Câți ani ar trebui să fie utilizat un motostivuitor?

Depozit intralogistica
Într-un depozit, stivuitorul este principalul utilaj de lucru. Cum ăi putem prelungi viața?

Firma dvs. are și o componentă de activitate intralogistică? Atunci, poate că dețineți câteva motostivuitoare, sau poate aveți chiar o întreagă flotă de stivuitoare. Indiferent de caz, nu e deloc ușor să vă dați seama exact când trebuie să înlocuiți un astfel de utilaj. Există o mulțime de factori în funcție de care depinde durata de viață a unui stivuitor. Mai jos îi enumerăm pe câțiva dintre aceștia pentru ca dvs. să puteți înțelege cum puteți prelungi durata de viață a unui stivuitor.

Un stivuitor se uzează mai repede în medii de lucru dificile

Dacă folosiți utilajele în medii deosebit de dure (frig sau căldură extremă, umiditate etc.), acest lucru va avea un impact negativ asupra duratei lor de viață. Spre exemplu: expunerea constantă la temperaturi extreme, indiferent că vorbim de temperaturi joase sau ridicate, expunerea la praf, la umiditate ridicată (chiar umezeală, de pildă utilajele care lucrează în port) reprezintă factori ce diminuează durata de viață a stivuitorului dumneavoastră. Dacă un stivuitor este utilizat în mod constant în condiții dificile, vor trebui luate măsuri pentru a vă asigura ca îl utilizați doar în limitele specificate de producător.

Neglijarea micilor probleme e o greșeală fatală

Stivuitoriștii trebuie să știe că au datoria de a fi atenți și atunci când vine vorba de depistarea semnelor de avariere a stivuitorului. Aceste semne pot include, dar nu se rezumă la:

  • cedarea unor cabluri care au fost expuse unui stres îndelungat;
  • torsiunea unor componente mecanice;
  • lame de furcă uzate;
  • fisuri în caroserie;
  • nivel slab de performanță în timpul sarcinilor zilnice.

Informați periodic personalul responsabil cu întreținerea stivuitorului cu privire la aceste semne și asigurați-vă ca oamenii rămân vigilenți.

Un stivuitor trebuie să beneficieze de mentenanță și întreținere regulată

Dacă nu aveți un program de întreținere pe care să îl respectați cu rigurozitate, atunci problemele minore se pot transforma cu ușurință în probleme majore. Rezervarea din timp a serviciilor de reparații vă poate ajuta la prelungirea duratei de viață a stivuitorului, dar la fel de importantă rămâne și verificarea constantă de către operatorii dumneavoastră. O variantă foarte bună este să stabiliți responsabilitatea fiecărui operator de a-și verifica stivuitorul înainte de a intra în tură, eventual notând orice schimbare observată.

Odată ce ați stabilit o rutină pentru a verifica indicatori tehnici precum nivelul lichidelor (lichidul de frână, uleiul), uzura anvelopelor, uzura curelelor de transmisie etc. atunci potențialele probleme majore vor putea fi depistate în timp util. Există, bineînțeles, cazuri în care va fi mai rentabil să cumpărați un stivuitor nou decât să îl reparați în continuu pe cel mai vechi.
Asigurați-vă că detaliile despre întreținere sunt clare și transparente, mai ales atunci când cumpărați un stivuitor second-hand. Utilajele slab întreținute pot avea costuri ascunse în viitor, și pot prezenta un risc crescut de accident.

Tocmai de aceea un lider de piață precum Util SPC furnizează stivuitoare potrivite pentru orice nevoie au clienții. Experiența unui lider de piață face posibilă înțelegerea cerințelor și găsirea celui mai potrivit utilaj, în acord cu bugetul clientului. Mai mult, lucrând cu un lider de piață veți avea garanția și siguranța că stivuitoarele dumneavoastră vor fi îngrijite cu rigurozitate în mod constant.

Respectarea mediului de lucru, atenția permanentă acordată utilajului și programul riguros de mentenanță sunt cei trei mari piloni pe care se bazează duratei de viață a unui stivuitor. Atâta vreme cât veți acorda atenția cuvenită tuturor acestor trei cerințe aveți toate șansele să beneficiați din plin de tot ce poate oferi utilajul dvs.!

Un comentariu la „Câți ani ar trebui să fie utilizat un motostivuitor?”

Lasă un comentariu