Dialog cu medicul primar de obstetrică-ginecologie Ioan Mănăilă, director al Spitalului „Anton Cincu” – Tecuci

Reporter: Domnule doctor care vor fi primele măsuri luate de dvs în noua calitate de director al acestui spital în care lucraţi de peste 15 ani?

Ioan Mănăilă: Primele gânduri ale mele ar fi, poate surprinzător pentru mulți, umanizarea relaților dintre medici, dintre pacienți și medici, creșterea toleranței și a înțelegerii dintre noi. La aceste probleme de relație se adaugă nenu-mărate probleme administrative ale unității. Este deasemenea și mult discutatul subiect al spitalului care trebuie construit în Tecuci, actualul sediu fiind foarte vechi, nu mai corespunde normelor Ministerului Sănătății. Avem deasemenea multe posturi neocupate de medici specialiști, ne confruntăm și cu specialități deficitare. Vor trebui scoase la concurs mai multe posturi de chirurg în spitalul municipal din Tecuci.

Reporter:  Domnule doctor vă gândiți cumva și la înființarea de secții noi în cadrul spitalului ,,Anton Cincu?

  1. Mănăilă: Spitalul municipal din Tecuci este deficitar comparativ cu alte spitale, de exemplu cele din Roman, Bârlad, Râmnicu Sărat, pe care eu le cunosc bine. Mă gân-desc că este cazul să se inființeze și la noi o secție de cardiologie, de neurologie, poate și una de ortopedie, pentru că avem medic ortoped. Poate și o secție de pneumoftiziologie, noi fiind destul de departe de spitalul din Galați și ne confruntăm aici cu multe cazuri de urgență pe care trebuie să le rezolvăm operativ.

Reporter: Credeți că vom ajunge să purtăm în viitorul apropiat, un dialog la inaugurarea viitorului spital care li se tot promite tecucenilor de peste zece ani ?

  1. Mănăilă: Eu cred că vom ajunge la un asemenea moment, nu sunt deloc pesimist în privinţa aceasta. Cred că vom putea dialoga şi în noul spital, avem multe şanse. Domnul deputat din Tecuci, Odisei Manole, ne va susţine serios în problema aceasta, spre deosebire de alţi foşti parlamentari tecuceni, unii chiar colegi de ai noştri din spital. Tecuciul este printre puţinele municipii din ţară în care nu s-a construit un spital şi sper că vom ajunge cât de curând să avem şi noi un sediu nou şi modern.
  2. Postat in ziarul online ProTecuci.ro

Forum & Pareri

Adresa ta de email nu va fi publicată.