Cât de importante sunt fructele și legumele pentru tine?

fructe si legume

Fructele conțin vitamine, minerale și enzime. Sunt o sursă naturală de glucide simple, alături de fibre utile pentru o digestie optimă și un tranzit intestinal bun. Tot fructele și legumele sunt cele care au rolul de a reduce riscul de cancer, riscul de diabet și de obezitate. În plus, atunci când sunt introduse constant în dietă scad colesterolul și curăță vasele de sânge.

De ce consumăm tot mai puține fructe și legume?

Modul accelerat în care trăim în fiecare zi ne face să consumăm tot mai puține fructe și legume. Deoarece suntem mereu pe fugă și trebuie să ne deplasăm tot timpul dintr-o parte în alta, sărind de la un task la altul. Căutăm în detrimentul propriului organism, soluții care să ne ajute să ne hrănim rapid și despre care credem că sunt mai sățioase și ne vor oferi mai multă energie.

Astfel, legumele și fructele proaspete au fost înlocuite cu produse fast food și alimente foarte procesate, care pot fi consumate ușor atunci când lucrăm sau atunci când suntem în mișcare.

Cum poți introduce ușor fructele și legumele în alimentație?

Situația ideală – Mergi la piață, cauți producători locali, cu produse bio de sezon, alegi un sortiment variat și îți prepari zilnic cele 5 porții de salate sau fructe, pentru a te încadra într-un stil de viață sănătos.

Situația reală – Adevărul este că nu prea ai timp pentru așa ceva!

În cel mai bun caz, intri în supermarket și cumperi ce găsești, știind că acele legume și fructe provin în cea mai mare parte din import. Ceea ce înseamnă că au fost culese și puse în cutii cu zile sau săptămâni în urmă.

Soluția propusă – valabilă în orice anotimp

Cum ar fi dacă într-o clipă ai avea la dispoziție peste 20 de legume și fructe cu care să prepari rapid un smoothie verde, gustos și sănătos?

Acasă, la serviciu sau în vacanță!

În zilele de lucru îți este tot mai greu să consumi porțile optime de legume și de fructe și atunci când ești mereu în mișcare sau atunci când te agiți să termini sarcinile pe care le ai de făcut, uiți complet de aceste alimente fără de care organismul tău nu are cum să fie sănătos.

Reușești să consumi spanac, broccoli și varză kale, toate trei împreuna la aceeași masă? Impresionant ca și conținut și beneficii, dar mai complicat de realizat.

Mai adăuga la această compoziție mere, căpșuni, merișoare, coacaze, vișine acerola, acai, mangostan, goji, struguri, și renumita spirulină. Legume prețioase, cum ar fi: sfecla, ardei roșu, morcovi, dovleac, ceapă, iarbă de orz sau ceai verde.

Atat de bogat și atât de accesibil!

Sunt situații în care apelezi la varianta simplificata, pentru a introduce fructele și legumele în alimentație. Iar cea mai bună soluție este să apelezi la suplimente nutritive care să-ți ofere nutrienții din aceste alimente esențiale pentru corpul tău.

O soluție perfecta este Forever Supergreens. Acest supliment te va ajuta să rămâi în formă optimă și să funcționezi zi de zi la capacitate maximă.

De aceea, îl poți introduce în rutina ta zilnică, fiind un supliment care te va ajuta să împiedici carențele alimentare și îți va oferi susținerea de care ai nevoie. Fiecare porție îți asigură nutrienți de bază și foarte importanți pentru organismul tău, combinând Aloe Vera cu fructe și legume. În plus, vestea bună este că poți consuma acest superaliment oriunde și tot ce trebuie să faci este să dizolvi pliculețul în apă, pentru a obține o băutură savuroasă cu o aromă specială.

Astfel, te poți bucura mai ușor de toate beneficiile pe care ți le pot oferi legumele și fructele fără să fie nevoie să le consumi ca atare în fiecare zi și fără să îți faci griji pentru că a trecut săptămâna și nu ai consumat decât foarte puține.

Lasă un comentariu