Despre parcurile de dezmembrari auto

Cu o tehnologie a masinilor care se dezvolta in fiecare zi, s-a ajuns in momentul de fata la o piata extrem de numeroasa in privinta autoturismelor.

Aproape fiecare familie poseda una sau mai multe masini si bineinteles ca in acest caz se formeaza un anumit circuit al masinilor, fiind produse unele noi, unele fiind duse la casat sau la dezmembrat, unele fiind in service-uri pentru reparatie si multe alte situatii.

Parc dezmembrari auto

Ce este un parc de dezmembrari auto si ce putem gasi acolo?

In primul rand, un parc de dezmembrari auto este un loc in care sunt aduse masinile vechi, ce se doresc a fi casate sau masinile implicate in accidente foarte grave, care nu mai pot fi reparate. Astfel, aceste masini sunt cumparate de parcurile de dezmembrari, care folosesc toate piesele neuzate din masini si le scot spre vanzare.

De cele mai multe ori, parcurile de dezmembrari auto se dovedesc a fi afaceri profitabile, deoarece exista unele piese pentru masini care nu se mai fabrica sau sunt foarte scumpe pentru a fi cumparate noi, astfel ca multi oameni apeleaza la aceste parcuri de dezmembrari.

Dezmembrari camioane

Piesele ce se gasesc in aceste parcuri sunt mult mai ieftine decat pretul pentru un produs nou. Dar chiar si asa proprietarii de parcuri de dezmembrari reusesc sa iasa in castig.

Pentru ca in cele mai multe din cazuri, masinile avariate sau invechite sunt cumparate cu un pret foarte mic si doar din vanzarea a catorva piese din acestea firma isi amortizeaza investitia initiala.

Preturi

Exista si varianta contrara in care masina cumparata se afla intr-o stare extrem de proasta si multe piese nu pot fi scoase la vanzare. Sau pur si simplu piesele nu sunt cautate, dar acestea sunt cazuri izolate.

Per ansamblu, parcurile de dezmembrari auto reprezinta o solutie buna atat pentru patronii acestora, cat si pentru eventualii clienti, deoarece acestia din urma pot gasi piese care nu se mai fabrica sau pot face mari economii cumparand piese de la masinile dezmembrate.

Exista multi oameni care nu au incredere in piesele pe care aceste parcuri de dezmembrari le scot la vanzare. Nu trebuie sa existe retineri in a cumpara de la astfel de firme, deoarece in prealabil piesele au fost verificate si nimeni nu isi permite sa vanda un produs stricat, deoarece o reclamatie la adresa firmei poate compromite afacerea.

De asemenea, o alta facilitate pe care o ofera unele parcuri de dezmembrari auto este aceea de a comanda o anumita piesa. In cazul in care sunteti in cautarea unei piese si un anumit parc auto nu o are, puteti comanda una.

Astfel ca imediat ce piesa va fi scoasa spre vanzare, veti fi contactat astfel incat sa puteti cumpara produsul dorit. Acest lucru exista mai ales pe site-urile de pe internet ale parcurilor de dezmembrari.

Concluzie

In concluzie, suntem de parere ca parcurile de dezmembrari auto reprezinta o buna alternativa pentru cei care sunt in cautarea unor anumite piese pentru masini, dar in acelasi timp se poate dovedi a fi si o afacere profitabila pentru cei care initiaza un astfel de proiect.

Nu trebuie sa va indoiti de corectitudinea acestor parcuri de dezmembrari, pentru ca nimeni nu vine piese stricate si chiar daca veti avea probleme cu un produs cumparat, acesta poate fi inlocuit cu siguranta cu unul mai bun.

Lasă un comentariu