Cum să aspiri corect toate suprafețele din casa ta

Deși la prima vedere aspirarea locuinței pare o activitate banală, trebuie să ții cont totuși de anumite criterii și reguli pentru a te bucura de o casă perfect curată, lipsită de praf și murdărie, indiferent de suprafața aspirată. I-am întrebat pe cei de la AspiratorBun.ro care sunt cele mai eficiente metode de aspirare și ți le vom prezenta în acest articol informativ!

Cum să aspiri corect suprafețele din casa ta

Aspirarea în funcție de suprafață

  • Gresia – probabil gresia este suprafața cea mai ușor de aspirat, deoarece aceasta nu păstrează praful, așa cum o fac covoarele. Totuși, dacă vrei să scapi și de grija datului cu mopul, ai putea să optezi pentru un aspirator cu spălare. Acesta, pe lângă procesul clasic de aspirare, va spăla practic suprafața, exact ca un mop, iar procesul va fi unul mult mai ușor pentru tine!
  • Parchetul – pentru parchet este nevoie de asemenea de un aspirator clasic, cu sau fără sac, fiind vorba la urma urmei tot despre o suprafață oarecum lucioasă. Dacă vrei să cureți parchetul cu un aspirator ce vine cu funcția de spălare, atunci va trebui să alegi un model care îți permite să reglezi fluxul de apă. NU îmbiba excesiv parchetul, deoarece există riscul ca acestă să se deterioreze!
  • Covoarele – încă la modă în rândul românilor, această suprafață este poate cel mai greu de curățat, asta pentru că ea menține praful, acesta îmbibându-se chiar și în cele mai îndepărtate straturi. Pentru a aspira corect un covor, ai nevoie de un aspirator de o calitate superioară, ce deține o putere pe măsură. Poți opta și aici pentru un aspirator cu spălare sau chiar unul cu filtrare prin apă, deoarece acesta face ca aerul expirat să fie unul perfect curat, ideal pentru persoanele care suferă de alergii.
  • Canapelele – canapelele, fotoliile și orice alte corpuri de mobilier îmbrăcate în tapițerie trebuiesc aspirate cu un accesoriu special. Așadar, ai în vedere ca noul tău aspirator să vină la pachet cu acesta.

Aspiratoarele multifuncționale, o soluție ideală!

Pentru a nu avea prea mari bătăi de cap și pentru a putea folosi un singur dispozitiv indiferent de suprafață, te sfătuim să te interesezi despre tipul aspiratoarelor disponibile pe piață.

Odată ce te-ai informat corect, vei vedea că există aspiratoare multifuncționale, adică care pot fi folosite pe orice suprafață, care dețin toate accesoriile de care ai nevoie, dar și care pot efectua atât procesul de aspirare uscată, cât și procesul de aspirare umedă. În concluzie, un aspirator multifuncțional este mereu o decizie bună, chiar dacă prețul de achiziție ar putea fi ușor mai ridicat.

Cum alegi aspiratorul potrivit?

Odată ce ai trecut pe o listă care sunt specificațiile pe care dorești ca aspiratorul tău să le dețină, va trebui într-un final să iei o decizie finală. Vei vedea că pe piață există disponibile sute de modele, deci cu siguranță nu îți va fi ușor.

Pentru a nu pierde timp, poți consulta un top al aspiratoarelor, precum cel oferit de echipa AspiratorBun.ro. Ai grijă ca topul pe care îl vei citi să fie unul obiectiv și creat pe baza caracteristicilor produselor, raportului preț-calitate, dar și pe baza recenziilor pe care alți clienți le-au acordat.

Lasă un comentariu