Ce trebuie să știi despre oglinzi

Ce trebuie să știi despre oglinzi

I s-au atribuit dintotdeauna puteri magice și are o istorie vastă, iar procedeul de realizare a suferit transformări importante de-a lungul timpului. Oglinda este acum un accesoriu nelipsit din fiecare casă. Prima oglindă a fost făcută dintr-o rocă vulcanică numită obsidian negru, pe teritoriul Turciei de astăzi, și are o vechime de aproximativ 8000 de ani.

Ulterior, alte materiale au fost folosite pentru crearea oglinzilor, metale care prin lustruire deveneau perfecte pentru acest scop. Doar după ce oamenii au învățat cum să producă sticla, a apărut oglinda modernă. Dar asta se întâmpla abia în secolul 1 d.H. , în Roma. Veneția a avut și ea o influență specială în evoluția oglinzilor, acolo fiind create cele mai deosebite modele. Acum oglinzile sunt produse din sticlă ușoară și un strat de argint.

Puterile magice ale oglinzilor

Pentru că în zilele noastre oglinzile fac parte din amenajarea fiecărei casa, de la cele care sunt prinse pe perete, la cele incluse în mobilă, prinse pe tavan sau chiar și cele din poșetele femeilor, uităm că în trecut acestora li se atribuiau puteri magice. Și daca unii oameni considerau că sunt bune, alții spuneau ca sunt cel mai rău lucru posibil. Acestui motiv se datorează faptul că in zilele noastre oglinzile nu au ce căuta in biserici.

Se credea că tot ce se reflectă în oglinzi rămâne stocat acolo, iar o oglindă veche, în care s-au reflectat de-a lungul timpului lucruri mai puțin bune, iți poate aduce energie negativa în casa ta. Dar oamenii nu au reușit să demonstreze acest fapt și nici să extragă informație din acestea. Chiar si in zilele noastre consideram ca aduce ghinion dacă spargi o oglinda. De asemenea, inclusiv oamenii de știința recomanda să nu mănânci sau să dormi în fata unei oglinzi deoarece îți poate da o stare de anxietate. În schimb se crede ca o oglinda expus[ vara la soare poate transmite căldur[ în iernile reci.

Oglinzile în casa noastră

Includerea oglinzilor în amenajarea casei tale are ca și scop principal crearea de spațiu. Oglinzile dau impresia de spațiu mărit și sunt folosite acolo unde încăperea nu are o suprafața generoasa. Pe lângă asta vei folosi oglinzi hol, pentru că dorești să vezi cum arăți îmbrăcat înainte de a pleca de acasă. Oglinda din poșeta este un accesoriu nelipsit doamnelor. Indiferent de ce model de oglinda alegi, sau care este scopul său, asigură-te că este o oglindă de calitate, altfel pot apărea distorsiuni neplăcute.

Lasă un comentariu