Gestionarea detaliilor unei gradini cu aer romantic

De cele mai multe ori, lucrurile mici sunt cele care ofera cele mai profunde emotii, iar gradina unei case este locul unde romantismul nu trebuie sa lipseasca. Este greu sa ne imaginam o gradina fara detalii concepute cu afectiune. Amenajarile exterioare din spatiul verde precum o statuie mica, o ghirlanda amenajata cu flori impletite sau chiar cateva pietre, sau ramuri naturale aranjate cu gust, sunt cateva detalii importante care definesc o gradina romantica.

Anumite persoane prefera liniile pure, cu aspect rigid, altele prefera liniile de influenta asiatica.Totusi gradina romantica este strans legata de formele traditionale si apeleaza la un principiu al frumusetii clasice.

Tot ce este valabil pentru o conceptie de baza este valabil si pentru decoratiuni. In aceasta situatie liniile drepte trebuie sa dispara, la fel si materialele si obiectele moderne sau alte proiecte contemporane ce inspira modernul.

Toate acestea nu trebuie sa trezeasca impresia ca o gradina cu aer romantic trebuie sa fie incarcata de statui antice sau obiecte kitsch. Insa, o figura din piatra in stil clasic, care ofera un aspect atractiv, sau un clopotel lasat in bataia vantului, sigur va imbunatati imaginea gradinii. Alegerea detaliilor decorative este atat de importanta incat si cel mai priceput peisagist va considera decorative acele piese care au si darul de a emotiona.

Figurine si obiecte

O gradina unde sunt adunate tot felul de figurine si obiecte, pitici de gradina si accesorii, este extrem de indepartata de o gradina romantica precum un spatiu verde gol. Accesoriile de gradina nu trebuie sa joace un rol principal si sa domine impresia generala. Un grup de figurine de ornament pozitionate in mijlocul gazonului este mai atragator decat accesoriile de gradina presarate la intamplare prin diverse locuri ale gradinii.

Oricat de mare ar fi gama de accesorii de gradina din comert, natura insasi ne ofera o bogatie diversificata de detalii frumoase pentru a amenaja gradina intr-un stil placut si elegant.

Gama optiunilor este interminabila, porneste de la mici pietricele colorate asezate decorativ in straturi de flori, trecand la obiecte de colectie, precum scoici sau conuri de pin aranjate in boluri, pana la obiecte neobisnuite, cum sunt radacinile noduroase de arbori batrani.

Gradina cu aer romantic furnizeaza deseori, ea insasi, tezaurul cu care sa o inzestrati. Prin urmare, in perioada toamnei, puteti face o sculptura mobila din ramurile mici doborate de vant, sau sa aranjati penele pierdute de pasari intr-un ghiveci umplut cu nisip. Sa nu uitam de florile ofilite sau de cele cazute. De multe ori acestea sfarsesc in gramada cu compost. Asezate intr-un bol sau intr-o vaza pentru un timp scurt de cateva zile, ele vor crea un decor minunat pe mesele gradinii, pe ziduri sau in alte locuri.

Avantajul cel mai important al proiectarii, folosind materiale naturale, este acela ca aranjamentele se modifica frecvent si astfel se face mereu loc pentru noi alternative de proiecte, variatie care invioreaza in permanenta gradina.

Materialele naturale au un mare avantaj datorita faptului ca acestea nu costa nimic. Insa, gradina romantica poate fi si un loc pentru expunerea artei de valoare.

Gradinile familiilor nobile, in special in perioada secolului al XVIII-lea, sunt astazi un testament impresionant asupra modului in care statuile sau fantanile executate cu iscusinta pot crea privelisti emotionante.

Figurile umane sunt dintre cele mai potrivite, datorita faptului ca acestea pot aparea in galeria din gradina romantica intr-o postura care le arata adevarata valoare. Daca aceste statui sunt expuse separat, este necesar sa se acorde atentie plantelor inconjuratoare, care nu trebuie sa concureze cu opera de arta, dar care pot asigura un fundal potrivit.

Lasă un comentariu