De ce sa ai pe acasa sare Nigari?

De ce sa ai pe acasa sare Nigari?

Daca ai nevoie de un supliment de magneziu, sarea Nigari poate fi o optiune foarte buna, mai ales daca nu iti place sa iei traditionalele suplimente de tip pastile.

Magneziul din Nigari se absoarbe cel mai bine prin piele, asadar iti poti prepara o baie relaxanta cu sare, care sa te ajute atat pe partea de deficienta a magneziului, cat si sa te relaxeze si sa te detensioneze dupa o zi extenuanta.

Sarea Nigari este cea care ramane in urma extragerii sarii (clorura de sodiu) din apa de mare sau cea a lacurilor sarate. O vei gasi sub forma de fulgi de un alb imaculat, cristale sau tablete, toate dizolvabile in apa.
Singurul lucru care o deosebeste de sarea cu care suntem toti obisnuiti si pe care o folosim la bucatarie este faptul ca este alcatuita din aproximativ 95% clorura de magneziu.

La ce se foloseste?

Sarea Nigari sau Clorura de Magneziu asa cum este numele ei stiintific, este o sare a magneziului, cea care se foloseste in mod traditional la obtinerea branzei Tofu.
Dar ea poate fi folosita ca si coagulant natural nu numai pentru Tofu, ci si la prepararea dulceturilor, a sosurilor, a cremelor si pentru mentinerea unei culori mai vii a alimentelor.
Bineinteles, trebuie tinut cont de gustul sarat-amarui pe care Nigari il are, asadar, daca o folosesti in mancare, o poti combina cu legume si condimente care sa ii mai atenueze amareala.

Ce beneficii pentru sanatate are?

Clorura de Magneziu este o sare pe care organismul o asimileaza usor si care poate fi folosita cu succes in scopuri terapeutice, caci ea

  • reduce deficitul de magneziu,
  • reduce riscul de a suferi de atac de cord si osteoporoza
  • are efect detoxifiant asupra organismului, regleaza tensiunea arteriala si sistemul hormonal
  • sustine sistemul nervos, avand efect antidepresiv
  • intareste sistemul imunitar
  • mentine sanatatea sistemului osos

Este adevarat ca ea nu trateaza vreo afectiune in mod direct, dar, prin restabilirea nivelului de magneziu in organism, poate actiona ca si adjuvant asociat cu diverse tratamente.

Cum se utilizeaza Clorura de Magneziu in scopuri terapeutice?

Pentru a beneficia de efectele benefice asupra organismului, se pot face in special bai cu sare Nigari, caci se absoarbe cel mai bine prin piele: la o cada cu apa, adauga 1-2 cesti de astfel de sare, amesteca pana cand se dizolva. Stai in apa aproximativ jumatate de ora, timp in care nu se recomanda folosirea cosmeticelor, apoi fa un dus scurt.
O alta maniera de a beneficia de Clorura de Magneziu o reprezinta baile pentru picioare – acestea se recomanda mai ales la sfasitul unei zile extenuante, caci au efect relaxant.
Nigari poate fi folosita si intern, prin dizolvarea 1 parti de sare la 3 parti de apa. Poti dilua acest ameste cu mai multa apa, pentru a mai reduce din intensitatea gustului nu tocmai placut.

Unde gasesti acest tip de sare?

Ve gasi sare Nigari la magazinele de produse naturiste, cele cu profil holistic, sau pe magazine online de profil – noi iti recomandam Paradisul Verde – pretul este unul cat se poate de accesibil, mai ales ca este un produs de calitate, sarea fiind de origine japoneza, intr-o concentratie mare de clorura de magneziu.

Lasă un comentariu