Monteaza dimmer banda led pentru controlul iluminarii decorative

Un dimmer banda led este un dispozitiv electronic excelent pentru controlul perfect al intensitatii iluminarii decorativ ambientale cu ajutorul benzilor cu led. Banda led se remarca prin usurinta cu care poate fi montata in oricare dintre mediile rezidendiale, comerciale, sau in oricare alte spatii in care functionarea sa este posibila.

Cand vorbim despre medii ne referim la mediul ambiental interior, sau la cel exterior. Banda led este disponibila din punct de vedere tehnic in doua variante, ceea ce face posibila folosirea sa in ambele medii. O banda cu led obisnuita va ilumina exact la capacitatea pe care o are din punct de vedere al numarului de led-uri incluse in lungimea sa si va imprastia culoarea luminii cu care sunt dotate aceste led-uri.

Teoretic, in practica, nu se poate interveni in niciun fel asupra intensitatii iluminarii, iar in ceea ce priveste culoarea luminii aceasta ramane si ea neschimbata. Am spus „teoretic” pentru ca acum aveti la indemana montarea unui dimmer banda led care schimba complet afirmatia de mai sus.

Banda led cu telecomanda

Cu ajutorul acestui dimmer banda led aveti control deplin in privinta intensitati luminoase a oricarui tip de banda led, fie ca o veti instala in casa sau in exterior. Ceea ce este intr-adevar confortabil se refera la faptul ca acest control al iluminarii decorative il veti realiza cu ajutorul unei telecomenzi care este si ea prezenta in pachetul cu dimmer banda led pe care il veti achizitiona. Telecomanda este capabila sa furnizeze semnal perfect de la o distanta de maxim 10 metri atat timp cat nu se interpun structuri cu elemente metalice de dimensiuni mari.

Conectarea benzii cu led-uri se realizeaza cu usurinta pentru ca dispozitivul dimmer banda led este prevazut cu un set de cleme speciale pentru prinderea sigura a firelor de alimentare cu tensiune si a celor cu care este prevazuta banda led. Verificati inainte de a conecta sirurile cu banda led ca acestea sa nu depaseasca o putere totala de 96W.

Este puterea maxima acceptata de acest dimmer banda led, iar ca punct de referinta tineti cont ca o banda led consuma pentru fiecare metru liniar instalat o putere de maxim 4,8W. Un calcul simplu arata ca folosind acest dimmer banda led puteti monta in jur de 20 de metri de banda cu led-uri.

Un aspect de luat in considerare este cum se alimenteza banda led atunci cand folositi un dimmer banda led. Regula obligatoriu de respectat este ca dispozitivul eletronic sa fie intotdeauna intercalat intre alimentator si banda cu led, iar tensiunea furnizata de alimentator sa nu depaseasca 12V.

Un montaj elegant si simultan sigur pentru utilizare indelungata se poate obtine si daca folositi profil banda led special conceput pentru a incorpora intreaga lungime a traseului de banda cu led.

Lasă un comentariu