Care este cel mai bun butoi pentru vin?

In tara noastra, exista inca foarte multi proprietari de vita de vie, care isi prepara in fiecare toamna vinul in propria gospodarie. Pentru a se putea bucura de un vin de buna calitate acestia trebuie sa aiba grija ce instrumente folosesc la prepararea lui si cum il pastreaza pentru un timp cat mai indelungat.

butoaie vin

Cel mai cautat tip de butoi pentru pastrarea vinului este cel din polipropilena, un plastic alimentar, acestea fiind cele mai usoare de intretinut, de spalat si curatat si nici nu modifica in vreun fel aroma sau culoarea vinului.

Butoiul de vin din polipropilena este simplu de manipulat si mutat si poate fi utilizat pentru a pastra in el vinul pentru o perioada de pana la 8 luni, in acest interval existand garantia ca acesta nu va suferi nici o modificare.

Ce volum au butoaiele din polipropilenă

Butoaiele de vin se gasesc de capacitati diferite, putand fi pastrate cantitati de vin ce incep de la 50 de litri si ajungand pana la 1000 de litri, in functie de necesitate. Desigur, producatorul de butoaie va poate realiza pe comanda volumul dorit de dumneavoastra.

Perioada maxima de utilizare a unui astfel de butoi, indiferent cat de bine este curatat si pastrat, este de pana la 10 ani. Partea cea mai avantajoasa in ceea ce priveste aceste butoaie, este faptul ca acestea au cel mai convenabil pret. In plus, polipropilena este un material mult mai rezistent decat pare – nu se sparge usor si beneficiaza de garantie.

Ce lichide pot fi stocate in aceste butoaie?

Butoaiele de polipropilena pot fi utilizate si pentru a pastra alt fel de lichide, precum tuica sau uleiurile, caci acesta este confectionat dintr-un material care se obtine din prelucrarea granulelor de polietilena, astfel incat se incadreaza in clasa alimentara si nu afecteaza in nici un fel compozitia chimica a lichidului stocat in interior.

Acest tip de butoi este prevazut cu un sistem de sigilare, care include si filet, iar datorita acestui fapt este garantat faptul ca microorganismele nu vor avea acces, fiind tinute la distanta.

Acest tip de butoaie de vin sunt cele mai potrivite pentru uzul casnic si se gasesc la capacitate diferite, in functie de necesitate.

Lasă un comentariu