Călătoriile cu autorulota – care sunt cele mai bune sfaturi de care trebuie să ții cont?

Călătoriile cu autorulota

O călătorie cu autorulota este un lucru care nu trebuie să fie improvizat, ci care trebuie să fie organizat sau planificat în cele mai mici detalii. Mai multe elemente trebuie să fie studiate și anticipate. Conduita de adoptat, echipamente de prevăzut, gestionarea electricității sau a apei de la bord și multe altele.

Studiază intinerariul. Traseul tău cu autorulota de închiriat trebuie să fie studiat cu precizie pentru a se evita surprizele neplăcute. Mai ales dacă traseul se anuntă a fi unul mai lung. Poți încerca să te familiarizezi cu mașina pe distanțe mai scurte pentru te simți în largul tău atât pe autostradă, cât și pe drumurile de țară.

Trebuie să prevezi deci care este traseul și care sunt etapele, ținând cont mai ales de locurile unde poți staționa. Pregătirile depind și de locurile pe care dorești să le vizitezi.

Trebuie să te familiarizezi și cu gabaritul unor rulote de închiriat. Datorită lungimii, a gabaritului, a înălțimii sale, o autorulotă nu se conduce la fel de ușor ca și o mașină. Și nu reacționează la fel ca și o mașină obișnuită în trafic. Trebuie să a mare girjă la viraje și la distanța față de mașinile din față.

De asemenea, este foarte important să verifici nivelurile de apă, de gaz sau de la baterie. O autorulotă are doua rezervoare de apă. Unul pentru apa curată, altul pentru apa murdară, care trebuie golit în spațiile speciale pentru asta. Consumul de gaz diferă de la un anotimp la altul și vara nu se consumă atât. Autorulotele au în general, cuptoare cu microunde, televizoare, aer condiționat, care funcționează cu electricitate. Trebuie deci să încarci în mod constant bateria sa.

Alegând autoruloute de închiriat trebuie să alegi și un GPS special pentru ele, deoarece cel de la telefonul smartphone nu este deloc adaptat. Sistemele GPS de la autorulote au fost special gândite ținând cont de greutate, de încărcătura sa sau de viteza sa.

Ia doar lucrurile necesare cu tine. Nu are rost să te supraîncarci cu bagaje de care nu ai nevoie. Chiar dacă ai destul spațiu, asta nu înseamnă că trebuie să supraîncarci autorulota. Trebuie deci să fii vigilent și să duci cu tine doar lucrurile indispensabile.

Dacă ai un traseu mai lung în față, fă pauze tot la două ore iar atunci când staționezi noaptea pentru a dormi,alege un loc sigur, ușor de accesat.

Călătoriile cu autorulota vor deveni astfel amintiri de neuitat!

Lasă un comentariu