Câtă apă alcalină ar trebui să beau pe zi?

Câtă apă alcalină ar trebui să beau pe zi?

Apa alcalină este mai mult decât o modă pentru sănătate – ea vă poate ajuta la detoxifierea corpului în timp și vă poate ajuta să rezolvaţi probleme de sănătate precum hipertensiunea arterială și refluxul acid.

Consumul de apă alcalină este la modă în acest moment – numeroase celebrități și formatori de opinie în domeniul sănătății vorbesc despre beneficiile apei alcaline față de apa filtrată sau de la robinet.

Pentru a beneficia de toate avantajele, va trebui să consumaţi în mod regulat apă potabilă alcalină. De fapt, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care ni le punem este „Câtă apă alcalină ar trebui să beau pe zi?”

Iată răspunsul nostru – și încă câteva informaţii în plus.

Pentru cei care cunsumă multă apă

Este cunoscut faptul că profesioniștii din domeniul sănătății sugerează că un consum de cel puțin opt pahare de apă pe zi ne ajută să ne simțim hidratați, ne îmbunătățește starea generală și ne ajută la eliminarea toxinelor.

Dacă ați atins cu succes această cantitate zilnică, felicitări! Puteți doar înlocui apa de la robinet sau filtrată cu apa alcalină. Vă recomandăm să beți opt până la doisprezece pahare (sau doi până la trei litri) de apă alcalină pe zi pentru a vă bucura de toate beneficiile. Totuși, nu faceți această trecere prea rapid – creşteţi treptat cantitatea de apă alcalină în timp ce reduceţi consumul de apă obișnuită, astfel încât să vă obișnuiți cu modificările nivelului de pH al corpului.

Pentru cei care își cresc aportul zilnic de apă

În cazul în care nu sunteți deja obișnuiți să beți doi sau mai mulți litri de apă pe zi, cel mai bine este să începeți încet. Încercați să beți trei până la patru pahare la început și creşteţi treptat consumul. Acest lucru va reduce la minimum orice efect inițial al consumului de apă alcalină, care poate include dureri de cap și dureri musculare, simptome asemănătoare gripei și oboseală.

Nu toată lumea se confruntă cu aceste reacții adverse, dar dacă vi se întâmplă, nu vă panicaţi! De fapt, este un semn extraordinar că apa alcalină își face treaba: aceea de a vă scăpa de toxinele și deșeurile acide încorporate adânc în țesuturile musculare. Odată ce corpul dumneavoastră s-a obișnuit cu nivelurile mai scăzute de acid, orice simptome vor dispărea – așteptați-vă să dureze două până la trei zile sau câteva săptămâni, în funcție de nivelurile de toxificare.

Când ar trebui să beau apă alcalină?

Imediat ce vă treziţi. Începând ziua cu un pahar de apă alcalină, corpul dvs. este pregătit pentru restul zilei. Păstrați o sticlă lângă pat, astfel încât să o aveţi la îndemână.

În timpul exercițiilor fizice. Un antrenament obositor tinde să consume lichide rapid, așa că rehidratați-vă cu apă alcalină pentru a încetini procesul. Puteți bea înainte, în timpul și după antrenament.

Sfat

Nu asociați niciodată apa alcalină cu mâncarea – stomacul are nevoie de acid, iar apa alcalină va încetini procesul de digestie. Din acest motiv, se recomandă să beți cu cel puțin treizeci de minute înainte de masă și o oră și jumătate până la două ore după masă.

Lasă un comentariu