Cicatricile, semne inestetice pe care nu mai suntem nevoiti sa le purtam pentru tot restul vietii

Cicatricile sunt semne pe care pana nu demult eram nevoiti sa le purtam pe intreg parcursul vietii avand in vedere ca desi corpul uman are capacitatea de a se regenera, nu de putine ori acest proces miraculos lasa urme carora noi le spunem cicatrici. Cicatricile reprezinta doar niste simple semne care apar la nivelul superior al pielii si desi ele nu reprezinta o problema de sanatate, reprezinta una de natura estetica.

Mai mult decat atat, am putea spune ca cicatricile prezinta mai degraba un capitol grav pentru functia sociala si pentru sanatatea psihica a persoanei aflata in aceasta situatie.

Netratate, cicatricile vor ramane acolo pentru intreg restul vietii avand in vedere ca, capacitatea organismului uman de a se regenera este oarecum limitata la acest capitol, insa acest lucru nu inseamna ca in prezent nu dispunem de tehnica medicala si de specialisti care ne pot ajuta sa inlaturam aspectul inestetic al acestora.

Cicatricile din zona fetei sunt de departe cele care pot avea cel mai profund impact negativ asupra unei persoane datorita faptului ca fata este cea care ramane mereu expusa vederii. In cadrul clinicii Cosmedica, ai posibilitatea de a inlatura cicatricile inestetice de pe corp, insa exista cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii inainte de a apela la tratamentul cicatricilor.

Iata asadar care sunt cele mai importante lucruri de retinut despre cicatrici si despre tratamentul acestora.

Cicatricile reprezinta un proces obligatoriu pentru vindecarea unui tesut.

Oricat de mult stres psihic ne provoaca cicatricile, este esential sa intelegem un lucru si anume acela ca, cicatrizarea reprezinta un proces absolut obligatoriu pentru vindecarea unui tesut.

Loviturile puternice si arsurile sunt factori care adesea ne lasa cicatrici inestetice pe suprafata corpului, insa daca acest lucru nu s-ar intampla, ranile produse nu s-ar putea vindeca, astfel ca vom fi vulnerabili in fata virusilor si bacteriilor care vor profita din plin de acest lucru.

Cicatricile in sine nu reprezinta absolut deloc o problema de sanatate, ci am putea spune ca acestea ne afecteaza mai mult pe partea psihologica avand in vedere ca nu putem spune ca ne simtim confortabil atunci stim ca avem semne semne distinctive pe piele.

Ce presupune tratamentul modern al cicatricilor?

Din fericire insa, medicina evolueaza intr-un ritm destul de rapid, astfel ca tratamentele devin din ce in ce mai usor de suportat de catre pacienti si aduc rezultate mult mai bune.

In ceea ce priveste tratamentul cicatricilor, tratamentul modern presupune injectarea de celule stem din grasime proprie, obtinuta orin lipoaspiratie este o metoda noua care face parte din conceptul de medicina regenerativa si care pentru unele cicatrici poate sa ofere o solutie cu daune minime si efecte extraordinare.

Mai exact procedura presupune obtinerea grasimii prin lipoaspiratie, apoi centrifugarea si spalarea cu o solutie speciala pentru a separa celulele stem, care pot imbunatati foarte mult o cicatrice in evolutie prin faptul ca se va produce o modelare si o inmuiere a acesteia. Cicatricea isi poate schimba culoarea si structura, conferind astfel un aspect mult mai placut.

Lasă un comentariu