Avocatura inseamna demnitate

Atunci cand iti doresti sa devii avocat trebuie sa stii ca pentru a realiza acest lucru trebuie sa parcurgi un drum destul de lunga.

Pentru asta nu este nevoie doar sa termini Facultatea de Drept, ci sa si intri intr-un barou. Intrarea intr-un barou se face numai dupa ce dai un examen, iar in urma notei obtinute la acesta, vei fi sau nu acceptat. Abia dupa perioada baroului poti deveni un avocat cu acte in regula, daca se poate spune asa.

avocati-in-romania

Atunci cand iesi din barou este recomandat sa te axezi numai pe una dintre ramurile Dreptului, de exemplu pe cea care te atrage cel mai mult. Astfel poti deveni un avocat specializat in Dreptul Civil, Penal sau chiar in Dreptul Comercial ca vialeges. Bineinteles poti opta doar pentru consultanta juridica, in cazul in care esti avocat si nu doresti sa apari prin salile de judecata.

Atunci cand esti un avocat specializat in consultanta juridica, trebuie sa stii ca majoritatea timpului ti-l vei petrece in biroul propriu, dand numai sfaturi celor care vin sa iti ceara ajutorul.

Avocati pledanti

Insa cei mai multi, atunci cand devin avocati, aleg sa pledeze. Acestia poarta numele de avocati pledanti si fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a-si apara clientii in cazurile pentru care sunt angajati. Bineinteles, fiecare dintre acestia trebuie, in primul rand, sa respecte legea si, nu in ultimul rand, sa aiba demnitate. Stim bine ca majoritatea celor care pierd procese dau in general vina pe avocatii lor, spunand ca acestia nu si-au facut treaba asa cum trebuia, insa nu se gandesc la faptul ca probabil acestia nu au putut face nimic mai mult, deoarece legea nu era de partea lor.

Pedepse mai mici

Majoritatea avocatilor, atunci cand legea nu este de partea lor, incearca sa obtina o pedeapsa cat mai mica pentru cei pe care ii reprezinta.

Multi dintre avocatii din ziua de azi isi prezinta serviciile si pe internet, deoarece in ultimii ani internetul este mediul frecventat in fiecare zi de cele mai multe persoane. Astfel, mai putem spune si ca internetul reprezinta cu adevarat un mod bun si ieftin de publicitate pentru cei mai multi dintre avocati.

O mare majoritate a acestora, in scopul de a-si face publicitate, au ales sa ofere cu ajutorul internetului, consultanta juridica gratuita, in scopul unor anumite probleme. Bineinteles ca cei care au ales sa faca acest lucru, se bucura de o foarte mare notorietate si este bine de stiut ca nu toti fac asta pentru a avea mai mult succes, ci o mare parte dintre ei chiar doresc sa ajute persoanele care nu au un buget satisfacator si nu isi pot permite angajarea unui avocat.

Pe acestia ii puteti gasi foarte usor pe internet, numai printr-o simpla cautare.

Lasă un comentariu