Cum alegi aparatul potrivit de făcut cafea

Odată cu dezvoltarea tehnologiei și a accesului facil la diferite piețe, online sau nu, alegerea aparatului potrivit de făcut cafea poate fi o misiune destul de dificilă. Cum alegi dintre diferitele tipuri de aparate de făcut cafea, expresoare, prese, cafetiere, etc.? Află în cele ce urmează.

Filtru de cafea

Ce obiceiuri ai în materie de cafea?

Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspunzi în primul rând. Care sunt nevoile tale în ceea ce privește consumul de cafea? Care e tipul de cafea care îți place și câte cești consumi pe zi? Cât timp ai la dispoziție pentru a-ți prepara cafeaua și cât spațiu poți să îi aloci aparatului respectiv? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să îți dai seama ce tip de aparat îți trebuie și unde să îl cauți.

Espresso sau non-espresso?

Iată o altă întrebare definitorie la care trebuie să răspunzi înainte de a pleca la cumpărături. De obicei expresoarele sunt mai scumpe deoarece se folosesc de o tehnologie și de materiale mai calitative față de o cafetieră, de exemplu.

Deci, dacă ești un împătimit al cafelei și preferi aroma intensă a acesteia, poți învesti câteva sute de lei pentru a-ți achiziționa un expresor de cafea. Însă, dacă bei doar ocazional și preferi cafeaua mai puțin tare ori cu diferite arome, atunci poți să te orientezi către aparatele mai comerciale.

Dacă nu știi ce să alegi între cele două categorii, iată câteva specificații ale acestora.

Expresoare

  • modelele dedicate consumului casnic fac de obicei doar câte o singură ceașcă de cafea, pe rând
  • au nevoie de curățare după fiecare folosire
  • cele mai scumpe pot face mai multe tipuri de cafea, de la espresso până la cafea cu spumă de lapte
  • pot fi semi-automate, complet automate sau super automate; în funcție de asta crește și prețul aparatului.

Alte aparate de făcut cafea (non-espresso)

  • poți alege între prese franțuzești, aparate de cafea cu filtru, aparate de cafea cu capsule, etc.
  • aceste tipuri de aparate pot face mai multă cafea de-odată
  • sunt mai ușor de curățat și întreținut
  • sunt mai ieftine (unele din  ele, în funcție de producător și model)
  • o gamă largă de produse, modele, prețuri și specificații
  • posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de cafele și arome.

Alegerea finală

Odată ce ai trecut în revistă preferințele tale în materie de cafea, bugetul disponibil și spațiul pe care ești dispus să îl aloci aparatului de cafea, poți merge la cumpărături (online sau offline). Și abia acum începe distracția! Ia-ți timpul de care ai nevoie, fii atent la caracteristicile fiecărui aparat și la explicațiile vânzătorului, vizitează mai multe magazine, compară prețuri, avantaje și dezavantaje și abia mai apoi poți lua decizia finală. Sper să fie cea potrivită pentru tine!

Lasă un comentariu