Cum sa aleg cel mai bun smartwatch

Un smartwatch este un ceas conectat la Internet care ofera o multime de functionlitati, mult mai multe decat un ceas clasic si ne confera acces la numeroase date

Asemeni unui ceas clasic, este dotat cu o bratara si cu un ecran de afisaj. Ceasul inteligent permite primirea unor notificari de pe retelele sociale, alerte de apel, emailuri si mesaje text. Insa cum puem alege un smartwatch bun, care sunt principalele sale caracteristici?

smart-watch

Pe site-ul VoxPedia.ro veti putea gasi un articol despre cel mai ieftin smartwatch si diverse recomandari de unde veti putea alege un ceas inteligent potrivit pentru dvs.

Estetica smartwatch-ului

Un smarwatch este un accesoriu la moda si un obiect util totodata, confortul si designul reprezinta criterii importante ce intervin in alegerea acestuia. Pe piata exista ceasuri inteligente rotunde, patrate, triunghiulare, sub toate formele si culorile cu alte cuvinte.

Sportivii pot opta pentru un smartwatch cu o bratara mai supla in timp ce utilizatorii preocupati de fashion pot opta pentru modele cu bratara din piele.

Autonomia ceasului inteligent

Este in stransa legatura cu tipul de ecran si cu dimensiunea acestuia. In medie, autonomia unui smartwatch este de o jumatate de zi insa exista modele vandute cu o baterie reincarcabila. De asemenea, exista ceasuri intelogentedotate cu un ecran electronic ce dispune de o mai mare autonomie, de pana la o saptamana.

Compatibilitatea

Este vorba despre un criteriu esential in aleegerea celui mai bun smartwatch, trei sferturi din modelele de pe piata functioneaza cu smartphone-uri Android sau cu iPhone. Ceasurile inteligente cu sistem iOS sunt cu toate acestea mai rare. Majoritatea functioneaza cu un sistem Android si cer aparate echipate cu cel putin versiunea 4.3.

GPS integrat

Contrar ideilor preconcepute un sistem GPS nu este facut doar pentru navigatie. Este un sistem deosebit de util si pentru sportivi in timpul sedintelor de jogging din exterior. Singurul inconvenient al acestei functionalitati este faptul ca este consumatoare de baterie.

Aceasta functie este foarte potrivita in cazul in care dorim sa alegem un smartwatch pentru copii! Cel mai bun smartwatch pentru copii este Kidswach S2.

Aici veti putea citi un  review si pareri despre Kidswach S2!

Functia telefon integrat

Unele telefoane inteligente mai noi vin cu functia de telefon integrat, ideala pentru cei care folosesc zi de zi mijloacele de transport in comun. Cu o cartela SIM proprie, se conecteaza la o retea fara sa treaca printr-un terminal. Utilizatorulpoate astfel primi apeluri telefonice. Exista modele dotate cu o comanda vocala, cu un difuzor si un microfon ceea ce ne permite sa comunicam cu persoanele de contact.

Fitness

Daca nu iti doresti cate un gadget pe fiecare mana, vei alege cu siguranta smartwatch bun, care dispune si de functii de monitor al activitatilor de fitness. Majoritatea au functii basic in acest domeniu, dar trebuie sa fii atent la caracteristicile suplimentare. Exista modele care ofera monitorizarea ritmului cardiac.

Aplicatii

Smartwatch-ul iti poate aduce, pe incheietura, o multime de aplicatii, insa Apple si Pebble sunt in top actualmente. Apple Watch are fara indoiala cele mai multe aplicatii de calitate, dar nici Pebble nu se lasa mai prejos. Android Wear nu sta nici el rau la acest capitol.

 

Lasă un comentariu