Cum îți mobilezi baia?

lavoar baie

Rotund, dreptunghiular sau de colț? Pe blat, încorporat sau încastrat, sau poate dublu? Magazinele oferă acum atât de multe modele diferite de lavoare, încât alegerea acestuia poate deveni o adevărată provocare.

Ce lavoar de baie să alegi și la ce trebuie să fii atent pentru a face o achiziție optimă și estetică?

Deși lavoarul din baie ocupă mult mai puțin spațiu decât o cadă sau o cabină de duș, statistic vorbind, acolo petreci cel mai mult timp. Majoritatea activităților de igienă le faci la lavoar – de la spălarea dinților, până la machiaj sau bărbierit. Confortul tău de zi cu zi depinde de parametrii săi. Prin urmare, atunci când te pregătești să cumperi mobilier de baie, merită să acorzi o atenție specială lavoarului. De unde să începi?

Tipuri de lavoare

Au trecut vremurile când trebuia să decizi numai dimensiunile chiuvetei înainte de a cumpăra un astfel de obiect sanitar. În prezent, în magazine, poți găsi o gamă largă de diferite forme, tipuri și culori ale ceramicii. Pot fi împărțite în funcție de modul de montare: pe perete și pe blatul mesei. Acestea din urmă, pe de altă parte, pot fi montat direct pe blatul mesei, sau ascuns în el, într-un grad diferit. Unitățile de sub-blat sunt suspendate sub suprafața blatului, cele încastrate au o margine la nivelul blatului, în timp ce jumătățile de blat sunt ascunse înăuntru, la o anumită înălțime. În plus, poți alege, și dintre lavoare de dulap – adică cele care sunt încorporate într-un dulap adaptat, precum și cele de sine stătătoare. Prin forma lor, există lavoare dreptunghiulare , pătrate și de colț, rotunde și ovale, dar și o gamă întreagă de modele asimetrice. Datorită materialului, poți distinge cele mai populare lavoare ceramice, dar și din sticlă, conglomerat, piatră și chiar lemn.

Un lavoar conform nevoilor tale

Bine, dar cum să alegi un model, din această mare de posibilități care să se potrivească băii tale și, mai important, nevoilor tale? Începe cu specificul camerei.

Foarte des, tipul de lavoar pe care îl alegi este determinat de amenajarea băii. După aranjarea elementelor principale, precum o cadă sau un vas de toaletă, vei afla cât spațiu ai și ce model este în joc. Dimensiunile chiuvetei trebuie alese proporțional cu interiorul. Lățimea standard este de obicei între 40 și 70 cm. O regulă simplă se aplică aici – cu cât chiuveta este mai largă, cu atât ar trebui să fie mai mică în adâncime și invers, cu atât este mai îngustă, cu atât ar trebui să cauți modele mai profunde. La rândul său, înălțimea de instalare a chiuvetei depinde în primul rând de înălțimea utilizatorilor.

Lasă un comentariu