune medic-pacient de succes, pune bazele celei mai importante forme de marketing medical: recomandarea. Un pacient multumit te va recomanda cunoscutilor de fiecare data cand va avea ocazia.

Urmand acest rationament, este foarte important sa te axezi catre piese de mobilier medical de calitate, rezistente, realizate de catre producatori avizati, din materiale ce permit mentinerea igienei la nivel optim.

Alegerea mobilierului pentru sala de asteptare a unui cabinet medical nu este un lucru usor.

Daca iti doresti sa creezi un spatiu cu aspect luxos si modern, dar nu ai veleitati de designer de interior, iti oferim, in continuare, cateva ponturi pentru o amenajare reusita:

  • opteaza pentru banchete medicale din piele ecologica, daca ceea ce iti doresti este sa exploatezi estetica spatiului – paleta de culori din care o poti alege pe cea a materialului este foarte mare, astel ca nu este nevoie sa faci niciun compromis;
  • daca vrei sa satisfaci, mai degraba, nevoi de ordin practic, cauta sa te indrepti catre scaune si banchete cu sezut din plastic – desigur, nu vor fi la fel de confortabile si aspectuoase, dar sunt mai economice si foarte usor de curatat;
  • banchetelor si/sau scaunelor medicale alese, alatura-le cateva masute simple, din lemn si sticla, cu aspect placut, pe care sa asezi cu grija reviste de specialitate, pe cat posibil de actualitate;
  • ultimul sfat, dar nu cel din urma: exploateaza estetica spatiului prin intermediul plantelor verzi. Un ghiveci mare, de impact, in care pamantul este acoperit estetic cu un strat de pietricele decorative, va fi punctul central de atractie.

Desigur, poate parea ca pielea ecologica nu reprezinta o alegere practica atunci cand vine vorba despre mobilierul medical din cadrul unui spatiu sanitar, ca urmare a faptului ca acesta va necesita dezinfectie constanta.

Suntem de acord, este mult mai simplu sa te indrepti catre scaune si banchete din material plastic, dar rezultatul, din punct de vedere estetic, nu va fi acelasi. Totusi, cu putina implicare, chiar si asa poti crea un spatiu cu un design spectaculos. De exemplu, poti deveni creativ cu niste pernute deosebite de sezut, care vor distrage atentia de la aspectul “rece” al plasticului si, in plus, pot fi usor sterilizate prin spalare la temperaturi ridicate.

Forum & Pareri

Emailul nu va fi public.