Covorul, elementul care a rezistat de-a lungul timpului indiferent de schimbările survenite în lumea amenajărilor interioare

covoare

Conform specialiștilor in covoare de la magazinul Startdecor, avantajele unui covor intr-o incăpere sunt prea multe pentru a contesta faptul că în fiecare casă ar trebui folosit unul, iar mai jos vă prezentăm doar câteva dintre ele. Un covor nu numai că poate schimba aspectul și starea de spirit a unei camere, dar are și o serie de beneficii practice – de la încălzirea casei, până la reducerea zgomotului și protejarea podelei. Ai nevoie de mai multă convingere? Iată primele cinci motive pentru care ar trebui să investești într-un covor pentru camera de zi cât mai curând posibil.

1. Luminează o cameră întunecată

Un covor în nuanțe deschise luminează o încăpere întunecată mai mult decât ți-ai imagina. Te încurajăm să testezi asta dacă ai o mobilă de culoare închisă sau o lumină naturală slabă.

2. Îti schimbă starea de spirit

Ia în considerare să cumperi doua covoare pentru livingul tău, în două stiluri diferite. Un covor sintetic mai subtire de culoare deschisă pentru perioada de vară și un covor de lână mai gros și pe o culoare mai închisă pe care să îl folosești în timpul iernii. Schimbarea stării de spirit a camerei tale și inclusiv a ta intre cele două anotimpuri este mai usoară odată cu schimbarea celor două covoare.

3. Casa ta va deveni mai caldă, atât la propriu cât și la figurat

Parchetul este un element răcoros pentru picioare, iar în cazul încălzirii in pardoseală, efectul se pierde prin acesta imediat ce căldura nu mai este degajată. Un covor țesut (nu cauciucat) nu numai că ajută la confortul tău, dar face și transferul de căldura foarte usor.

4. Protejează pardoseala

Un covor te poate ajuta să te protejezi împotriva scurgerilor, petelor, și a zgârieturilor de parchet sau gresie. Acest lucru este foarte important dacă există și un copil mic în familie sau dacă locuinta este pregătită pentru închiriere.

5. Reduce zgomotul

Covoarele sunt un instrument extrem de eficient si elegant pentru reducerea zgomotului. Nu numai că este mai silențios să mergi pe covor decât pe o suprafață tare, dar ajută și la absorția sunetului din aer.

Lasă un comentariu