Acidul hialuronic – ce este, efecte, beneficii, contraindicatii
Acid hyaluronic
Acidul hialuronic (HA – acid hialuronic ) este un ingredient pentru piele important. Dacă doriți o piele mai plină, mai moale, mai netedă. Poate fi găsit în orice, de la seruri până la măști de foi și chiar injectabile.
Este o substanță care se găsește în mod natural la nivelul pielii. Deține apă și ajută la hidratare. Implicit atenueaza ridurile, in special in jurul ochilor. Molecula își ține de o mie de ori greutatea în apă. Păstreaza toată acea umiditate în pielea noastră. De asemenea, împiedicea toată umiditatea să se evapore în aer. Iată de e de o importanță vitală să-l adăugați la rutina dvs. zilnică.
Cantitatea acidului hyaluronic care apare în mod natural în corpul nostru scade odată cu varsta. La fel ca și colagenul + elastina. Există, totuși, modalități de a ajuta la stimularea producției în corpul nostru. Dieta afectează în mod semnificativ pielea. Consumul de fructe și legume cu o mulțime de antioxidanți protejează pielea de inflamații. La rândul său, ajută pielea să păstreze molecula.
Efectele acidului HA
Efectele acestui acid hyaluronic sunt binecunoscute.
Hidratează și calmează pielea uscată. Este utilizat în produse pentru piele, precum creme și seruri. Avand capacitatea de a atrage și deține apa, este folosit ca umectant. Menține permanent pielea hidratată pe tot parcursul zilei. Ingredientul trebuie să fie o piatră de temelie a oricărei rutine anti-îmbătrânire. Verificați etichetele produselor pentru piele preferate. Este posibil să îl utilizați deja într-o formă sau alta. Printr-o hidratare corecta aceasta va face pielea să pară mai rouă și mai tânără. Imbunătățește elasticitatea in zona tenului uscat. Se potriveste cu majoritatea altor ingrediente. Este asociat cu peeling, retinoli, vitamine și alți acizi. Singura excepție ar fi acizii cu un nivel scăzut de pH, cum ar fi acidul glicolic. Deoarece poate degrada acidul, l-ar face ineficient.
Cum alegi un produs cu acid HA
A alege produsul potrivit de acid hialuronic este dificil.
Molecula este de multe ori prea mare pentru a livra eficient hidratarea adânc în riduri. Este greu de știut dacă un produs folosește o particulă micronizată doar citind eticheta. Vezi unde molecula este micronizată. Sau dacă HA-ul se află într-un vehicul care pătrunde în piele pentru a fi eficient acolo unde trebuie să fie. În caz contrar, îl pui doar pe partea de sus a pielii, fără ca acesta să fie de ajutor.
Contraindicatii acid hyaluronic
Contraindicatiile acidului hyaluronic sunt reduse.
Au fost foarte puține reacții adverse si contraindicatii ale acidului hialuronic.
Nu uitați, este un compus cu totul natural (denumirea de „acid” este înșelătoare, întrucât nu este dur sau dăunător!). Este înțelept să aveti precauție dacă sunteți gravidă sau alăptați. Asta este valabil pentru majoritatea suplimentelor. Utilizarea acidului hyaluronic nu este recomandata celor cu istoric de cancer. Există unele dovezi că celulele canceroase pot fi sensibile la acesta. In comparatie cu beneficiile acidului, efectele secundare sunt minime. Este posibil să prezentați o umflare sau o vânătăi care poate dura două sau trei zile. „Injectabilele au propriul risc – pot fi injectate prea superficial sau, în cazuri rare, într-un vas de sânge.
Beneficiile acidului hialuronic
Acidul hyaluronic nu apare în mod natural pe suprafața pielii tale.
Atunci când este aplicat prin îngrijirea tenului, este un hidratant minunat. Când aplicați un produs care contine acid HA, acesta funcționează ca un umectant. Umectanții trag practic apa din mediul înconjurător și sunt foarte hidratanți. Practic, actioneaza ca o băutură mare de apă pentru fața ta, înmuind liniile fine. Face pielea să pară mai fermă netezind chiar și cele mai dure pete uscate. De asemenea, acest tratament pompeaza și adaugă volum celulelor pielii. Face pielea mai radiantă și mai netedă. HA este, de asemenea, un ingredient popular pentru fillerele faciale. Folosim fillere cu acid hyaluronic pentru:
- a imbunatati volumul;
- pentru a ridica pielea;
- pentru a face conturul feței mai tineresc;
Injectarea acidului hyaluronic
Injectarea acidului hialuronic are cel mai puternic efect.
Orice soluție aplicată la nivel cutanat nu o să fie absorbit în totalitate în piele, aceasta având un strat protector. Cremele au un efect temporar, oferind hidratare cât timp sunt utilizate în mod regulat. Prin injectare, acidul hyaluronic ajunge exact unde trebuie. Celulele sunt stimulate să își îndeplinească rolurile. Injecțiile cu acest acid sunt folosite și în scop medical. Pentru a completa stratul protector dintre articulații. În cazul în care începem să îl folosim, după întrerupere, pielea o sa se comporte normal. Nu creează dependență, fiind cât se poate de natural.
Pretul acidului hyaluronic
Pretul acidului si al tratamentelor variaza. Pentru tratamentul de marirea buzelor preturile incep de la 100 euro.
Cum se foloseste?
Humectanții au de obicei o textură apoasă și se absorb rapid (seruri lichide). Emolienții (adică creme și uleiuri) sunt mai groși și rămân mai mult pe suprafața tenului dvs. Nu se absorb la fel de repede .
Acidul hyaluronic este adesea combinat cu alte humectanti (cum ar fi glicerina și urea) și cu apa. Partea de apă este importantă: „Se leagă de acid, apoi se livrează pe pielea ta”, spune Schultz. „Acesta este unul dintre modurile în care funcționează. Drept cel mai mare ingredient hidratant vreodată.” Dar iată ce trebuie să vă amintiți despre umectanți. Este important să ii combinați sau să ii stratificați cu texturi mai emoliente. Produsele mai groase vor acționa pentru a menține umiditatea pe care o oferă umectantul. Ei închid umezeala care există deja, astfel încât să nu se evapore.
Majoritatea cremelor au deja umectanți și emolienți. Ne plac BeautyRX Soothing Moisture Cream. (Sau, dacă pielea este super uleioasă, un ser poate fi suficient.) Unele persoane folosesc întotdeauna ambele. Seruri, deoarece au niveluri mai puternice de ingrediente active. Apoi o crema ca tratament de protecție. Exfolierea obișnuită este esențială pentru obținerea la maxim a produselor.
Acidul hyaluronic se absoarbe mult mai bine dacă nu aveți un strat de celule moarte de piele stând la suprafață.
Ce alimente stimuleaza producerea acestui acid hyaluronic?
Sursele acidului hyaluronic sunt la indemana. Bulionul osos este o sursă naturală. Se amesteca oasele animalelor timp de 24 de ore sau mai mult. HA (și alți nutrienți) sunt extrase și amestecate în apă. Il puteți bea apoi.
Alte tratamente sănătoase pot ajuta organismul sa produca natural acid HA (hyaluronic acid).
Alimentele din soia pot ajuta organismul să producă mai mult acid HA (hyaluronic acid). De exemplu, fasolea și tofu. Ele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine pe bază de plante pentru vegani.
Nivelul acidului din organism este crescut cu unele legume radacinoase precum cartofii dulci.
Fructele citrice conțin toate un compus numit naringenină. Acesta reduce ritmul în care acidul se descompune in organism. Alte alimente care pot face acest lucru sunt roșiile și bananele. Iar alimentele bogate în magneziu vor ajuta organismul să producă mai mulți acizi hialuroni. De exemplu frunzele verzi, nucile, semințele și avocado. Pare o scuză bună pentru o mega salată de super-alimente!