Revolut alternative: N26, Monzo, Bunq, Monese, Wise

alternativa revolut

Revolut este o soluție excelentă de bancă mobilă, dar are limitările sale. Apoi este disponibil doar in unele țări.

Dacă Revolut nu a satisfăcut nevoile dvs. și aveți nevoie de un serviciu diferit, sperăm că acest articol vă poate ajuta să găsiți o alternativă care să vă funcționeze.

Alternativa N26

N26 a fost fondată în Germania și a început prin a oferi servicii financiare ușoare rezidenților din UE. Funcționează la fel ca o bancă normală, dar la un cost mult mai ieftin. Deși N26 nu este disponibil în întreaga lume, puteți accesa rețeaua lor din UE și din SUA.

 • Obțineți salariul cu 48 de ore mai devreme cu Depozitul Direct al N26.
 • Utilizați cardul de debit N26 și câștigați rambursare la anumite achiziții.
 • Bucurați-vă de servicii bancare flexibile, rapide și transparente cu unul dintre cele șase tipuri de conturi: trei tipuri de conturi personale (Standard, You, Metal) și trei tipuri de conturi de afaceri (Standard, You, Metal).
 • Creați conturi secundare pentru a economisi bani pentru diverse achiziții mari.
 • Utilizați Apple Pay pentru plăți fără contact.

Dacă faceți upgrade contului dvs. N26 la starea Metal (care ar costa 16,90 GBP / lună pentru minimum 12 luni), veți primi o gamă largă de avantaje. De exemplu, veți putea face retrageri gratuite de bancomate în întreaga lume în orice monedă, chiar dacă sunteți în afara rețelei. De asemenea, veți obține acces prioritar la echipa de asistență pentru clienți a N26. Un alt avantaj este că veți primi o asigurare medicală de urgență, o asigurare pentru bagaje, o asigurare pentru smartphone și o asigurare pentru închirieri auto. În cele din urmă, veți primi acces la numeroase reduceri cu mărcile partenere ale N26.

Comisioane și limite

Contul de bază al N26 vine fără taxe de cont ascunse. Nu vi se va percepe o taxă de sold minimă, o taxă de întreținere sau chiar o taxă de fond insuficientă. Veți primi două retrageri interne lunare gratuite de la bancomat – retragerile ulterioare vor fi supuse unei taxe de 2 USD. Pentru retragerile internaționale de bancomate, va exista o taxă de 2 $ + 2%.

Pentru limite, deținătorii de conturi de bază N26 pot retrage până la 1.500 USD în 24 de ore. Aceștia pot obține maximum 5.000 USD de rambursare zilnică de la POS. Pentru o retragere fără rețetă, deținătorii de cont de bază pot primi, de asemenea, 5.000 USD pe zi. În cele din urmă, pentru achizițiile cu carduri, clienții N26 pot cheltui până la 5.000 USD la fiecare 24 de ore.

Avantaje N26

 • N26 folosește cursul de schimb valutar al Wise (fost TransferWise).
 • Aplicație mobilă intuitivă, bine concepută.

Dezavantaje N26

 • Puteți avea un singur tip de cont.
 • Nu puteți crea un cont personal pe lângă un cont de companie.

Alternativa MONZO

În timp ce Monzo este disponibil doar pentru clienții din Marea Britanie, calitatea serviciilor sale compensează mai mult decât limitările sale geografice. Monzo și-a câștigat licența bancară în 2017 și are deja aproape 4 milioane de clienți.

 • Avansuri în numerar – obțineți salariile cu o zi în avans.
 • Sortarea salariilor – împărțiți salariile dvs. în mai multe subcategorii. Aceasta este o modalitate ușoară de a aloca bani pentru diverse nevoi financiare.
 • Poturi de facturi – Aceste poturi vă permit să alegeți „poturi” (considerați-le ca sub-conturi) din care să plătiți facturile. În acest fel, nu ajungi să rămâi niciodată lipsit de chirie!
 • Dobânzi de economisire – Puteți câștiga până la 1% dobândă din contul dvs. de economii.
 • Cheltuiți în străinătate – utilizând cardul preplătit Monzo, puteți face cumpărături în străinătate fără a fi taxat cu taxe greoaie pentru achizițiile internaționale.
 • Împrumut – În cazul în care cardul dvs. nu mai are fonduri, Monzo poate oferi clienților descoperiri de cont până la 500 GBP. Mai mult, puteți aplica pentru a primi un împrumut de până la 3.000 GBP.

Comisioane și limite

Monzo nu percepe taxe zilnice, cum ar fi achiziționarea de carduri de credit, taxe lunare de întreținere, descoperiri de cont etc. Cu toate acestea, dacă efectuați peste 200 GBP în retrageri de bancomate în afara zonei SEE, veți fi taxat cu o taxă de 3%.

Limitele lui Monzo se schimbă în timp. Le puteți accesa din aplicație și puteți chiar să contactați echipa de servicii pentru clienți a lui Monzo pentru a solicita creșterea acestora. Unele limite la care v-ați putea aștepta în mod rezonabil, includ retrageri lunare de bancomate de 5.500 GBP și depozite zilnice de numerar de 300 GBP.

Avantaje Monzo

 • Scor excelent Trustpilot
 • Opțiunea de a actualiza contul pentru limite mai mari de bancomate și de a obține o asigurare de călătorie
 • Securizat: Până la 100.000 EUR este asigurat în contul dvs. datorită schemei de compensare a serviciilor financiare
 • Fără taxe de zi cu zi

Dezavantaje Monzo

 • Disponibilitate geografică limitată

Alternativa BUNQ

Bunq a fost fondată la Amsterdam relativ recent – există doar din 2014. Cu toate acestea, are o bază de utilizatori destul de largă. Orice cetățean UE poate deschide un cont gratuit. Bunq a colaborat cu Wise (fost TransferWise) pentru a oferi utilizatorilor săi opțiunea de a utiliza aplicația pentru a trimite valută străină.

 • Deținătorii de cont SuperGreen primesc un Green Card. Când cheltuiți bani cu acest card din oțel inoxidabil, se plantează un copac. Fă bine în lume cu foarte puțin efort!
 • Puteți alege modul în care banca vă investește banii! Aceasta este una dintre singurele bănci din lume care face acest lucru.
 • Creați „obiective comune” la care oricine poate contribui.
 • Zero comisioane de tranzacție internațională
 • Primiți informații despre cheltuieli în scopuri bugetare
 • Înscriere ușoară – procesul durează doar 5 minute

Înscriindu-vă pentru un cont premium SuperGreen (cea mai scumpă opțiune), nu numai că puteți planta un copac pentru fiecare 100 EUR pe care îl plătiți, dar veți primi și avantaje la nivel Premium. De exemplu, doar câteva beneficii VIP includ un cod PIN dublu, un cont +1,  scanarea facturilor, salvarea automată, mai multe conturi secundare și multe altele.

Comisioane și limite

În timp ce taxele pentru ultimele două alternative la Revolut au fost destul de simple, Bunq are o structură a taxelor complicată. Consultați modelul lor de prețuri pentru consumatori și afaceri pentru a vedea toate taxele.

Pentru limite, tranzacția implicită cu cardul online și limita tranzacției PIN este de 1.000 EUR pe zi. Cu toate acestea, acest lucru ar putea fi mărit la 50.000 EUR pe zi. Pentru retrageri / depuneri de numerar, puteți face 500 EUR pe zi și pe un singur card. Acest lucru nu poate fi mărit. Pentru plăți fără contact, puteți efectua tranzacții individuale de 25 EUR. Acestea nu sunt limite zilnice – puteți efectua mai multe plăți fără contact într-o zi. Pentru transferurile de intrare, nu există nicio limită – pentru transferurile de ieșire (IBAN), limita zilnică implicită este de 1.000 EUR. Cu toate acestea, acest lucru poate fi mărit la 50.000 EUR.

Avantaje Bunq

 • Carduri mentale ecologice și program de plantare a copacilor
 • Actualizări constante de funcții, menținând lucrurile proaspete
 • Disponibil în întreaga UE

Dezavantaje Bunq

 • Sunt disponibile doar conturi euro

Alternativa MONESE

Alternativa Monese oferă servicii bancare de bază, oferind rezidenților din Marea Britanie șansa de a experimenta finanțe moderne și raționale. Utilizatorii pot crea un cont fără a introduce o adresă din Marea Britanie. Acest lucru este unic atunci când vine vorba de aplicațiile de bancă mobilă din Marea Britanie. Puteți crea un cont fără istoric de credit, venituri aprobate sau o adresă din Marea Britanie. Aplicația este complet portabilă în SEE.

În acest moment, opțiunile lui Monese sunt destul de simple:

 • Tranzacții nelimitate
 • Transferuri bancare în EUR sau GBP
 • Card de debit fără contact
 • Retrageri de numerar ATM

Comisioane și limite

Când vă înscrieți pentru planul „simplu” al lui Monese, nu trebuie să plătiți nicio taxă pe lună. Veți primi un card de debit fără contact; trebuie doar să plătiți 4,95 GBP pentru transport. Abonații „simpli” pot retrage gratuit 200 GBP de la bancomate lunar. După aceea, există o taxă de 2% pentru retrageri. Utilizatorii pot, de asemenea, să cheltuiască pe card în valoare de 2.000 GBP pe lună pe card. Există o taxă de 2% pentru tranzacții după acel moment.

Fie pentru tranzacțiile de schimb valutar, nu se percepe nicio taxă la trimiterea de fonduri către alți deținători de cont Monese. Pentru trimiterea către deținătorii de cont care nu sunt Monese, se percepe o taxă de 2%.

Dacă doriți limite mai bune, există un plan „clasic”, care costă 5,95 GBP pe lună. Pentru acest plan, utilizatorii nu vor trebui să plătească transportul pentru cardul de debit contactless. Suma de retragere gratuită a bancomatului este majorată la 900 GBP, iar taxa pentru retragerile ulterioare rămâne la 2%. Cheltuielile cu cardul valutar sunt majorate la 9.000 GBP. Transferurile valutare internaționale Monese către alte conturi Monese sunt încă gratuite. Există doar o taxă de 0,5% la trimiterea de valută în conturi non-Monese.

Ultima opțiune este un cont „Premium” care costă 14,95 GBP pe lună. Nu are niciunul dintre comisioanele asociate cu planurile Simple și Classic.

Avantaje Monese

 • Instalare rapida
 • Excelent cont Premium
 • Aplicație ușor de utilizat
 • Puteți deschide un cont european și un cont din Marea Britanie și puteți comuta între ele instantaneu

Dezavantaje Monese

Conturile simple oferă doar 200 GBP de retrageri de bancomat fără cost pe lună

Alternativa WISE

Wise (fosta TransferWise) este o companie de transfer de fonduri de peste mări fondată la Londra în 2011 de Kristo Käärmann și Taavet Hinrikus, care se întâmplă să fie doi prieteni buni cu medii de afaceri și financiare impresionante.

TransferWise se concentrează pe transferul banilor peste granițe mai accesibil în comparație cu băncile tradiționale, percepând taxe de transfer ieftine și transparente. De la lansarea sa în 2011, creșterea companiei a explodat.

Când creați un cont TransferWise, veți primi detalii despre adrese ale băncilor pentru a primi atât transferuri interne, cât și internaționale în NZD, AUD, EUR și USD. Veți putea primi plăți de la companii, clienți, prieteni și familie. În plus, puteți efectua transferuri de bani în peste 50 de valute acceptate de TransferWise.

Comisioane și limite

De fiecare dată când inițiați o operațiune, Wise va percepe o valoare minimă implicită. Acestea fiind spuse, acest lucru poate fi ușor schimbat cu ajutorul aplicației dvs. pentru smartphone. Limitele rămân diferite pentru clienții europeni și UU.

Clienții europeni pot retrage 1000 GBP pentru fiecare tranzacție, 1500 GBP pe zi și o limită lunară de retragere de 4.000 GBP. Dacă doriți să efectuați o achiziție online, Wise oferă o limită maximă de 10.000 GBP pe zi și 30.000 GBP pentru fiecare lună. Cu toate acestea, restricțiile sunt mai mici pentru clienții din SUA. Puteți efectua tranzacții de 4.000 USD pe lună, în plus față de 1.000 USD pe zi. Pentru efectuarea de tranzacții online, există o limită de retragere de 2.000 USD pentru o zi, în timp ce limita pe lună este de 10.000 USD.

Crearea propriului cont pe Wise este gratuită. Se încarcă ratele de conversie a banilor la nivel mediu pentru transferuri, dar trebuie să plătiți taxe de transfer pentru fiecare tranzacție. Cu toate acestea, taxele sunt transparente și destul de minime, iar taxa depinde de țara dvs., de tipul de monedă și de moneda pe care o va primi destinatarul.

Avantaje Wise

 • Taxe de transfer mici și transparente
 • Oferă tarife reale la mijlocul pieței

Dezavantaje Wise

 • Puteți transfera bani doar într-un cont bancar
 • Necesită numărul de securitate socială pentru a trimite bani prin TransferWise

 

Lasă un comentariu