Cum procedezi cu mulinete sau lanseta crap?

Cumpărați o tijă de pescuit rotativă și tambur. S-ar putea să fiți înfricoșat pentru prima dată când verificați selecția tijei la un magazin de articole de pescuit, dar nu trebuie să spargeți banca. Pentru începători, lipiți-o cu o tijă de 7 in (18 cm), de rezistență medie pentru ceva cu un echilibru bun de gamă și flexibilitate. Selectați una cu o mulinetă, deoarece este mai ușor de configurat și de aruncat decât o mulinetă pentru momeală.

Tijele flexibile sunt mai slabe, dar sunt mai puțin susceptibile să se prindă decât cele mai rigide. Nu veți prinde peștii mari de vânat cu tijă de bază, dar vă va ajuta să aterizați o mare varietate de pești obișnuiți.

Dacă nu sunteți sigur despre ce să primiți, cereți sfaturi angajaților din magazin.

Mulinete de cumparat pot fi gasite chiar online.

Alege o linie de pescuit monofilament care se potrivește cu lungimea tijei tale. Potriviți linia de pescuit cu tipul de stâlp pe care îl aveți. Pentru o tijă de bază de 7 in (18 cm), mergeți cu o linie de 2,7 până la 5,4 kg de 6 până la 12 lb dacă pescuiați cu apă dulce sau o linie de 10 – 12 lb (4,5 – 5,4 kg) dacă pescuiați cu apă sărată . Greutatea, numită test, vă spune cât de puternică este linia. Puteți prinde numai pești care cântăresc mai puțin decât linia.

Obțineți pescuitul cu cele mai ușoare unelte posibile, astfel încât să nu vă obosiți în timp ce vă distrați. Dacă vă orientați pentru un anumit tip de pește, căutați greutatea medie pentru a vă face o idee despre ce greutate trebuie să aduceți.

Selectați un cârlig mic pentru a ademeni într-o varietate mai largă de pește. Peștele alungă numai după cârlige care au aproximativ aceeași dimensiune ca momeala pe care o alungă. Un pește mic nu va merge după un cârlig mare și intimidant. Din acest motiv, începeți cu un cârlig de 6-10 să prindeți o mulțime de pește. Treceți la un cârlig oriunde între 2 și 3/0 pentru a utiliza momeală mai mare pentru peștii mai mari.

Scala de numerotare a cârligului este puțin ciudată, dar nu este prea confuză. Cel mai mic cârlig este un 16, iar un cârlig de dimensiuni medii este un 1. Cârlige mai mari clasează de la 1/0 la 6/0.
Dacă nu sunteți sigur ce dimensiune a cârligului trebuie să obțineți, discutați cu sistemul de dimensionare cu cineva de la magazinul dvs. local de accesorii. Dacă pescuiești des, ai o varietate de dimensiuni de cârlig, astfel încât să te poți adapta la tot felul de medii.

Lanseta crap poate si gasita foarte usor pe internet.

 

Forum & Pareri

Adresa ta de email nu va fi publicată.