Cum alegeti o hota buna pentru bucatarie?

Achizitionarea unei hote poate reprezenta o modalitate utila si plictisitoare de a cheltui bani in amenajarea unei bucatarii, dar rolul sau poate fi esential. Hote ajuta la indepartarea eficienta a mirosurilor, ventileaza aerul.

– Exista o multime de tipuri de hote pentru diferite nevoi de instalare. Amenajarea bucatariei si spatiul pe care il aveti la dispozitie pot sa dicteze tipul de hota necesara.

– Puterea unei hote se masoara in mc. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat mai mult aer poate fi ventilat. Dar acest lucru nu se coreleaza neaparat cu peformanta efectiva a ventilatiei. Daca gatiti destul de mult, atunci merita sa investiti intr-o hota cu putere mare. Puterea este data si de numarul de motoare. Daca unele hote au un singur motor in dotare, exista si variante imbunatatite, cu doua motoare. Inca un lucru util legat de putere consta in posibilitatea de ajustare a absorbtiei pe mai multe trepre. Acest lucru este util pentru ca puteti seta treptele in functie de aburul emis.

Un exemplu de hota cu putere mare de absorbtie este:

Hota Hausberg, 190 W, Putere Absorb?ie 650 m3/h, 3 Trepte Putere, Inox, 90 cm,1 Motor = 365 lei

In schimb daca gatiti rar, iar bucataria dumneavoastra are deja un geam mare pentru ventilare, puteti opta pentru o hota cu putere de absorbtie mai mica -implicit aceasta este si mai ieftina.

Iata un exemplu.

Hota Hausberg putere absortie 280mc/h,60 cm, Alb, 1 motor,95 W = 179 lei

Zgomotul este un alt factor de interes atunci cand cumparati o hota. Dupa cum probabil va asteptati aceste echipamente sunt destul de zgomotoase. Unii producatori au incercat sa contracareze aceasta problema si sa implenteze noi. soluti prin care hotele oferite au devenit mai silentioase. Oricum retineti ca pe treptele mai mari, hotele devin in general mai zgomotoase.

Alte elemente importante atunci cand cumparati o hota noua tin de calitatea materialelor, dimensiunea (faceti masuratorile necesare pentru a va asigura ca hota se potriveste plitei pe care o aveti/ o veti cumpara), forma si posibilitatea de incorporare. Hotele incorporabile sunt ideale pentru ca nu afecteaza stilul general al bucatariei. Se integreaza elegant alaturi de celelalte electrocasnice.

Acestea sunt unele din cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre hota inainte de a va decide ce sa cumparati. S-ar putea sa fiti conditiont si de buget, dar din fericire in magazinele online hotele au preturi foarte variate, de la cele mai ieftine pana la cele foarte scumpe, ultra performante si cu functii avansate). Raportati-va la nevoile dumneavoastra specifice si veti putea gasi hota potrivita accesand magazinul online market365.ro

Lasă un comentariu