Aloe vera, cea mai apreciata planta din lume

Aloe vera s-a dovedit de-a lungul timpului cu adevarat o planta cu proprietati extraordinare. Aceste calitati ale plantei aloe vera sunt valorificate de catre oameni incare din cele mai stravechi timpuri. Originea termenului „aloe vera” este din limba greaca si inducea ideea de mare, sare sau amar, exact asa cum este si gelul de aloe vera extras din planta.

Zonele in care aloe vera este regasita crascand in mod natural sunt situate pe continentul sud-american si in Africa sau zona mediteraneeana. Planta face parte din familia liliacee, din acest motiv ea se caracterizeaza prin tulpina sa scurta, frunze carnoase si flori de culoare galbena. Se considera in prezent ca originea plantei aloe vera este situata undeva in nordul Africii.

Interesul de care se bucura planta in industria cosmetica, precum si in cea medicala se datoreaza celor doua componente importante ale plante: gelul de aloe vera si aloina.

Gelul de aloe vera este remarcabil in primul rand pentru abilitatile sale antiinflamatorii, detoxifiante si de stimularea colagenului.

Efecte gel aloe vera

Astfel, gelul de aloe vera consumat intern

  • stimuleaza intr-un mod exceptional functia imunitara
  • pastreaza buna functionare a sistemului digestiv
  • amelioreaza absorbtia de proteine
  • calmeaza gingiile, etc

La randul ei, aloina, regasita sub forma unui lichid laptos, de culoare galbena, regasita chiar sub coaja frunzei de aloe vera este apreciata destul de mult pentru calitatile sale laxative. In comert, aloina se regaseste in produse fie ca atare, fie sub forma unor prafuri.

Nu mai putin lipsit de importanta este si faptul ca aloe vera este una dintre foarte putinele surse de origine vegetala pentru o gama importanta de vitamine, cum ar fi vitamina C, B12, A, B si E, dar in acelasi timp este si sursa de minerale, dintre care enumeram fierul, cromul, manganul, magneziul si calciul.

Asadar, aloe vera se dovedeste cu adevarat o planta cu calitati extraordinare, mai mult decat benefica pentru consumul uman, in diferitele forme pe care le poate imbraca. Consumata in fiecare zi, sub forma de suplimente nutritive, aceasta devine o adevarata comoara pentru organismul uman.

Daca avem in vedere multitudinea de calitati pe care le poseda planta, putem afirma ca aceasta nu trebuie sa lipseasca in nicio zi din consumul uman. Un astfel de produs este Aloe Vera Gel, oferit de catre Forever Living Products, lider mondial in productia si comercializarea de produse pe baza de aloe vera. Stim cu totii ca aloe vera se mai dovedeste deosebit de utila in cazul aparitiei unor incidente cutanate minore, aloe vera dovedindu-se si in acest caz, una dintre cele mai eficiente si la indemana solutii.

Lasă un comentariu