Aspecte care te pot ajuta sa depistezi la timp un incendiu

In ultima vreme, in tara noastra au avut loc destul de multe incendii mistuitoare, care s-au soldat in mare parte atat cu victime omenesti, cat si cu pagube materiale destul de mari.

Alarma incendiu

Majoritatea acestor incendii au fost provocate in special de neglijenta oamenilor si de nepasarea autoritatilor, iar tocmai din aceasta cauza s-au luat masuri drastice care sa ajute la depistarea la timp a incendiilor si chiar si stingerea incendiilor. Majoritatea cluburilor si a restaurantelor din tara noastra au fost dotate, datorita incendiilor devastatoare petrecute in ultima perioada in tara noastra, cu diferite echipamente de detectie si de stingerea incendiilor.

Echipamente alarme incendii

Printre aceste echipamente de la alarmexpert de depistare si stingerea incendiilor se numara: detectoarele de fum, detectoarele de temperatura sau sistemele de alarma.
Despre detectoare de fum stim cu totii ca reprezinta niste aparate ultramoderne si extrem de benefice atunci cand vine vorba despre depistarea oricaror tipuri de incendii. Pe piata exista doua tipuri de detectoare de fum, si anume detectoare de fum fotoelectrice si detectoare de fum cu ionizare.

Despre detectorul de fum cu ionizare putem spune ca reprezinta modelul cel mai des intalnit si cel mai dorit de pe piata si mai mult decat atat, acesta este mult mai ieftin si are performante mult mai mari atunci cand vine vorba despre depistarea incendiilor care ard cu flacara puternica si care produc niste cantitati mult mai mici de fum.

Despre aceste tipuri de detectoare de fum cu ionizare trebuie sa stim ca utilizeaza cantitati destul de mici de americiu- 241. Acest americiu- 241 reprezinta un izotop al elementului radioactive americiu  si are rolul de a ioniza o camera de detectie, adica de a intretine conductivitatea electrica a aerului din interior. In cazul detectoarelor de fum fotoelectrice lucrurile stau cu totul altfel, deoarece acestea depisteaza fumul vizibil cu ajutorul fenomenului de reflexie si difuzie a luminii.

Detectoare de temperatura

Detectoarele de temperatura, dupa cum ne putem da seama foarte simplu din denumirea lor, indica aparitia unui incendiu atunci cand temperaturile din incaperile in care sunt asezate cresc foarte mult, adica depasesc cu mult limita normalului.

Un detector de temperatura poate functiona chiar si impreuna cu un detector de fum, iar acest lucru poate chiar imbunatati depistarea la timp a unui incendiu, inainte ca intensitatea acestuia sa se mareasca.

Un sistem de alarma reprezinta un sistem destul de complex care este folosit atat impotriva intrarilor prin efractie, cat si impotriva depistarii incendiilor. Pentru ca acest lucru sa aiba succes, este necesar sa achizitionam un sistem de alarma complex, care are in componenta sa toate lucrurile ce pot duce la depistarea la timp a unui incendiu si la alarmarea la timp a dispeceratului de interventie cu care este pus in legatura.

Lasă un comentariu