Ce tratamente dentare poți să faci dacă ai aparat dentar?

Ce tratamente dentare poți să faci dacă ai aparat dentar

Există numeroase intervenții pe care poți să le efectuezi chiar dacă porți aparat dentar. Aparatele dentare moderne nu înfășoară dinții, motiv pentru care există suficientă suprafață dentară pentru lucrări suplimentare, în caz de nevoie.

În funcție de dinte și de intervenția necesară, unele lucrări pot fi executate fără îndepărtarea aparatului dentar, iar altele, în schimb, necesită îndepărtarea acestuia. Stai liniștit, acest lucru nu va întrerupe tratamentul tău ortodontic. Astfel, medicul dentist poate executa chiar și lucrări complexe, precum tratamente de endodontie.

În rândurile de mai jos vom enumera câteva dintre tratamentele care pot fi realizate chiar dacă porți aparat dentar:

Detartraj, periaj profesional și air-flow

Aparatul dentar îngreunează igienizarea orală, motiv pentru care este recomandat să apelezi la aceste proceduri o dată la 3 luni. Chiar dacă folosești o periuță de dinți profesională și un irigator bucal, nu neglija vizita la medicul dentist, pentru că astfel te asiguri că previi apariția cariilor și gingivitei.

Obturații

Chiar dacă de regulă cariile dentare sunt tratate înainte de aplicarea aparatului dentar, există cazuri în care sunt descoperite carii interdentare. Acestea pot fi tratate cu ușurință și necesită îndepărtarea temporară a arcului.

Tratamente de canal

Până și tratamentele de endodontie pot fi realizate dacă porți aparat dentar. Medicul dentist poate să acceseze rădăcina dintelui din partea inferioară a acestuia și să facă intervenția fără probleme.

Implanturi dentare

În cazul acestor intervenții este posibilă doar inserarea în os a implantului doar în locurile în care medicul dentist are siguranța că nu se va schimba poziția dinților vecini. Inserarea coroanei va avea loc abia după îndepărtarea aparatului dentar, deoarece mușcătura este modificată în urma tratamentului ortodontic.

Acestea sunt câteva dintre tratamentele care pot fi efectuate dacă porți aparat dentar. Pentru mai multe informații, în funcție de detaliile situației tale, apelează la medicul stomatolog.

Lasă un comentariu