Cotlet de porc in sos de caise

Cotletul de porc in sos de caise este preparatul ideal pentru o masa in familie sau pentru o masa festiva.

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc fara os
  • 2 linguri ulei de masline
  • !Sosul de caise
  • 1 lingura caise tocate
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita miere de albine
  • 1 lingura supa de pui sau apa
  • 1/ 2 sucul de la o limeta
  • 1 ceapa verde tocata
  • sare si piper dupa gust

Asezonam cotletul pe ambele parti cu sare si piper apoi le asezam in tigaia cu uleiul de masline incins si le sotam la foc mare fiecare parte cate 2-3 minute pentru a obtine o crusta maro-aurie.

Scotem cotletul din tigaie si il asezam intr-o tava termorezistenta (yena sau ceramica).
Intr-un bol amestecam caisele cu sosul de soia, mierea de albine,supa de pui (sau apa) sucul de lamiae si ceapa verde.
Amestecam bine toate ingredientele potivim gustul cu sare si piper apoi turnam toata compozitia peste cotletul asezat in tava.
Acoperim vasul cu un capac si coacem la 180 grade C timp de 20 de minute. In ultimile 3 minute luam capacul jos pentru a se rumeni.
Servim cu o garnitura de puire de cartofi.
Pofra buna!

Mai  multe retete pe blogul www.savoaresibungust.ro  !

Da share articolului pentru o mai buna indexare

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *