Lucruri pe care trebuie sa le stiti despre albirea si ingrijirea dintilor

Multi oameni se intreaba daca albirea dintilor este o realitate stiintifica. Raspunsul este da, chimia din spatele produselor de ingrijire si inalbire a dintilor functioneaza atunci cand produsele sunt folosite in conformitate cu prospectul aferent sau cu indicatiile unui medic stomatolog.

 

ingrijirea si albirea dintilor
Poza tratament albirea dintilor

Produse albirea dintilor

Produsele pentru albirea dintilor functioneaza prin expunerea smaltului dintilor la chimicale (ideal in conditii etanse) care pornesc o reactie chimica de oxigenare si difuzie prin care dintii se inalbesc. O clinica stomatologica moderna ofera acest tip de serviciu pe langa serviciile clasice de ingrijire a dintilor.

Un dentist v-ar putea ghida catre un produs de calitate si catre cantitatea de seringi cu gel necesara pentru a obtine rezultatele dorite. Dintii usor patati ar putea avea rezultate semnificative dupa folosirea a trei seringi, in timp ce dintii foarte patati pot necesita un tratament de cu pana la noua seringi. Merita mentionat ca oricine urmeaza un tratament de acest gen va suferi de gingii iritate pe durata tratamentului, dar nu exista cazuri de deteriorare permanenta a gingiilor .

Tratament albire dinti

Durata pentru care efectul tratamentului este vizibil poate varia, expertii de la Denta Sym ca nu este necesara o reaplicare a gelului mai frecvent decat o data la 3 – 6 luni (in functie si de obiceiurile de igiena orala si mancarurile consumate de obicei).

Nu se recomanda urmarea unui tratament de albire a dintilor inainte de varsta de 15 ani, intrucat dintii permanenti e bine sa fie complet dezvoltati ca un astfel de tratament sa aiba eficienta maxima. Nu s-a studiat efectul gelurilor de albire asupra dintilor de lapte.

Un alt tratament modern pentru sanatatea dintilor este remineralizarea. Saliva circula constant prin gura, indepartand resturile de mancare si stimuland colonizarea bacteriilor existente. In cadrul acestui proces, proteinele, vitaminele si mineralele din saliva sunt absorbite in suprafata dintilor. Remeniralizarea unei leziuni cariate poate sa aiba loc doar inainte aparitia practica a cariei. Acest process este facut posibil prin ionii de calciu si flor gasiti in saliva. Luand in considerare faptul ca cantitatea de calciu si flor din saliva nu variaza semnficativ in functie de obiceiurile dietetice, singura metoda de prevenire a cariilor este pastrarea unei igiene orale prin folosirea produselor specifice bogate in calciu si flor, si prin vizitarea frecventa a unui medic stomatolog.

O clinica stomatologica poate pune la dispozitia dumneavoastra cele mai noi tratamente dentare, indiferent de tipul afectiunilor de care suferiti. Albirea dentara este doar una din specializarile care pot face diferenta pentru sanatatea dvs.

Lasă un comentariu