Ce ar trebui să știi înainte de a aplica pentru locuri de munca Anglia

locuri de munca Anglia

Potrivit Office for National Statistics (ONS), rata generală a șomajului în Marea Britanie a fost de 3,9% în mai 2020. Aceasta este cea mai scăzută din ultimii 40 de ani. Însă creșterea economică este concentrată în Londra și în partea de sud-est a țării; rata șomajului fiind mai mare în nordul Angliei, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Piața muncii din Londra este în plină expansiune, cu numeroase locuri de muncă dar, desigur, există mult mai multă concurență pentru ele.

Dacă nu ai mai lucrat sau trăit niciodată în Marea Britanie, ideea de a găsi locuri de munca Anglia pe una dintre cele mai mature și competitive piețe de joburi din lume poate fi descurajantă. Din fericire, Regatul Unit are o cultură de afaceri meritocratică și multiculturală, așa că dacă ești bun în ceea ce faci și abordezi piața de recrutare în mod inteligent, atunci găsirea și asigurarea locului de muncă visat nu-ți va fi o sarcină imposibilă.

Cele mai mari sectoare din Marea Britanie în ceea ce privește numărul de angajați, conform sondajului ONS Business Register and Employment Survey din 2018, sunt:

  • Retail
  • Asistență medicală și asistență socială
  • Administrație
  • Educaţie
  • Producție
  • HoReCa

Adaptează-ți CV-ul când aplici pentru locuri de munca Anglia

Diferiții angajatori din Marea Britanie vor dori, după cum îți poți imagina, să vadă lucruri diferite în CV-urile pe care le primesc. Întrucât concurența forței de muncă din străinătate pe piața din UK este mare, va trebui să pregătești cu atenție CV-ul oprindu-te asupra unor anunțuri specifice. Potrivit Parlamentului Regatului Unit, 32% dintre oameni migrează în Regatul Unit în special din motive legate de muncă, cu 6,2 milioane de persoane de diferite naționalități trăind în Regatul Unit până în 2020.

În timp ce Brexit a afectat oarecum aceste cifre, Marea Britanie rămâne una dintre destinațiile de top pentru profesioniștii din UE, dar și de peste ocean. Asta înseamnă că va trebui să fii atent la modul în care-ți formatezi CV-ul și cum enumeri acreditările și experiențele.

Deprinde noi abilități și/sau limbi noi în timpul căutării

Extinderea setului de abilități este întotdeauna o idee grozavă, indiferent dacă cauți locuri de munca Anglia sau, pur și simplu, plănuiești să aplici pentru alte joburi pe plan local. De aceea, ar trebui să-ți folosești timpul liber pentru a urma cursuri online și pentru a învăța ceva nou legat de profesia ta. Poți, de asemenea, să înveți limbi noi sau să-ți îmbunătățești engleza dacă nu ești un vorbitor fluent. Mai multe limbi străine te pot ajuta să obții locuri de muncă în Marea Britanie și mai ușor odată ce devii suficient de priceput pentru a le adăuga la CV-ul tău.

Dacă te tentează să aplici pentru locuri de munca Anglia, locuri de munca Germania sau alte locuri de munca in strainatate găsești numeroase opțiuni atractive pe eJobs.ro! Intra pe site si cauta locurile de munca preferate, pentru a descoperi care sunt opțiunile momentului. Iar în cazul în care cele cu prezență la birou nu te satisfac, există firește și numeroase variante remote!

 

Lasă un comentariu