Cum să pregăteşti o casă pentru vânzare in 2 paşi simpli

Este de la sine înţeles că locuinţa ta trebuie să fie în cea mai bună formă atunci când o scoţi pe piaţă. Casa ta trebuie sa atragă clienţii. Trebuie să fie atrăgătoare. Cumpărătorii trebuie să fie în stare să se vadă pe ei înşişi locuind în ea, iar lucrurile mici pot distrage atenţia unui cumpărător.

Cam cât ar trebui să munceşti? Asta depinde de preţul pe care îl ceri, de starea actuală a casei tale şi de timpul pe care îl ai la dispoziţie ca să o vinzi. Daca te grăbeşti, trebuie să ai grijă de lucrurile mai mici care îţi pot face casa să arate mai bine, atât pe interior, cât şi în exterior.

Un aspect major care trebuie avut în vedere este aspectul exterior. Aspectul exterior este acel lucru pe care un cumpărător îl vede de la colţul străzii şi care îl face să vrea să vină să arunce o privire. Vă este cunoscută expresia “Nu judecaţi niciodată o carte după copertă” – în realitate, exact acest lucru se face in imobiliare. Dacă un client vede ceva neatrăgător de afară, şansele ca acesta să dorească să o vadă în INTERIOR sunt mult mai mici. Deci, îmbunătăţirea aspectului exterior al casei tale este de o importanţă majoră în generarea traficului şi în stârnirea interesului.

Din fericire, îmbunătăţirea aspectului exterior al casei nu trebuie sa fie dificilă sau costisitoare. O regulă bună după care ne putem ghida este să menţinem o linie simplă şi neutră a lucrurilor. Vopseaua proaspătă, o peluză bine îngrijită, arbuşti întreţinuţi şi vreo câteva ghivece cu plante în faţa casei sunt doar câteva lucruri simple care vor părea atractive oricărui cumpărător care se află în trecere.

Nu uita sa menţii o tenta neutră. Dacă dai din nou cu vopsea, limitează-te la culori neutre deschise, cum ar fi bej, crem sau alb. Adu-ţi aminte că tu vrei ca clienţii tăi să se vadă pe ei înşişi în casa ta, aşa că strânge din curte jucăriile copiilor şi orice alte unelte de grădinărit pe care ai putea să le ai pe afară.

Îndată ce potenţialii cumpărători ţi-au călcat pragul, cum iţi faci casa să arate mai bine? În primul rând, fă ordine şi curăţenie! Dacă vrei ca locuinţa ta să arate cât mai spaţioasă posibil, scapă de toată dezordinea! Tot talmeş-balmeşul – în dulapuri, dormitoare, băi etc. De îndată ce ai rezolvat aceasta, repară orice imperfecţiuni inestetice pe care ai putea să le observi. Vopseşte camerele care au nevoie (nu uita să menţii o culoare neutră!), îndepărtează sau înlocuieşte mochetele învechite, schimbă robinetele vechi şi corpurile de iluminat. Oferă dulapurilor şi dulăpioarelor o operaţie estetică cu nişte mânere şi butoane noi. Oferă-le cumpărătorilor cea mai bună şansă să îşi imagineze cum ar trăi în spaţiul tău.

Mai sunt doar câteva sugestii cu privire la ceea ce poţi face ca să îţi faci casa mai atrăgătoare. După cum ai văzut, nu trebuie să fie prea dificil sau prea costisitor. Menţine locuinţa curată, ordonată şi neutră. Adaugă nişte detalii de bun-venit cum ar fi plantele şi florile în ghivece. Lucrurile mici fac într-adevăr diferenţa.

Lasă un comentariu