Cum sa instalezi o banda LED pentru TV?

Benzi leduri 1

Ca si sistem de iluminat ambiental, diferitele modele de banda LED sunt din ce in ce mai populare in cadrul proiectelor de design interior. Un mod inedit de folosire a acestora este iluminarea de fundal a televizorului care iti ofera un mediu similar cu cel de la cinema si o experienta captivanta. In plus, daca esti obisnuit sa te uiti la televizor noaptea, cu luminile stinse, trebuie sa stii ca un ecran luminos intr-o camera intunecata este foarte obositor pentru ochi. Instaland benzi LED in spatele televizorului vei creste iluminarea camerei si, implicit, vei reduce oboseala ochilor.

Cum instalez o banda LED in jurul televizorului?

O banda LED este destul de usor de istalat. In general, este necesar sa respecti urmatorii pasi.

Pasul 1: Desfasoara banda LED

Dupa ce ai cumparat modelul dorit, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa desfaci rola de banda LED. In cazul in care ai achizitionat un kit de instalare, vei avea si accesorii suplimentare precum telecomanda, baterie si cablu USB.

Pasul 2: Curata spatele televizorului

Pentru aplicarea pe spatele televizorului este recondabil un model de banda LED autoadeziva. Prin urmare, este foarte important sa cureti spatele televizorului. Daca suprafata este murdara, plina de praf ori de grasime, banda LED nu se va lipi corespunzator si se va desprinde rapid.

Pasul 3: Stabileste asezarea si lipeste banda LED

Avand in vedere ca dimensiunile televizoarelor difera, este recomandabil sa il masori inainte de a lipi banda LED. Incearca sa il pozitionezi. Dupa ce ai gasit pozitia potrivita, dezlipeste protectia benzii dublu adezive si lipeste-o pe spatele televizorului.

Pasul 4: Conecteaza banda LED

In functie de modelul ales, ultimul lucru pe care trebuie sa il faci este sa conectezi banda LED. Poti folosi o banda LED cu USB pentru televizoarele inteligente sau daca iti doresti sa folosesti o baterie externa. Exista si modele cu alimentator sau baterii. Dupa ce ai conectat-o, regleaza culorile si intensitatea lor cu ajutorul telecomenzii pentru a crea efectele vizuale dorite.

Benzi leduri 2

Cum sa aleg cea mai potrivita banda LED pentru televizor?

Faptul ca, in prezent, exista o multitudine de sisteme cu banda LED, uneori este posibil sa nu stii ce model sa alegi. Daca ai nevoie de banda LED pentru televizor, exista cateva aspecte de care merita sa tii cont.

Culorile disponibile

Daca vrei sa te simti ca la cinema atunci cand te uiti la televizor, o banda LED RGB este cea mai potrivita alegere. Poti alege diferite culori de lumina pentru diferitele genuri de filme. Fie ca urmaresti o comedie de dragoste, un triller sau un film de animatie, ai posibilitate de a crea ambianta potrivita cu ajutorul iluminarii cu benzi LED.

Luminozitatea ajustabila

Aceasta este o caracteristica importanta deoarece iti permite sa realizeazi efecte de lumina diferite, in functie de nevoi si de ceea ce iti doresti.

Lungimea corespunzatoare

Inainte de a achizitiona o banda LED este important sa se masoare dimensiunea televizorului pentru a se putea stabili lungimea corespunzatoare. Exista modele formate din patru segmente care se adapteaza perfect sau banda LED continua, pe care o poti lipi pe marginile televizorului si taia daca este prea lunga. In general, exista marcaje care iti arata locurile unde se poate realiza o taietura.

Posibilitatea de conectare la WiFi

Exista modele inteligente de benzi LED, ce pot fi conectate la reteaua WiFi. Prin urmare, ai posibilitatea de a regla efectele luminoase folosind o aplicatie instalata pe telefonul mobil sau chiar prin intermediul comenzilor vocale. Modelele standard pot fi reglate numai cu ajutorul telecomenzii. Alegerea se face in functie de dorintele tale si de bugetul pe care iti propui sa il aloci acestui proiect.

Benzi leduri 3

Existenta unei conexiuni USB

Modelele de banda LED cu conexiune USB sunt mult mai potrivite pentru a fi montate in spatele televizorului deoarece ele se conecteaza direct, fara a mai fi nevoie de alimentator. De asemenea, aceasta optiune ofera posibilitatea de a folosi diferite alte mijloace de alimentare precum o baterie externa sau un incarcator montat pe perete.

 

 

Lasă un comentariu