Ce bijuterii purtau femeile anilor ’60 si cum au influentat moda actuala?

Bijuteriile anilor ‘60 aratau similar cu cele din deceniul trecut. Insa, modele au devenit mai expresive si indraznete. De-a lungul acestei perioade, stilul bijuteriilor a trecut de la piese mici si feminine, la concepte noi. In acest deceniu, hainele si accesoriile pentru femei au devenit mult mai accesibile pentru toata lumea. Astfel, productia in masa a promovat materiale noi, precum plasticul si fibrele, in schimbul celor naturale.

Bijutierii acestei perioade au experimentat cu foarte multe materiale si tehnici noi. Multi dintre acestia au refuzat idea conform careia bijuteriile reprezentau statusul financiar si social. Astfel, majoritatea bijutierilor au inceput sa produca piese din  materiale ieftine. Aceste piese noi reprezinta originea unei noi abordari a modei.

Cele mai populare bijuterii ale anilor `60

La inceputul acestui deceniu, inca erau la moda bijuteriile anilor ‘50: perle colorate sau aurii si bijuterii lucrate atent. Bijutierii au inceput sa experimenteze din ce in ce mai mult cu textura pieselor, astfel atat in ani 1950, cat si in 1960, bijuteriile din metale pretioase cu diferite texturi erau extrem de populare.

Pe langa metalele texturizate, bijuteriile inspirate din forme geometrice erau extrem de populare. Forme hexagonale, cercuri, triunghiuri, patrate, toate erau populare in cerceii, pandante si inele. De asemenea, o paleta monocromatica de alb si negru a inceput sa fie o tendinta influenta a acestui deceniu. Chiar daca culorile aprinse erau si ele in tendinte, bijuteriile albe sau negre erau piese clasice si chic.

Bijuteriile cu model floral au fost intotdeauna prezente in tendinte, insa in anii `60 au fost o sursa importanta de inspiratie pentru bijutieri. Atat bijuteriile ieftine, din plastic, cat si cele veritabile din aur si argint, multe aveau un model floral. Astfel, daca doreai sa fii in tendinte, trebuia sa incorporezi in tinutele tale fie un set de bijuterii cu model floral, fie un pandant din argint cu flori.

In acest ani, a inceput sa fie acceptat social sa iti gauresti lobii urechii, astfel cerceii au inceput sa fie mult mai populari, in special, cei de dimensiuni foarte mari. Asa ca cerceii mari. In forme rotunde sau tip candelabru, cerceii lungi au inceput sa fie noua moda si nu au mai parasit moda de atunci.

Pe langa bijuteriile albe si negre, un alt trend extrem de popular a fost cel al culorilor. Cu cat combinai bijuterii de nuante mai neasteptate, cu atat mai bine. Datorita preturilor mici si a reclamelor din reviste, femeile erau incurajate mai mult ca oricand sa cumpere multe bijuterii in modele si culori cat mai indraznete. De exemplu, una din modalitatile de aplicare acestui trend era sa porti mai multe inele cu pietre, toate de nuante si modele diferite.

Daca vrei sa recreezi o tinuta a anilor `60 sau sa ii oferi tinutei tale un pic de istorie, atunci alege sa iti completezi tinuta cu bijuterii din argint sau bijuterii colorate. Un inel cu pietre inspirat din fauna sau flora sau un pandant din argint lung  iti va completa tinuta perfect.

Lasă un comentariu