Crearea unui site în WordPress. Ce ar trebui să știi?

Crearea unui site în WordPress

Mediul online oferă oportunități interesante. Cu atât mai mult în prezent. Nici o afacere nu se mai poate dezvolta în prezent fără ajutorul unui site profesional de prezentare sau fără o strategie de promovare online, accelerată. Publicul este foarte încântat în momentul de față, de comunicarea prin intermediul rețelelor de socializare dar și a modului cum s-au dezvoltat lucrurile în online, și preferă să cumpere din acest mediu online o mulțime de produse. Fără a exagera putem spune următorul lucru: ai nevoie de multe informații despre felul în care te poți face cunoscut în mediul online, mai ales dacă administrezi o companie și ești la început de drum. Iar un site, nu mai este o opțiune pentru tine, ci un must.

Ce este platforma WordPress?

Această platformă este una dintre cele mai cunoscute și folosite platforme din lume, în momentul de față.

Este complet gratuită și foarte ușor de folosit. Cu ajutorul său se pot crea site-uri de prezentare sau bloguri, într-un mod foarte simplu.

Conform datelor statistice, aproximativ 25% din site-urile care există în momentul actual la nivelul întregii lumi, sunt realizate cu ajutorul acestei platforme.

Există și alte avantaje ale acestei platforme, demne de luat în considerare: timp foarte scurt de realizare efectivă a site-ului, module pentru funcții suplimentare care nu costă nimic, este o platformă optimizată SEO, este optimizată pentru telefonul mobil, o platformă care poate fi foarte ușor integrată cu multe soft-uri externe.

Ce presupune crearea unui website în WordPress

Este foarte ușor să creezi un website de prezentare sau un magazin online cu ajutorul acestei platforme. Iată,  care sunt principalele etape pentru a face acest lucru.

Un nume

Primul lucru de care ai nevoie este un nume pentru site-ul tău.

Va trebui să te gândești bine și să alegi un nume potrivit. De obicei numele site-ului este identic cu numele brandului. Însă, nu este obligatoriu. După ce te-ai hotărât, va trebui să verifici la o firmă specializată dacă acest nume mai este deja folosit de altcineva sau nu. Apoi, va trebui să alegi domeniul.

Un domeniu

Domeniul se alege, de obicei, în funcție de zona în care va opera compania ta: pentru companii care oferă produse și servicii pe teritoriul țării poți opta pentru domenii precum .ro, .eu, .info, etc.

Pentru activități care vizează consumatori din alte țări, îți recomand domeniile .com sau .com.ro sau orice altceva îți place ție.

Hosting sau gazduirea site-ului tău

După stabilirea numelui și după alegerea domeniului, va trebui să cauți o firmă de hosting. Să  nu te grăbești când vei ajunge în această etapă.

Sunt deja pe piață o mulțime de oferte atractive din partea mai multor firme. Va trebui întâi să cauți și apoi să analizezi cu atenție toate ofertele.

Instalarea WordPress

În etapa următoare va trebui să îți instalezi programul WordPress în domeniul tău adică trebuie să apeși doar pe butonul Install.

După instalare, această platformă îți oferă posibilitatea de a alege o temă. Sunt multe teme disponibile. Unele sunt gratuite, altele trebuie plătite, dar nu constă o avere.

Apoi, poți începe să adaugi conținut și site-ul va prinde forma dorită de tine, în scurt timp.

Să nu te descurajeze faptul că WordPress este o platformă gratuită. Foarte multe companii importante nu au renunțat nici în prezent la ea deoarece este foarte ușor de utilizat și are un user experience calitativ.

Crează un site perfect cu smadesign.ro

Dacă ți se pare prea complicat, nu ai timp sau pur și simplu vrei un design mai complex, ușor de customizat, ai nevoie de servicii web design Bucuresti.

Apelând la astfel de servicii, un expert va lucra pentru ca tu să ai template-ul dorit pe site. De asemenea, se va ocupa de eventuale modificări pe care le ai de efectuat.

Cei de la smadesign.ro se ocupă cu crearea site-uri și magazine online, dar și administrare site-uri și optimizare SEO.

Deci, îți oferă un site la cheie, care va  începe să aibă trafic în cel mai scurt timp. Astfel, vei avea un site perfect, fără bătăi de cap.

 

Lasă un comentariu