Ar fi cazul sa nu-ti mai fie atat de frica de endoscopie

Informeaza-te mai bine inainte sa te temi de endoscopie!

In mod normal, daca cineva ar intreba cui ii este frica de endoscopie, mai mult ca sigur si tu ai ridica mana chiar daca nu ai incercat pana acum procedura. Frica de medici si de analize, in general, ii cam sperie pe romani.

Tocmai din acest motiv, este indicat sa te informezi corespunzator in cabinetul unui medic specialist despre cum se face o investigatie de endoscopie. Nu mai asculta la povestile cunoscutilor care stiu din auzite si ei la randul lor.

Cu totii avem nevoie de investigatii de endoscopie

Mai devreme sau mai tarziu, cu totii avem probleme cu burta. Fie ca ne doare stomacul sau ca avem arsuri pe gat ori ca ne-am balonat, problemele vesnice de digestie, toate sunt factori care la un momentdat te determina sa iti faci o programare la medicul specialist in vederea efectuarii unei consultatii de endoscopie.

Sigur vei spune ca simptomele de mai sus sunt afectiuni comune si ca nu e nimic de speriat, insa complicatiile aparatute ulterior pot avea efecte negative asupra sanatatii tale.

endoscopie

Spre exemplu, balonarea sau tranzitul intestinal lent reprezinta un lucru destul de frecvent in viata femeilor si, de multe ori, cea mai frecventa metoda de a scapa de aceasta problema este o pastila de digestie. Nimeni nu se gandeste sa-si contacteze medicul pentru efectuarea unei consultatii in vederea efectuarii unei investigatii.

Alege sa nu te numeri printre pacientii care se tratateaza dupa ureche cu pastile care au cu totul si cu totul alte intrebuintari si programeaza-ti un consult de endoscopie. In felul acesta vei primi un diagnostic corect, cu un tratament corespunzator care sigur va da rezultate.

Depisteaza ulcerul fara durere prin endoscopie

Oricand ai senzatia ca ai arsuri sau ca te doare stomacul, medicul ar putea sa constate ca, de fapt, nu stomacul este organul suferind. Chiar daca ai impresia ca stomacul este cel care va supara, de multe ori se intampla sa nu fie adevarat.

Se prea poate ca durerea sa fie de natura pancreatica ori biliaza. Ori, mai exista cazul in care poti sa suferi de ulcer, dar fara prezinti vreo durere. De aceea, medicii specialisti recomanda controlul de rutina intr-un cabinet unde sa faci o investigatie amanuntita pentru a te asigura ca sanatatea ta nu este afectata in vreun fel.

Mai multe detalii despre endoscopie, gasesti pe acest site: https://clinicaromgermed.ro/endoscopie/

Forum & Pareri

Emailul nu va fi public.