Cum alegi un frigider bun – Sfaturile specialiștilor!

Pentru a cumpăra un frigider de calitate, este necesar să ții cont de anumite criterii. Te invităm să citești acest articol informativ pentru a afla care sunt ele, dar și ce sfaturi ne oferă specialiștii.

Cum alegi un frigider bun

Tipul frigiderului

Frigiderele se împart pe categorii, iar pentru a cumpăra unul, trebuie de la bun început ca tu să te decizi ce tip va fi acesta.

  • Frigider cu o ușă: Aceste frigidere sunt cele clasice, care pot avea congelator incorporat sau nu. În general, prețul lor este unul foarte accesibil;
  • Frigider cu două uși: Frigiderele dotate cu două uși dețin și un compartiment congelator, de cele mai multe ori în partea superioară. Ele sunt mult mai practice, deoarece tu nu va trebui să deschizi ușa principală pentru a avea acces la alimentele congelate;
  • Frigidere incorporabile: Dacă bucătăria ta este una modernă și majoritatea electrocasnicelor vor fi incorporabile, atunci ar trebui să optezi și pentru un astfel de frigider. El va fi mascat în mobilier, oferind așadar un plus de eleganță ambientului.

Volumul

Majoritatea frigiderelor au un volum de sub 250 litri, asta pentru că vorbim despre aparate frigorifice de dimensiuni medii, sub cele ale combinelor frigorifice. Totuși, dacă ai nevoie de un frigider ceva mai spațios, află că există modele ce au un volum chiar și de până la 300 litri

Sistemul de dezghețare

Un aspect extrem de important. Frigiderele moderne vin dotate cu sisteme de dezghețare automate, ceea ce înseamnă că tu nu va mai trebui să efectuezi des o activitate destul de obositoare.

Compartimentarea

Sfatul specialiștilor este ca tu să alegi un frigider cât mai bine compartimentat. El ar trebui să îți ofere mai multe rafturi (atât în frigider, cât și în congelator), ladă pentru legume/fructe, suporturi pe ușă pentru sticle, suport de ouă.

Funcțiile

Nu în ultimul rând, ar trebui să ai în vedere și funcțiile deținute de un frigider. Printre cele mai cunoscute și interesante dintre ele, enumerăm: sistem antibacterian, mod economic, iluminare cu LED, sistemul de răcire No Frost, Display LCD și nu numai.

Sfaturi pentru a alege un frigider de calitate

Acum că ai aflat care sunt principalele aspecte de care trebuie să ții cont, te invităm să descoperi sfaturile specialiștilor pentru a cumpăra cel mai bun frigider:

  1. Cumpără un frigider ce are un volum potrivit numărului de persoane din familia ta;
  2. Alege un dispozitiv dotat cu tehnologia No Frost și funcția de dezghețare automată;
  3. Dacă spațiul îți permite, optează întotdeauna pentru un frigider de dimensiuni mai mari, cum ar fi cele cu două uși;
  4. Asigură-te că noul tău frigider va fi dotat cu toate funcțiile speciale pe care ți le dorești;
  5. Informează-te corect înainte de achiziție și cumpără doar frigidere ce au un raport calitate/preț bun.

Așadar, sperăm ca toate aceste sfaturi oferite de echipa GhidulCumpărăturilor.ro să te ajute atunci când vei alege să îți cumperi un frigider nou. Nu uita că un cumpărător informat, este întotdeauna unul ce va avea un pas înainte și care va achiziționa doar produse de o calitate superioară. Spor la cumpărături!

Lasă un comentariu