Cât de necesare sunt programele de detoxifiere?

Cât de necesare sunt programele de detoxifiere

În ultimii ani, se vorbește tot mai mult despre necesitatea curățării regulate a organismului. Acest subiect a apărut deja pe coperțile celor mai populare reviste sau articole, ale celor mai citite site-uri web despre sănătate și frumusețe. Totodată, utilizarea tuturor tipurilor de diete de curățare este din ce în ce mai populară, iar programele specializate de suplimentare devin din ce în ce mai solicitate. Ce este cu adevărat curățarea corpului și de ce ar trebui să efectuăm o detoxifiere regulată a organismului nostru?

Este bine cunoscut faptul că o dietă sănătoasă și echilibrată este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a ne proteja sănătatea. O dietă sănătoasă ne poate ajuta să reducem riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral prin îmbunătățirea nivelului de colesterol, scăderea tensiunii arteriale sau controlul zahărului din sânge. Puțini dintre noi știu, totuși, importanța detoxifierii și deparazitari regulate. Și pentru a explica pe îndelete, deparazitarea este procesul de administrare a unui medicament sau produs antihelmintic unei persoane pentru a scăpa de paraziții intestinali.

Corpul nostru este expus constant factorilor nefavorabili

Corpul nostru nu este adaptat condițiilor moderne. În fiecare zi suntem expuși la diferiți factori care pot afecta negativ funcționarea corpului nostru – poluanți atmosferici, toxine, alimente nesănătoase. Toate acestea se pot acumula în corpul nostru și îl pot opri să funcționeze așa cum ar trebui. De aceea este atât de important să detoxifici organismul în mod regulat.

Detoxifierea este procesul de eliminare a depozitelor menționate mai sus și a toxinelor din organism, în principal prin sistemul digestiv, care este cel mai bun filtru al nostru. Dietele specializate sau programele de completare accelerează acest proces, făcându-l mai ușor și mai plăcut. Ar trebui să ne amintim să facem detoxifiere în mod regulat – specialiștii recomandă acest lucru cel puțin de două ori pe an.

Cauzele formării paraziților intestinali

Paraziții intestinali sunt printre cele mai cunoscute probleme în rândul copiilor și al adulților. Aceștia pătrund în organismul uman atunci când o persoană intră în contact cu apa, solul sau obiectul infectat. Odată ajunse în corp, larvele devin adulte, se așează în vasele de sânge și încep să se reproducă. Ouăle lor trec în intestin, unde apoi se declanșează un răspuns imunitar, deoarece corpul persoanei infectate recunoaște ouăle drept organisme străine. Reacțiile organismului la paraziților intestinali depind de ce parte a corpului a fost afectată. Dacă tractul gastro-intestinal este locul principal al infecției, atunci pot apărea dureri abdominale, diaree, sângerări intestinale și obstrucție intestinală. Ficatul și splina pot fi, de asemenea, afectate. Dacă tractul urinar este mai afectat, atunci sângele poate fi pierdut în urină și pot apărea leziuni pe termen lung la rinichi, vezică și uretră.

De ce deparazitarea este obligatorie pentru maturi?

Copii sunt cel mai des afectați de paraziții intestinali, mai ales din cauza excesului de dulce, a mâinilor murdare sau a contactului cu o mulțime de obiecte mai puțin curate. În acest sens, specialiștii recomandă o deparazitare regulată de cel puțin două ori pe an, primăvara și toamna, atunci când larvele paraziților sunt în proces de reproducere.

Totodată, nu doar copiii, dar și adulții au nevoie de deparazitare regulată.

Deparazitarea îmbunătățește imunitatea, protejând astfel organismul de bolile cronice cauzate de paraziți. Aceasta îmbunătățește concentrarea, crește absorbția nutrițională și controlează infecțiile, anemia sau problemele digestive.

Potrivit specialiștilor în domeniu, o infecție cu paraziți intestinali nu este adesea evidentă, iar simptomele ar putea include pierderea bruscă în greutate, dureri de stomac, slăbiciune, febră, vărsături și anemie. În mod similar, paraziții intestinali pot afecta și adulții. Chiar dacă în majoritatea cazurilor, infestarea cu paraziți nu este o infecție care pune viața în pericol, poate duce la diverse probleme clinice.

Deși există o creștere a gradului de conștientizare la nivel mondial cu privire la deparazitare în rândul copiilor, deparazitarea în rândul adulților necesită, de asemenea, o atenție sporită.

Cum funcționează programele de detoxifiere?

Programele de curățare specializate sunt o metodă de detoxifiere mult mai eficientă decât orice fel de dietă tradițională sau post. Probabil toată lumea a încercat să bea suc de lămâie dimineața sau să bea ciorbă de legume seara și știe că nu funcționează. În cazul programelor de curățare, acestea au fost concepute pentru a aduce cele mai bune rezultate și toate ingredientele lor au fost testate corespunzător.

Forma simplă a absorbției lor este la fel de esențială – de obicei, sunt cocktail-uri destul de gustoase pe care le consumăm de mai multe ori pe zi. Utilizarea lor este împărțită în trei etape simple – curățarea, regenerarea și întărirea corpului. Nu mai trebuie să folosim posturi pe termen lung care ne afectează negativ corpul, provocând, de exemplu iritare sau slăbiciune.

Un efect secundar al utilizării unor astfel de programe este scăderea ușoară în greutate – corpul nostru elimină pur și simplu elementele inutile. De asemenea, mulți oameni declară că nu mai au chef să mănânce alimente nesănătoase după detoxifiere, de exemplu.

Merită să ne amintim să consumăm cantități mari de apă pe parcursul întregului proces, deoarece corpul o folosește pentru auto-curățare.

Cum să alegi programul corect de curățare?

Trăim într-un mediu foarte dinamic. Industria produselor bio, vegane sau naturale crește în fiecare zi, iar piața este acoperită de milioane de programe de sănătate și detoxifiere. Este foarte ușor să vă pierdeți, să deveniți comfuzi sau chiar să deveniți frustrați atunci când intenționați să alegeți programul de detoxifiere potrivit pentru propriile dvs. nevoi. Trebuie să acordați o atenție foarte sporită, să citiți fiecare detaliu, să înțelegeți compoziția și impactul fiecărui component. De aceea, alegerea programului potrivit de detoxifiere pentru corpul dumneavoastră trebuie să fie bine documentată. Unul dintre cele mai importante detalii la care ar trebui să le acordați atenție este producătorul și certificarea calității acestuia, precum și tehnologia de producție. De asemenea, un alt detaliu important se referă la experiența și vechimea programului pe piață și, dacă este posibil, la feedbackul oamenilor despre acesta.

Unul dintre cele mai recomandate programe de detoxifiere este Colo Vada Plus. A fost dezvoltat în Canada de Dr. Albert Zerr. Acest program ajută la curățarea corpului în 14 zile, menținând în același timp un nivel adecvat și sănătos pentru microflora intestinală. Acest program echilibrează nivelul vitaminelor și mineralelor, ajută la înlăturarea paraziților și toxinelor din întregul organism, în special din colon.

Utilizarea sa este simplă – în 14 zile trecem prin trei etape. Sarcina principală este de a elimina toate depunerile și toxinele din organism. Acest program îmbunătățește, de asemenea, funcționarea întregului sistem digestiv, curăță sângele și sporește considerabil imunitatea.

Lasă un comentariu