Ceai de ghimbir
Ghimbirul este o radacina uscata, fibroasa, cu un miros si un gust racoros si puternic.
Ghimbirul gaseste sub forma de pulbere, capsule sau tinctura.
Unele studii au aratat ca ghimbirul este eficient in tratarea cazurilor de greata si varsaturilor, durerilor de stomac, diaree si indigestie.
Beneficii ceaiul de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este una dintre cele mai bune modalitati prin care puteti beneficia de toate aceste proprietati ale ghimbirului. In primul rand, acest ceai ajuta la stimularea circulatiei sanguine si la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, este eficient in tratarea problemelor digestive si are proprietati antiinflamatorii.
Ceaiul este benefic pentru sanatate ajutand la stimularea circulatiei sanguine si la intarirea sistemului imunitar.
Reteta ceai de ghimbir
Ingrediente reteta ceai:
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 250 ml apa
- 1 lingurita de miere (optional)
Mod de preparare reteta:
Puneti ghimbirul ras intr-un ceainic sau o cana si turnati apa fiarta peste el. Lasati sa se infuzeze pentru 5-10 minute, in functie de gustul dvs. Adaugati mierea, daca doriti, si beti incet. Ceaiul este cel mai eficient atunci cand este luat pe stomacul gol.
Cura de slabit cu lamaie si ghimbir
Cura de ceai din ghimbirul cu lamaie pentru slabit este una dintre cele mai eficiente solutii pentru a scapa de kilogramele in plus. Se bea dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu apa calduta in care s-a stors jumatate de lamaie. Apoi se mai bea inca 2-3 pahare de apa pentru a hidrata organismul. Curele pentru slabit dureaza cateva saptamani, timp in care se bea apa cu lamaie in fiecare dimineata. Dupa aceste cure, organismul va fi detoxifiat si va functiona mai eficient, iar pierderea in greutate va fi mult mai usoara.
Contraindicatii
Ceaiul este o bautura extrem de sanatoasa, care ofera numeroase beneficii pentru organism. Totusi, exista si anumite contraindicatii pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand consumati aceasta bautura.
Nu se recomanda administrarea in cazul unor afectiuni precum ulcer gastric sau duodenal, indigestie, greata si varsaturi.
Ghimbirul este contraindicat in cantitati mari femeilor insarcinate, care alapteaza sau care au probleme cu rinichii.
De asemenea, persoanele care sufera de aritmie cardiaca, hipertensiune arteriala, diabet sau boli ale ficatului trebuie sa evite consumul.
Ghimbirul poate fi alergic in unele situatii
In cazuri exceptionale, unele persoane pot prezenta reactii alergice la ceaiul cu ghimbir. Daca observati orice fel de reactie adversa, intrerupeti imediat administrarea acestuia.
Ceaiul este contraindicat copiilor sub 12 ani.
Ceaiul de ghimbir si sarcina
Pana la 80% dintre femei experimenteaza greata si varsaturi in timpul primului trimestru de sarcina, acest lucru fiind cunoscut sub numele de greata matinala.
Radacina ghimbirului contine multi compusi vegetali care pot ajuta la atenuarea unor disconforturi de sarcina. Mai exact, doua tipuri de compusi: Gingerolii si shogaolii actioneaza asupra receptorilor din sistemul digestiv si accelereaza golirea gastrica, ceea ce, la randul sau, poate ajuta la reducerea senzatiei de greata.
Gingerolii sunt prezenti in cantitati mari in ghimbirul proaspat, in timp ce shogaolii sunt mai abundenti in ghimbirul uscat.
Aceasta inseamna ca ceaiul de ghimbir are efecte anti-greata si poate fi potrivit pentru tratarea greatei si varsaturilor in timpul sarcinii, insa in cantitati moderate.