Bateria externă sau power bank, aliatul tău în situații limită – Criterii de eligibilitate de care să ții cont la momentul achiziționării

Bateria externă sau power bank

Bateria externă este o achiziție de care te vei bucura în mai multe situații decât ți-ai fi imaginat. Cu ajutorul ei vei avea mereu gadget-urile gata să fie utilizate la capacitate maximă, oricând și în orice scop dorești.

Top 8 criterii esențiale pe care să le regăsești la bateria ta externă

Bateria externă este un acumulator propriu al telefonului mobil sau al tabletei. Bateria externă are nevoie la rândul ei să fie încărcată, ceea ce este posibil prin cablu USB la orice laptop sau calculator. Care sunt criteriile pe care să le ai în vedere atunci când decizi să achiziționezi o baterie externă?

 • Capacitatea

Cu cât capacitatea este mai mare, cu atât dispozitivul respectiv se încarcă mai rapid. Pentru încărcările ocazionale este suficientă o capacitate de 2000-5000 mAh. Dacă te așteaptă o călătorie lungă fără nici o priză la îndemână, atunci optează pentru o variantă mai puternică.

 • Materialul carcasei

Carcasa este expusă riscului de deteriorare mecanică, deci calitatea materialului trebuie să asigure un nivel optim de rezistență pentru utilizare îndelungată. Poți achiziționa modele din plastic, aluminiu sau variante metalice cu plăcuțe protectoare din cauciuc.

 • Portabilitate

Pe piață există modele disponibile într-o varietate de dimensiuni. Reține însă că, un acumulator cu cât este mai ușor, cu atât capacitatea lui va fi mai mică.

 • Numărul de conectori

Optează pentru baterii externe cu minim doi conectori, pentru că se vor dovedi foarte utili când vei avea nevoie de mai multe dispozitive încărcate.

 

 • Funcții suplimentare

Orientează-te să achiziționezi un model power bank dotat cu funcție de protecție contra supraîncărcării. Ca funcții auxiliare utile mai putem aminti și lanterna sau cablu de conectare USB integrat.

 • Compatibilitate

Un lucru esențial pe care să îl ai în vedere se referă la compatibilitatea dintre bateria externă și dispozitivul tău. Dacă ai mai multe device-uri pe care le folosești frecvent, atunci caută un acumulator extern universal.

 • Panou solar

Încărcarea solară este necesară, mai ales când urmează să îți petreci vacanța la munte, sau într-un alt mediu lipsit de electricitate.

 • Încărcare wireless

Bateria externă cu încărcare wireless este practică mai ales când te afli în deplasare și nu ai la îndemână nici o sursă de alimentare pentru dispozitivele cu alimentare prin port USB.

Bateriile externe, moft sau inovație menită să ne salveze viața?

Iată care sunt principalele avantaje ale unui power bank ce transformă dispozitivul într-o investiție de viitor:

 • Portabilitate

Acumulatoarele externe chiar pentru acest scop au fost concepute: să permită utilizatorului să le manevreze oriunde și oricând impune situația. Așadar, bateria externă îți asigură încărcarea dispozitivului în călătorii de durată lungă sau în timpul plimbărilor la pădure.

 

 • Funcționalitate universală

Acumulatorul extern poate fi utilizat pentru majoritatea categoriilor de dispozitive, de la telefoane mobile, camere foto, tablete, etc.

 • Prize multiple

Cele mai multe baterii externe sunt dotate cu mai multe prize, ceea ce oferă posibilitatea de a conecta mai multe dispozitive în același timp.

Bateriile externe sunt aproape obligatorii pentru persoanele ocupate, mereu pe drumuri sau care lucrează ‘’out of office’’. Bateriile externe îți pot salva viața în multiple situații. Imaginează-ți că aștepți un telefon de afaceri, sau că ai nevoie să suni la spital, iar telefonul rămâne complet fără baterie!

Lasă un comentariu