De ce au crescut ratele asigurării auto și cum mai poți face o înțelegere la preț bun

Când în sfârșit îți permiți propria mașină, s-ar putea ca asigurarea auto să te pună în dificultate din punct de vedere financiar. Un autovehicul nu vine pur și simplu așa fără complicații și fără alte costuri la pachet. A deține o mașină este o responsabilitate iar una dintre cele mai importante aspecte legate de rularea ei în siguranță și în legalitate se referă la asigurarea ei.

Costurile unei polițe RCA au crescut cu peste 15% în unele state de la începutul anului 2023 

Aceste costuri tot mai ridicate se adaugă la chinurile financiare la care sunt supuși consumatorii după aproape 3 ani de inflație și de prețuri enorme pe piața auto. În ziua de azi, majoritatea șoferilor plătesc mai mult pentru rata asigurării auto decât pentru costurile mașinii și reparațiilor în sine. De asemenea, studiile scot la iveală faptul că oamenii cheltuie mai mulți bani pe asigurări decât pe cheltuielile cu casa și întreținerea. 

Creșterea ratelor la polițele RCA devine o problematică atât de mare încât în curând s-ar putea ca persoanele care au parte de câștiguri fixe să fie în imposibilitatea de a mai plăti asigurare auto pentru mașina lor.

Printr-un calculator asigurare auto poți vedea cam cât ai avea de plătit în ziua de azi ca să-ți asiguri autovehiculul. Va trebui să furnizezi informații precum locație, tipul de mașină, vârsta ta sau istoricul de conducere și astfel îți vei putea face o idee despre ce mai înseamnă în 2023 să asiguri un automobil.

De ce s-au scumpit atât de mult asigurările auto în ultima vreme? 

Inflația în economie de care toată lumea vorbește de câțiva ani buni, care a ridicat costul cumpărăturilor, al pieselor auto și al electronicelor, este bau-bau-ul principal. Această inflație presupune de asemenea creșterea costurilor în câmpul muncii, în industria medicală și farmaceutică, în domeniul auto și așa mai departe. Iar asta presupune evident și o scumpire în domeniul asigurărilor auto fără de care nu putem conduce legal o mașină în majoritatea țărilor din lume. 

Un alt factor care a dus la creșterea semnificativă a ratelor asigurărilor auto în ultimii ani se referă la comportamentul de conducere riscant. Tot mai multe accidente în trafic care au dus la decese, accidente cauzate de conducere cu viteză sau conducere sub influența băuturilor alcoolice au determinat asiguratorii să ia în calcul mărirea costurilor asigurărilor auto. 

Este posibil ca prețurile să nu scadă prea curând, dar poți face altceva pentru a-ți asigura convenabil mașina. Polisa.nl oferă pachete foarte atractive pentru cei care aleg să încheie o poliță la ei. 

Cel mai bine e să ai în considerare mai multe firme de RCA și să o găsești pe cea mai accesibilă ca preț. Cu cât mai multe companii de genul există, cu atât mai bine, deoarece concurența e mai mare iar fiecare se va zbate să scoată cel mai atractiv preț de pe piață. În plus, poți să-ți închei toate asigurările de care ai nevoie la aceeași firmă primind bonusuri și reduceri datorită acestei mișcări inteligente. 

Lasă un comentariu