Trucuri care fac apartamentul sa para mai spatios

Sa locuiesti la bloc, mai ales in Bucuresti, nu se compara deloc cu locuitul la casa, unde spatiul nu este o problema. Fiind construite doar din motive de utilitate, de cele mai multe ori, apartamentele nu dispun de o suprafata care sa-ti permita prea multe din punct de vedere al amenajarii si decorarii.

Totusi, pentru a crea iluzia de spatiu mai mare, dar si pentru eficientizarea suprafetei de locuit, ai mai jos cateva sugestii care te vor ajuta sa profiti la maxim de fiecare centimetru al apartamentului tau.

  1. Profita de lumina naturala! Apartamentele luminoase au un avantaj in fata celor intunecate. O incapere scaldata in lumina naturala va parea mult mai spatioasa. Elibereaza zona din fata ferestrei de obiectele masive care ar putea bloca lumina soarelui si renunta la draperiile grele din materiale prea inchise la culoare. Iar daca nu te numeri printre norocosii care beneficiaza de un apartament luminat natural, compenseaza cu diferite corpuri de iluminat. Pastreaza totusi simplitatea si alege culori neutre pentru acestea, care nu incarca vizual.
  2. Alege culori deschise sau pastelate! Daca ai un apartament cu incaperi mici, opteaza pentru culori cat mai deschise pentru a crea iluzia de lumina. Alegand nuante pastelate pentru pereti, gresie sau faianta, vei evita sa incarci spatiul de locuit.
  3. Foloseste oglinzi si finisaje din sticla! Oglinzile sunt perfecte atunci cand vrei sa dai impresia ca apartamentul este mai mare decat este de fapt deoarece reflecta lumina si creeaza iluzia de spatiu. Acelasi efect il au si finisajele din sticla. In acest fel, locuinta ta va parea nu doar mai spatioasa, ci si mai luminoasa. Unele apartamente noi Bucuresti permit chiar modificari dupa preferintele cumparatorului, ceea ce presupune un avantaj in cazul in care esti in cautare de locuinte.
  4. Opteaza pentru piese de mobilier cat mai bine compartimentate! Pentru eficientizarea spatiului de locuit si infrumusetarea aspectului general al incaperii, alege piese de mobilier practice care sa-si dovedeasca utilitatea din punct de vedere al compartimentarii. Nu ai nevoie de mai multe piese de mobilier daca poti alege unul singur care sa ofere aceleasi rezultate.
  5. Nu aglomera spatiul de locuit! Pastreaza ordinea in apartament si nu il incarca cu lucruri care nu au nicio utilitate. Atunci cand obiectele tale au un loc bine stabilit, incaperea va parea mai spatioasa decat este in realitate. Acest lucru este valabil atat pentru mobilier, cat si pentru obiectele de decor. Gaseste solutii pentru a ascunde unele obiecte, precum aspiratorul sau matura. Spatiile de depozitare sunt extrem de importante pentru ca ele te ajuta sa te organizezi si nu incarca vizual aspectul final al incaperii. In plus, daca utilizezi cu cap lungimea peretilor si improvizezi cat mai multe locuri de depozitare, poti crea cu usuinta senzatia de spatiu.

Daca nu ai descoperit inca locuinta perfecta, Top Home te poate ajuta sa gasesti acel loc pe care sa il poti numi acasa.

Intra in lagatura cu agentia pentru a afla mai multe detalii, precum informatii cu privire la dezvoltator, constructor, date tehnice despre constructie, preturi si modalitati de plata, dar, mai ales, disponibilitati de apartamente noi Bucuresti, asa incat sa te muti cat mai curand in casa ta.

Lasă un comentariu