Cum alegi o clinică stomatologică bună în Craiova

stomatologie Craiova

Craiova este un oraș cu foarte mulți dentiști. Acest lucru se datorează faptului că în Craiova se află una din cele mai mari și prestigioase facultați de medicină cu profil de stomatologie din România. În acest articol vei găsi informații despre cum să alegi medicul stomatolog care ți se potrivește.

Cum alegi o clinică bună de stomatologie din Craiova

Pentru a putea lua o decizie bună referitoare la clinica de stomatologie din Craiova pe care să o frecventezi trebuie să fii informat și să ai un proces de selecție bun și adaptat bugetului tău.

Răspunzând la următoarele întrebări vei putea lua o decizie cu privire la clinica potrivită ție

 • Este programul clinicii de stomatologie potrivit programului tău?
 • Locația clinicii de stomatologie este ușor acesibilă
 • Este curat în clinica sau cabinetul de stomatologie?
 • Atunci când mergi la primul control ți se explică suficient de clar planul de tratament?
 • Clinica este activă în mediul social și postează rezultatele muncii proprii?
 • Programul clinicii permite anumite situații de urgență precum sâmbata sau duminica?
 • Clinica are un site și sunt prețurile afișate clar?
 • Clinica de stomatologie Craiova are mai mulți medici specializați în diverse situații medicale?

Medicul tău stomatolog este partenerul sănătății tale orale și trebuie să alegi clinica potrivită pentru o sănătate orală bună pe termen lung. La primul tău contact cu medicul caută să pui câteva întrebări referitoare la lucrurile esențiale care te interesează, fără a irosi inutil timpul medicului.

Prima vizită

La prima consultație, după ce ai fost examinat de medicul tău, din discuția de după îți vei putea da seama de nivelul de pregătire al medicului. Să înțelegi cât de priceput este medicul tău stomatolog este un proces esențial, întrucât nivelul de pricepere îți va asigura o bună sănătate orală pe termen lung. Exista pacienți care alegând un medic nepotrivit au avut probleme medicale peste ani, care ar fi putut fi tratate cu ușurință la timpul potrivit și care au necesitat retratamente scumpe. Caută să afli din mediul online dacă majoritatea referințelor despre clinică sunt bune și dacă clinica trateaza doar cazuri uzuale sau oferă tratamente complicate, de specialitate. În general este de preferat să mergi la o clinica de stomatologie care are medici pe întreaga gamă de servicii medicale de stomatologie.

Acestea sunt: stomatologia generală, implantologia dentară, protetica, chirurgia dentară, endodonția, ortodonția, pedodonția, estetica dentară, profilaxia și parodontologia.

Întreabă în cadrul discuțiilor dacă la clinică exista medici specializați în aceste ramuri sau dacă există echipamente moderne precum laserul chirurgical sau microscopul endodontic.

Radiografiile dentare

Clinica de stomatologie Craiova la care mergi va avea cel mai probabil nevoie de radiografiile tale. În acest sens asigură-te ca în clinică exista aparat de radiologie sau că există disponibil în proximitatea clinicii. Acest lucru îți va salva bani și timp prețios pe care nu îl vei pierde traversând orașul pentru o radiografie.

Atunci când este vorba de copii

Copii devin foarte sensibili atunci când merg la stomatolog. Acest lucru se datorează fricii pe care o au, întrucât este o locație pe care nu o frecventează des, iar actul medical stomatologic este unul intim, în care medicul trebuie să examineze cavitatea orală a pacientului.

De aceea, dacă ești părinte, este foarte important să observi dacă medicul este empatic și relaționează bine cu copiii, întrucât de multe ori, succesul tratamentului stomatologic depinde și de relația dintre medic și copilul pacient. Cu toate acestea, în calitate de însoțitor al copilului trebuie să ții cont că cei mici sunt de multe ori imprevizibili și nu reacționează așa cum te-ai aștepta. De aceea, în măsura în care poți, caută să oferi sprijinul tău medicului stomatolog atunci când mergi cu copilul la consultație sau pentru tratament.

Facilități de plată în sistemul de stomatologie din Craiova

Sistemul occidental de asigurări medicale cu privire la decontarea serviciilor de stomatologie este foarte puțin răspândit în România și în general exista doar în mediul corporatist și chiar și acolo foarte rar. Astfel, tratamentele de calitate de care poți beneficia de la medicii stomatologi buni va trebui cel mai probabil să le achiți din buzunar.

Asigură-te ca totul este clar cu privire la plățile pe care va trebui să le efectuezi pentru tratamentele sau lucrările de care vei beneficia. Serviciile de stomatologie de multe ori se întind pe perioade mai lungi de timp iar acest lucru îți oferă avantajul că poți plăti în tranșe, etapizat.

Uneori acest lucru nu este posibil și de aceea orice aspecte financiare trebuie să fie foarte clare între tine și clinica de stomatologie pentru a nu exista neînțelegeri.

Pentru unele servicii de bază, conform cadrului legal din România, unele clinici au contracte cu CAS și nu este o idee rea să întrebi în cadrul discuțiilor dacă poți beneficia de această facilitate.Clinica s-ar putea să îți poată oferi o reducere în baza contractului pe care îl are cu CAS dacă mai dispune de plafon în acest sens. Dacă plafonul s-a terminat, nu aștepta luna următoare întrucât problemele de dantură sunt probleme care doar se agravează. Niciuna nu trece de la sine, nu rămâne constantă și în niciun caz nu se îmbunătățește dacă nu se intervine asupra ei. Deci nu sacrifica sănătatea ta așteptând o mica reducere din partea statului, nu merită.

Specificul plăților în cazul implanturilor dentare

implant dentar Craiova

Un capitol aparte cu privire la plăți îl reprezintă plata serviciilor de implanturi dentare. În general, implanturile dentare de calitate sunt servicii costisitoare. Recuperarea reală a dinților pierduți anterior este posibilă dacă două condiții sunt îndeplinite:

 • dacă implantul este de calitate bună
 • dacă medicul implantolog și echipa auxiliara (în general de chirurgie) au experiența și calitățile de pricepere corespunzătoare cazului tău

Îndeplinirea acestor două condiții esențiale îți vor asigura un tratament implantologic cu succes, dar care, cum ziceam este în general pentru a avea succes este costisitor.

Notă: Este recomandat să nu alegi un implant dentar ieftin. Tratamentele de implantologie dentară eșuează de multe ori din cauza slabei calități a implanturilor low-cost. Alteori din dorința pacientului de a scurta durata de osteo-integrare a implantului, mergând pe soluții rapide, care produc rezultate discutabile. Retratamentul implantologic are șanse mici de reușită, deci ar fi bine să reușească din prima încercare. Este și datoria ta să te asiguri că faci o alegere bună.

Atunci când vei discuta cu medicul tău situația tratamentului necesar s-ar putea să constați că nu îți ajung banii conform calculelor tale dinaintea consultației de implantologie. Unele clinici oferă posibilitatea de plată în rate pentru implant dentar prin diverși parteneri prin care te pot ajuta să obții finanțare.

O astfel de clinică din Craiova este clinica de stomatologie LauraMED, unde lucrează renumitul medic implantolog Dr. Laura Săftoiu. Clinica LauraMED prestează servicii complete de stomatologie, atât pentru pacienți din Craiova, cât și din alte orașe sau pacienți care vin în mod special din străinătate pentru a beneficia de servicii de stomatologie de calitate.

Pacienții cu venituri limitate pot astfel să obțină servicii medicale de stomatologie prestate de medici foarte buni folosind sistemele de finanțare specifică din domeniul medical. Dacă ideea de plată în rate îți prezintă interes, întreabă la clinică dacă ai această opțiune.

 

În concluzie, cum alegi clinica potrivită?

Pentru a alege o clinică de stomatologie din Craiova potrivită ție caută să o identifici după câteva criterii:

 • Bugetul tău – prețurile trebuie să fie afisate clar și să ți se explice, cel puțin cu aproximație, toate prețurile aferente tratamentului tău după prima consultație
 • Activitate în mediul online (website / social media) pentru a urmări rezultatele medicilor
 • Accesibilitatea locației, parcare, alte facilități
 • Acces la radiologie
 • Empatia și relaționarea în cazul copiilor
 • Medicii – cine sunt, cât de pricepuți sunt – referințe, există sau nu specializări multiple în clinică
 • Dotările tehnice specializate ale clinicii – existența echipamentelor moderne
 • Acces la sisteme de plată flexibile

În final, ține cont că o clinică de stomatologie bună este la fel de bună ca medicii ei.

Lasă un comentariu